ندیمی در گفتوگو با ایلنا:
استفاده اصلاحطلبان از دولت ممنوع نیست
وقتی به فردی برچسب فتنه میزنید معنی اش این است که یک عمل غیر قانونی انجام دادهاید و اگر آن فرد علیه شما شکایت کند میتواند شکایت خود را پیش ببرد / روحانی هیچ وقت اعلام نکرده که اصلاح طلب نیست بلکه همواره از تجمیع دو تفکر اصولگرایی و اصلاح طلبی سخن گفته است.
نماینده مردم لاهیجان در خصوص ادعای برخی گروههای اصولگرا مبنی بر این که اصلاحطلبان از دولت سوء استفاده میکنند گفت: ترکیبات و تفکرات نقش تعیین کنندهای در استفاده از یک جایگاه یا قوه دارند لذا از نظر تفکر و ترکیب استفاده اصلاح طلبان از دولت ممنوع نیست بلکه اصلاحطلبان برای استفاده از دولت به جهاتی برای خود حق نیز قائل هستند.
ایرج ندیمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اظهارات اخیر رئیس قوه قضاییه در رابطه با صدا و سیما مبنی براینکه صدا و سیما حیاط خلوت عدهای خاص شده است، اظهار داشت: صدا وسیما به دلیل حضوری که در خانهها و محافل دارد و ارزشی که از جهت تبلیغ دارد باید به نوعی برآیند اجتماع باشد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل با اشاره به ناراضی بودن دولت از عملکرد صدا و سیما نیز افزود: وقتی دولت میگوید از صدا و سیما راضی نیست این میتواند به این معنی باشد که قوه مجریه از اشخاص یا آن دسته از منتقدانی که بدون در نظر گرفتن وظایف، اختیارات یا منابع و امکانات، قوه مجریه را زیر سوال میبرند ناراضی است و قوه قضاییه هم میتواند همین نظر را داشته باشد که از نظر حزبی، سیاسی و قوهای، برنامهها به نحوی چیدمان میشود که خروجی این چیدمان در حقیقت علیه یک قوه قانونی باشد نه علیه شخص و لذا این دو با هم تفاوت دارد.
وی در توضیح این مطلب افزود: اشخاص یک تعریف خاص دارند و حق شکایت خصوصی برایشان مطرح است اما قوه یک جایگاه و رکن قانونی است و زیر سوال بردن یک رکن قانونی میتواند پیگرد قانونی داشته باشد مگر این که برای اختیارات اصلاح قانونی انجام گیرد.
ندیمی ادامه داد: در مورد اینکه آیا منظور قوه قضاییه از سخنان اخیر خود، شخص یا برنامه خاص بوده من اطلاعی ندارم و این را باید از سخنگوی قوه قضاییه پرسید.
نماینده مردم لاهیجان وسیاهکل در پاسخ به سوالی در خصوص دلیل مطرح شدن دغدغه فراجناحی عمل کردن صدا و سیما نیز گفت: رسانه ملی نمیتواند وابستگی به اشخاص و احزاب داشته باشد و ضمن رعایت عنوان ملی، رسانه ملی باید براساس هفت شاخص؛ اسلام به عنوان یک مکتب و ایدوئولوژی، انقلاب به عنوان یک دستاورد، نظام به عنوان یک رکن انکار ناپذیر، امام و رهبری به عنوان جایگاه قانونی و شرعی، عدالت به عنوان یک هدف کالبدی واساسی، قانون اساسی به عنوان یک میثاق اجتماعی و در نهایت مردم اداره شود.
ندیمی ضمن اشاره به تمام شدن مهلت مدیریت ضرغامی در صدا و سیما، تاکید کرد: رئیس بعدی رسانه ملی باید این کلیاتی که ذکر شد و یک پوششی از اخلاق و اسلام و مسائلی از این دست را با هم رعایت کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص دلیل طرح مکرر بحثفتنه از سوی برخی از افراد و گروهها، اذعان داشت: ما معتقدیم آنان که در مقابل قانون اساسی و رای مردم ایستادند از نظر قانونی قابل دفاع نیستند و آن دسته از رفتارهایی که غیر قانونی باشد به هر صورت محل تأمل قضایی است.
وی افزود: اما در اینجا دو سوال مطرح است؛ یک سوال این است که آیا هدف از طرح مداوم مباحثفتنه انذار و توجه دادن به مردم است و یا اینکه هدف این است که ما گروهی را با توسل به این موضوع همواره از پیش محکوم کنیم.
ندیمی در توضیح این مطلب گفت: ما برای آقایان موسوی و کروبی یک تعریف قضایی قائل هستیم و در این بحثی وجود ندارد و هر آنچه اتفاق بیافتد به تناسب قانون و استنادات قانون قضا قابل تأمل است اما اینکه به نام این دو، جمعیت کثیری را همواره محکوم کنیم فاقد وجاهت است.
این نماینده مجلس نهم اظهار داشت: گروهی که تا پیش از صحبتهای مقام معظم رهبری درخصوص انتخابات به کاندیدایی تایید شده از سوی شورای نگهبان گرایش داشتند نباید مورد سوال قرار بگیرند اما آنهایی که به خیابان ریختند و درگیری و مسائلی را به بار آوردند بحثی جداگانه دارد.
ندیمی ادامه داد: دومین گروه کسانی هستند که از نظر فکری با تفکر یک گروه هماهنگ نیستند اما ما از لحاظ قانونی برای آنها شأن فعالیت قائل هستیم. لذا وقتی به آقای روحانی و همتایانشان اجازه میدهند که در انتخابات شرکت کنند و رای بیاورند و رئیس جمهور شوند به همان اندازه نیز باید به همفکران آنها اجازه فعالیت داده شود.
ندیمی تصریح کرد: آنچه در حال حاضر محل تأمل است این است که درمورد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اگر کسی تا قبل از جریان خطبه مقام معظم رهبری اقدامی قانونی نظیر رای دادن و حمایت کردن از کاندیدایی خاص داشته باشد نمی توان آنها را به صرف انجام چنین اقداماتی محکوم کرد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل با بیان اینکه طرح مداوم عناوین و واژهها و انطباق و الصاق آن به اشخاص میتواند جرم محسوب شود، افزود: شما وقتی به فردی برچسب فتنه میزنید معنیاش این است که یک عمل غیر قانونی انجام دادهاید و اگر آن فرد علیه شما شکایت کند میتواند شکایت خود را پیش ببرد.
ندیمی در رابطه با اظهار نظر برخی از افراد مبنی بر اینکه اصلاح طلبان از دولت استفاده میکنند، نیز خاطر نشان کرد: آقای روحانی هیچ وقت اعلام نکرده که اصلاح طلب نیست بلکه همواره از تجمیع دو تفکر اصولگرایی و اصلاح طلبی سخن گفته و بنابراین اصلاح طلبان هم به لحاظ نزدیکی به تفکر رئیس قوه مجریه و هم به لحاظ نقشی که در انتخابات داشته اند در دولت سهم دارند.
وی با بیان اینکه استفاده کردن اصلاح طلبان از دولت محل سوال نیست، افزود: به عنوان مثال در حال حاضر ما می گوییم اصول گرایان از مجلس استفاده میکنند و این به این دلیل است که مجلس بیشتر ترکیب اصولگرایی دارد. بنابراین ترکیبات و تفکرات نقش تعیین کنندهای دارند لذا از نظر تفکر و ترکیب استفاده اصلاح طلبان از دولت ممنوع نیست بلکه اصلاح طلبان برای استفاده از دولت به جهاتی برای خود حق نیز قائل هستند.