خبرگزاری کار ایران

ظریف در دانشگاه تهران:

کارنامه ۳۵ سال جمهوری اسلامی؛ مدلی برای تشخیص چالش‌‌هاست

کارنامه ۳۵ سال جمهوری اسلامی؛ مدلی برای تشخیص چالش‌‌هاست
کد خبر : ۱۳۰۱۰۹

امریکایی‌ها مجبورند برای تسخیر قلب‌ و مغز سربازان خودشان همان هزینه‌هایی را کنند که برای ساخت تسلیحات نظامی / سلاح هسته‌ای از نظر استراتژیک برای ایران امنیت ایجاد نمی‌کند / حاضرم تهمت و افترا بشنوم اما منافع ملی را فدای دفاع از خود نکنم / برخی از رسانه‌های داخلی بجای اینکه حرف مرا قبول داشته باشند به واشنگتن پست ارجاع می‌کنند.

وزیر امور‌خارجه کشورمان خطاب به اساتید و روسای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: آنچه توانسته ۳۵ سال از آزمایش زمانی موفق به بیرون بیاید یک مدل است و باید این را مبنای خود بدانیم و با مطالعه آن می‌توانیم چالشهای پیش روی نظام را تشخیص دهیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجوادظریف پیش از ظهر امروز(۲۶ آذر) در گردهمایی سراسری مسئولان دفا‌تر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دبیران هم‌اندیشی استادان در سخنرانی و نشست پرسش و پاسخ خود ابراز کرد: همه دنیا به این وا قعیت پی برده‌اند که دوران جنگ سرد که ابعاد رابطه‌ها و رقابت‌ها مشخص و البته تنگ بود، به پایان رسیده است.

وی افزود‌: ‌پس از فرو‌پاشی شوروی و بلوک شرق، برای آمریکا یک توهم ایجاد شد که نظام دو قطبی به نظام تک‌ قطبی تبدیل شده است، ولی با فاصله اندک نمایان شد، آن تصور یک توهم بیش نبوده است و یک دوران انتقال از یک نظالم دو قطبی به نظامی که ویژه گی‌های آن مشخص نیست، تبدیل شده است.

وی ادامه داد: امریکایی‌ها مجبورند حتی در نیروهای نظامی خودشان برای تسخیر قلب‌ها و مغز سربازان هزینه‌هایی صرف کنند که برای ساخت و ‌تجهیز تسلیحات نظامی خود صرف می‌کنند.

وی ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی باید تولیدکننده نظریه برای دوران گذر و دوران پس از آن باشیم.

وی ادامه داد: همین که ما این ادعا را داریم و به این خودباوری رسیده‌ایم که در برابر آمریکا می‌توانیم روی پای خود بایستیم، باید دارای نظریه‌ها و مدلهای خاص خود برای نظام آینده جهانی باشیم.

وی با بیان اینکه به برکت انقلاب، اسلام، امام‌خمینی(ره)، رهبری و خون شهدا توانسته‌ایم روی پای خود بایسیتم، گفت: با همین اتکا به ارزش‌های خود محیط دانشگاهی باید فهم بومی مبتنی بر منافع ملی، از شرایط داشته باشد، نه اینکه از مبانی قدرت‌های سایر کشور‌ها کپی‌برداری کند، زیرا این عمل خود موجب قدرتمند شدن مبانی ابرقدرت‌ها خواهد شد.

وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه حماسه سیاسی در انتخابات شکل گرفت، ابراز کرد: این حماسه به جمهوری اسلامی اطمینان داد با فرمایش مقام معظم رهبری که رای مردم را حق‌الناس تلقی کرد این مدل ما برای ارائه به جهان است و بندی است که باید به حقوق بشر اضافه شود.

وی افزود: پس از سخنان مقام معظم رهبری؛ مسئولان حق الناس را رعایت کردند و رای مردم را پاس داشتند، این بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی ماست، و همواره در ۲۰ یا ۳۰ سال گذشته شاهدیم پس از پایان یافتن زمان قانونی هر رئیس ‌جمهور رئیس جمهور بعدی که بر سر کار می‌آید مخالف نظرات هم پای پیشین خود است، که این یک برجستگی بی‌نظیر برای جمهوری اسلامی می‌باشد.

وی ادامه داد: دیدیم پس از اقای هاشمی رفسنجانی آقای خاتمی بر سر کار آمدند و پس از ایشان نیز احمدی‌نژاد رئیس جمهور شد و این در حالی بود که پس از پایان یافتن دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد؛ آقای روحانی با نظراتی متفاوت از وی رئیس جمهور مردم ایران شد.

وی خطاب به اساتید و روسای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: آنچه که توانسته ۳۵ سال از آزمایش زمانی، موفق به بیرون بیاید، یک مدل است وباید این را مبنای خود بدانیم و با مطالعه آن می‌توانیم چالشهای پیش روی نظام را تشخیص دهیم.

ظریف با اشاره به مواضع رژیم صهیونیستی درخصوص توافق ژنو گفت: سلاح هسته‌ای از نظر استراتژیک برای ایران امنیت ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: این مذاکرات قرار است به دنیا اعتماد بدهد که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و باید آن‌ها از این مذاکرات خوشحال باشند. اما دلیل اصلی آن‌ها برای این عصبانیت ناتوانی از پیشگیری موفقیت جمهوری اسلامی ایران است، زیرا آن‌ها می‌خواهند، یک فضای ایران‌هراسی و توهم و وحشت برای تخریب ایران و اسلام به وجود آورند.

ظریف با بیان اینکه آن کشوری که مخل امنیت این منطقه به جهان است رژیم صهیونیستی است، گفت: در صد روز گذشته در روابط نظام بین الملل یک زلزله به وجود آمده است و آن‌ها از شکست فضایی که برای ایران به وجود آورده بودند؛ بسیار هراسانند.

ظریف با بیان اینکه آن‌ها نمی‌توانند با عنوان مخالفت با تفکر ما برای ایران فضاسازی کنند، اظهار کرد: آن‌ها می‌خواهند به بهانه هسته‌ای ایران را متوقف کنند، اما ما هیچ‌گاه نمی‌پذیریم که برای ما نسخه بپیچند و در محدوده‌ای باشیم که در زمین آن‌ها بازی کنیم.

وی با اشاره به سخنان دولتمردان آمریکا خاطرنشان کرد: من اینجا صحبت می‌کنم و هر آنچه که دلم می‌خواهد عنوان می‌کنم آن‌ها نیز در کشور خود چنین رویکردی دارند، اما مهم آن چیزی است که در مذاکرات رخ می‌دهد.

وی افزود: واقعیت این است که وقتی بر روی یک سند چهار صفحه‌ای توافق می‌کنید در بهترین شرایط آن دو صفحه از آن شرایط شما و نصف دیگر شرایط طرف مقابل است و ما نباید انتظار داشته باشیم، که تمام توافقات به نفع ما باشد.

ظریف درخصوص تحریم‌های اعمال شده بر ضدایران، گفت: مردم ما در سی و پنج سال گذشته نشان دادند که تحریم‌ها کارسازنیست. اما این به این معنی نیست که فشار مردم را ضعیف نمی‌کند، وظیفه اصلی ما دولتمردان این است که هزینه‌ها را از روی دوش مردم برداریم.

وی ادامه داد: دیپلماسی آن نیست که مسائل را با بالا‌ترین هزینه بخواهیم حل کنیم، بلکه اعتقاد داریم می‌توان با صرف هزینه‌های کمتر به راه‌ حل دست یابیم و می‌دانیم که رسیدن به راه حل امکان پذیر است البته نه به خاطر اینکه به طرف مقابل اعتماد داریم، بلکه به خود معتقدیم.

وی خطاب به حضار ابراز کرد: بدانید که آمریکا و رژیم صهیونیستی قدرقدرت نیستند، زیرا تنها قدر قدرت خداوند متعال است و زمانی که آمریکا را مجبور کرده‌ایم که بر ناتوانی خود ا ذعان کند و بگوید نمی‌توانیم مانع برنامه‌های هسته‌ای شویم این خود نشان بر شکست آمریکا می‌دهد.

وی گفت: برای آینده نظام بین المللی باید برنامه ریزی و مدل طراحی کنیم و در این راه باید براساس دیدگاه‌ها و نگرشهای خود این برنامه ریزی را انجام دهیم، طوری که در آینده دنیا و منطقه تاثیر گذار باشیم.

وی با اشاره به خبرهای برخی از رسانه‌های داخلی اظهار کرد: فحش و سخن‌های ضدایرانی اوباما که چیز جدیدی نبود که برخی از رسانه‌های داخلی آن طور آن را بزرگ جلوه داده‌اند، اما اعلام ناتوانی آمریکا برای متوقف کردن برنامهٔ هسته‌ای از سخنان اوباما اعلام نشد.

وی درخصوص موضعگیری سردار جعفری فرمانده سپاه در خصوص مذاکرات هسته‌ای گفت: ایشان گفتند؛ در مقابل چیزهایی که ایران در آن توافق داده است؛ چیز زیادی را به دست نیاورده است که البته نظر ایشان برای خودشان محترم است. اما باید دید که آن‌ها چه فضاسازی علیه ایران کرده بودند و آن تحریم‌ها با هیچ منطقی سازگار نبود. در کدام تحریم آمده است که نباید دارو به ایران وارد نشود، ما توانستیم این فضا را بر هم بزنیم.

وی افزود: از دوستان می‌خواهم به جای اینکه به تبلیغات توجه کنند‌. متن اصلی توافق نامه را بخواند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر رهبری به پایان یا فتن مذاکرات دستور دهند. شما چه اقدامی خواهید کرد؟ گفت: هر لحظه مقام معظم رهبری تصمیم بگیرند، مذاکرات لغو می‌شود واینکه رهبری بخواهند راجع به مذاکرات تصمیم بگیرند درچارچوب اختیارت رهبری است. و ایشان با بزرگواری خود نسبت به من و تیم مذاکره کننده که ما را فرزندان انقلاب خطاب کرده بودند به ما لطف داشتند، ولی باید توجه داشت که ما باید خرج نظام و رهبری شویم، نه رهبری خرج نظام.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سخنان رسانه‌ها با سخنان شما تناقض دارد، اظهار کرد: متاسفانه برخی از رسانه‌های داخلی به جای اینکه حرف من را قبول داشته باشند به واشنگتن پست ارجاع می‌کنند و این در حالی بود که نخستین کسی که موافقت‌نامه را به خبرنگاران داد من بودم و وزارت‌خارجه امریکا تنها یک برگه را از نتایح توافق نامه در اختیار رسانه‌ها و مردم ‌امریکا قرار داد و واشگنتن پست پس از آن خطاب به دولتمردان آمریکا گفت: چرا به مردم آمریکا دروغ می‌گویید زمانی که حق غنی‌سازی هسته‌ای ایران را به رسمیت شمرده‌اید؟

وی با اشاره به انتقاد برخی از رسانه‌ها نسبت به اعلام مذاکره درخصوص جزایر سه‌گانه خلیح فارس اظهار کرد: من در آنجا گفتم، که حاضریم برای رفع ابهامات در خصوص این جزایر بحثکنیم و این موضع بیست و دو ساله ایران درخصوص این جزایر بوده است و آن‌ها من را به وادادگی متهم می‌کنند.، و من حاضرم تهمت و افترا بشنوم اما منافع ملی را فدای دفاع از خود نکنم.

وی در پاسخ به سوالی که مبنی بر اینکه چرا تعداد سانتیفیوژهای فعال کاهش یافته است، گفت: تعداد سانتیفیوژ‌ها ۱۹ هزار است که از این تعداد ۹ یا ۸ هزار آن با اورانیوم می‌چرخد و مابقی آن‌ها یا متوقف است و یا خالی می‌‌چرخد، که ما در صد روز گذشته نه اورانیوم به سانتیوفیوژ‌ها تزریق کرده‌ایم و نه از تعداد آن‌ها کاسته‌ایم بلکه ان‌ها را ثابت نگه داشته‌ایم و همین وضعیت را ادامه می‌دهیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز