خبرگزاری کار ایران

هرمیداس باوند در گفت‌وگو با ایلنا:

امیدها برای حل و فصل مسئله هسته‌ای بیشتر از پیش شده است

امیدها برای حل و فصل مسئله هسته‌ای بیشتر از پیش شده است
کد خبر : ۱۷۷۶۴۵

تغییراتی که در دولت و ترکیب تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در یک سال اخیر رخ داده، امیدها را برای دستیابی به نتیجه‌ای مطلوب و تامین منافع همه گروه‌های ذی‌نفع در مذاکرات زنده کرده و به عبارتی شرایط را برای رسیدن به توافق برد برد امکان‌پذیر کرده است.

یک تحلیل‌گر مسائل سیاسیت خارجی تاکید کرد: اگرچه مسیر مذاکرات با پیچیدگی‌هایی همراه است اما با نگاهی به گام‌های برداشته شده، امیدها برای حل و فصل مسئله هسته‌ای بیشتر از پیش شده است.

داود هرمیداس باوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص مذاکرات وین۵ گفت: با گذشت چهار دور از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱ + ۵ و شروع دور پنجم، می‌توان روند این دور از مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه قصد و نیت طرفین رسیدن به نتیجه است، اظهار داشت: خواست طرفین مذاکرات نشان می‌دهد که تلاش‌های انجام شده در راستای دستیابی به توافق جامع نهایی است و طرفین به طور جدی خواهان فیصله دادن به پرونده هسته‌ای ایران هستند و می‌توان امید داشت که در این دور، تدوین پیش‌نویس توافق نهایی آغاز شود.

وی با اشاره به عملکرد تیم مذاکره‌کننده ایرانی تصریح کرد: تغییراتی که در دولت و ترکیب تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در یک سال اخیر رخ داده، امیدها را برای دستیابی به نتیجه‌ای مطلوب و تامین منافع همه گروه‌های ذی‌نفع در مذاکرات زنده کرده و به عبارتی شرایط را برای رسیدن به توافق برد برد امکان‌پذیر کرده است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسیت خارجی با تاکید بر اینکه نباید انتظار معجزه در مذاکرات داشت و مذاکرات عموما سخت و پیچیده است، یادآور شد: اگرچه این مسیر با پیچیدگی‌هایی همراه است اما با نگاهی به گام‌های برداشته شده، امیدها برای حل و فصل مسئله هسته‌ای بیشتر از پیش شده است.

باوند در پاسخ به این سوال که دیدار تیم مذاکره‌کننده با هیات‌های مذاکره‌کننده چقدر می‌تواند در حل پرونده هسته‌ای موثر باشد؟ ابراز داشت: این دیدارها بالاخص دیدار با آمریکا بسیار مثبت و سازننده است چرا که مذکرات در یک محیط بازتر و جدی‌تر صورت می‌گیرد و می‌تواند اثرگذار باشد و این دیدار که در آستانه دور پنجم مذاکرات برگزار شد پیامدهای خوشی را می‌دهد.

این استاد دانشگاه حوادثمنطقه را عاملی دیگر برای نزدیکی ایران و آمریکا برای رسیدن به نتیجه مطلوب دانست و افزود: حمله داعش به عراق و ایجاد بی‌ثباتی در منطقه، به شکلی غیرمستقیم موجب نزدیکی ایران و آمریکا شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز