مدیر عامل موسسه توسعه خدمات مالی خرد "تاک" مطرح کرد؛
بیمه عاملی برای کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها / بیمه بانوان روستایی و عشایری عاملی در ارتقای سطح معیشت خانوار و کاهش آسیبهای اجتماعی و اقتصادی
مدیرعامل موسسه توسعه خدمات مالی خرد "تاک" گفت: با توجه به نقش بسیار پررنگ زنان و دختران روستایی و عشایر در ارتقای سطح معیشت خانوار و کاهش آسیبهای اجتماعی و اقتصادی، نیاز است که برای این گروه مشوقهای بیمهای بیشتری در نظر گرفته شود.
به گزارش ایلنا، جسیم مصطفوی در گفتوگو با روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، بیمه را عاملی برای امید به آینده روستاییان بیان کرد و گفت: بیمه موجب میشود که روستاییان و عشایر اشتغال و کسب و کار خود را رسمیتر بدانند و این در انگیزه آنها در عدم مهاجرت به شهرها بعضاً برای کسب شغلی که بیمه داشته باشد، بسیار موثر است.
وی اهمیت دیگر صندوق بیمه اجتماعی را به دلیل توجه به زنان روستایی برشمرد و ادامه داد: آمار جذب زنان و دختران روستایی در صندوق بسیار کم است، بنابراین نیاز به تلاش بیشتر در این مورد حس میشود. چراکه زنان و دختران روستایی در مشاغل خرد بسیار فعال هستند و اگر بیمه شوند برای انگیزه، افزایش درآمد، کمک به معیشت و ماندگاری آنها در روستاها موثر است، زیرا که زنان روستایی در ارتقای سطح معیشت خانوار و کاهش آسیبهای اجتماعی و اقتصادی نقش بسیار پررنگی را ایفا میکنند.
مدیرعامل موسسه توسعه خدمات مالی خرد "تاک" درخصوص نقش گروههای خودیار و صندوقهای مالی خرد در توانمندسازی روستاییان و عشایر نیز گفت: گروههای خودیار و صندوقهای مالی خرد که در کشور ما نیز توسعه یافتهاند دارای چند نقش موثر هستند از جمله؛ بانک پذیرکردن زنان و جوانان روستایی که در حالت عادی دسترسی ساده به خدمات مالی ندارند. این افراد با عضویت در گروههای خودیار و صندوقهای مالی خرد به خدمات مالی از جمله پسانداز، اعتبارات و بیمه دسترسی سادهتری مییابند و میتوانند به بانکها اتصال پیدا کرده و تسهیلات بانکی را با شرایط سادهتر دریافت کنند. بنابراین گروهها و صندوقهای محلی مالی به این افراد کمک میکنند که آنها با ضمانت گروهی از مشکل عدم امکان یافتن ضامن مناسب معاف شوند.
مصطفوی ادامه داد: درکنار آن زمانی که این افراد باهم گروه و صندوق دارند، در جلسات خود، نظم، کارگروهی، همفکری، مشورت، تهیه و تنظیم دفاتر مالی، ارایه و بررسی طرحهای کسب و کار، خود ارزیابی، نظارت متقابل و ... را تمرین کرده و مهارت زندگی و سواد مالی و سواد کسب و کار آنها ارتقاء مییابد، در نتیجه دسترسی آنها به بازارها نیز برای توسعه کسبوکار بهتر خواهد شد. در یک گروه افراد تواناییهای مختلف دارند و جمع مشورتی و ضمانتی چند نفره آنها موجب میشود که عامل خود نظارتی جایگزین دستگاههای نظارتی و بانکها شده و نظارت محلی آنها بسیار اثرگذارتر خواهد بود. همچنین با کسب آموزشهای لازم در امور مالی و کسبوکار، ارزش پول آنها حفظ میشود و در خصوص بیمه نیز زمانی که این افراد صندوق و گروه دارند بهتر میتوانند به بیمهها متصل شوند.
مدیرعامل موسسه توسعه خدمات مالی خرد "تاک" درخصوص نقش بیمهها در اقتصاد و معیشت روستاییان نیز گفت: به دلیل آنکه بیمه نوعی تضمین در کار و اقتصاد روستاییان است، ریسک آنها را در اشتغالشان پایین میآورد در نتیجه آنها با قدرت بیشتری میتوانند به فعالیت خود بپردازند. توجه شود که آموزش روستاییان برای آشنایی با انواع بیمه در این مورد بسیار مهم است و نیاز است که آنها با انواع بیمه آشنایی کامل پیدا کنند. به طور کلی بیمه موجب رونق فعالیتهای اقتصادی در روستا میشود و به دیل آنکه فرد میتواند در زمان سالمندی، بازنشستگی و از کارافتادگی از مزایای بیمه برخوردار شود میتواند در معیشت آنها نیز موثر باشد. در نتیجه بیمه موجب میشود که روستاییان به لحاظ اقتصادی توانمند مانده و مستمری خود را دریافت و سطح معیشت خود را حفظ کنند.
وی با اشاره به همکاری با صندوق در قالب «برنامه تأمین مالی خرد» (که با حمایت و همکاری سازمان بهزیستی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک کشاورزی و موسسه تاک در کشور اجرا میگردد) گفت: به دلیل آنکه بخشی از تأمین مالی خرد، بحث بیمه است، همکاریهای خود با صندوق را در چند استان به طور آزمایشی شروع کردهایم و تلاش داریم تا روستاییان عضو گروههای خودیار را ترغیب به بیمهشدن کنیم، بنابراین سعی میکنیم با آموزشهای لازم آگاهی و سواد مالی آنها را افزایش داده و همچنین با حمایت صندوق و سایر حامیان برنامه، مشوقهای بیشتری را برای آنها در نظر بگیریم تا آنها را در اقدام به بیمه نمودن خود تشویق کنیم.
مدیرعامل موسسه توسعه خدمات مالی خرد "تاک" در پایان افزود: در بررسیهایی که به عمل آمد به این نتیجه رسیدیم که زنان و دختران روستایی توان پرداخت همین مبلغ کم بیمه را نیز ندارند، به همین منظور پیشنهاد کردهایم تا برای زنان و دختران روستایی عضو گروههای خودیار مشوقهای بیشتری در نظر گرفته شود تا با انگیزه بیشتری به فعالیت و کار بپردازند، بنابراین طرح تخفیف 20 درصدی و پرداخت حق بیمه در چند قسط را برای آنها پیشنهاد دادهایم. با توجه به اینکه در تمام دنیا ثابت شده است که اگر یارانهها مشروط و هدفمند باشند اثرگذاری بیشتری خواهند داشت، بنابراین برای بهرهمندی از تخفیف مورد اشاره، این شرط را گذاشتهایم که گروههای خودیار اگر وارد کانونها شوند میتوانند از این مشوقها استفاده کنند. کانونها که شبکههای متشکل از 20 تا 25 گروه خودیار هستند و به صورت خودگردان توسط خود روستاییان اداره خواهند شد، نقش مهمی در پایداری و تداوم فعالیت گروههای خودیار روستایی دارند.