رییسمجمع تشخیص مصلحت نظام: / ۲ /
دست نخبگان باز باشد، کارهای مهمتری انجام میدهند
رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فکر می کنم یک کوته نگری و انحصارنگری در دید مسئولان دولتی وجود دارد، اظهار کرد: ما در میان خود این مسئولان بزرگ شده و می دانیم که تصورات و سیاستها نسبت به بخش غیر دولتی چگونه است، اما از آنها توقع داریم که حسادتها کنار گذاشته و اجازه دهند کمکهایی با هدف برداشتن موانع صورت گیرد.
رییسمجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در داخل کشور نخبگان و دانشمندانی داریم که اگر دستشان باز باشدکارهای بهتر و مهمتری می توانند انجام دهند
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود در دومین نشست دستاندکاران حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تقدیر از تهیه نقشه توسعه علوم پزشکی و همکاری دکتر سید محمود طباطبائی و دکتر فاضل به عنوان عضو هیات علمی با این دانشگاه گفت: آنچه که در این سند مطرح شده جز آرزوهای دیرین ما بود و امیدوار بودیم که روزی محقق شود وخوشبختانه با حضور دکتر لاریجانی در دانشگاه آزاد اسلامی این در حوزه علوم پزشکی درحال تحقق است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران از استعدادهاو مغزهای بسیاری بهرهمند بوده و اکثر دانشمندان ایرانی در سراسر جهان مورد توجه هستند، ادامه داد: چندی پیش در ملاقاتی که با وزیرخارجه سوئد داشتم اعلام کرد که حدود ۱۰۰ هزار ایرانی در این کشور وجود دارد و آنها از این مسئله خشنود بودند، اما ابراز نگرانی کردند که اگر شرایط در ایران بهتر شود این دانشمندان سوئد را ترک کرده و به ایران باز میگردند.
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فلسفه تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس نیاز و احتیاج جامعه شکل گرفته است، اظهار کرد: در آن زمان احساس کردیم با توجه به جمعیت کمی که به دانشگاههای دولتی راه مییابند بسیاری از افراد از حق ادامه تحصیل محروم میشوند که این امر مصیبت بالایی برای یک کشور خواهد بود از این رو به فکر تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی افتادیم.
وی بااشاره به محدودیتها برای انجام یک کار غیر دولتی در زمان جنگ ادامه داد: ریسک بسیار بالایی بود که ما بخواهیم در بخش آموزشی غیردولتی وارد شده و از دولت نیز هیچ کمکی نگیریم، ما اگر به اقیانوس مردم حقیقتا وصل باشیم و آنان نیز آماده خدمت به نظام باشند، بدون شک تمام کارها انجام خواهد شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه با وجود پزشک هایی که تربیت شده اما در مسئله بهداشت همچنان با کمبود نیرو مواجه هستیم، اظهار کرد: وزرای بهداشت همواره از اعتبارات کم گلهمند بوده و بسیاری از بیمارستانها نمی توانند نیازهای خود را رفع کنند ما احتیاج داریم از تمام مواهب پیشرفتهای پزشکی استفاده کنیم. ما درتاریخ پزشکی همواره پیش رو بوده و اساتید و پزشکان جندی شاپوردر سراسر دنیا حضور داشتند و حتی پیامبر اسلام را هم مداوا کردند و متونی که ازایران ودنیای اسلام است مبدا تحول پزشکی در اروپا شده اما خود ما امروز با مشکلاتی مواجه شده ایم.
وی با بیان اینکه با تفکر سند توسعه پزشکی میتوان ملت ایران بار دیگر حرفهای بلند در زمینه پزشکی بزند، خاطرنشان کرد اگر وزارت خانهها با هم درست رفتار کنند و دولت به کمک دانشگاه آزاد بیاید، قطعا بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد. ما از وزرای عضو هیات امنای دانشکاه آزاد اسلامی توقع داریم در تسریع رفع مشکلات این دانشگاه از قبیل تصویب رشته ما را کمک کنند و همانطور که برای بخش خصوصی فرش قرمز پهن می کنند از همکاری با ما نیز استقبال کنند، چرا که ما کمتر از بخش خصوصی نیستیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به مالیاتهایی که این دانشگاه به دولت می پردازد، گفت: ما مالیاتهای هنگفتی را به دولت می پردزایم و نه تنها باری بر دوش دولت نیستیم، بلکه از دوش او بار را هم برداشته ایم به همین دلیل این توقع وجود دارد که نسبت به این مشکلات آگاه بوده و درصدد رفع آن برآیند.
وی خواستار برقراری ارتباط با مراکز معتبر پزشکی شد و گفت: یکی از کشورهای همسایه پیشنهاد داده امکاناتی را در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرار دهد تا بتوان یک دانشگاه بین المللی راهاندازی کرد، طبیعتا با تاسیس این دانشگاه به راحتی میتوان با مراکز معتبر بین المللی ارتباط برقرار کرد و از نیروهای متخصص آنان بهره جست.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: البته ما در داخل کشور نخبگان و دانشمندانی داریم که اگر دستشان باز باشدکارهای بهتر و مهمتری می توانند انجام دهند، ما میدانیم که وزارت بهداشت با مشکلات اعتباری متعددی مواجه است و حتی دولت در چند سال قبل در ارز و اعتبار غرق بود مشکلات وزارت بهداشت همچنان وجود داشت، اما حالا ما از دولت می خواهیم که اجازه فعالیت به دانشگاه آزاد بدهد تا ما بتوانیم در این راستا اقدامات لازم را انجام دهیم.
رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فکر می کنم یک کوته نگری و انحصارنگری در دید مسئولان دولتی وجود دارد، اظهار کرد: ما در میان خود این مسئولان بزرگ شده و می دانیم که تصورات و سیاستها نسبت به بخش غیر دولتی چگونه است، اما از آنها توقع داریم که حسادتها کنار گذاشته و اجازه دهند کمکهایی با هدف برداشتن موانع صورت گیرد.