خبرگزاری کار ایران

با تاکید بر مصرف نکردن روغن پالم؛

میزان اسید چرب روغن پالم بیش از ۵۰ است

میزان اسید چرب روغن پالم بیش از ۵۰ است
کد خبر : ۱۹۲۶۰۵

روغن پالم فاکتوری به نام اسید پالمتیک دارد و این اسید به عنوان یک فاکتور ایجاد کننده تصلب شرایین محسوب می‌شود / روغن پالم میزان اسید چرب بالای ۵۰ درصد دارد، روغن مناسبی برای مصرف نیست.

مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه روغن پالم نظارت دارد و در تلاشیم آزمایشگاههایمان را برای بررسی میزان این روغن در فرآورده‌های غذایی مجهز‌تر کنیم.

به گزارش ایلنا، علیرضا دلاوری رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری سلامت در باره بحثامنیت غذایی در کشور گفت: در قوانین دائمی و قانون برنامه پنجم توسعه ذکر شده که وزارت بهداشت موظف است در بحثامنیت غذایی جامعه ایفای نقش کند.

وی با اشاره به اینکه تامین غذا و کالری مورد نیاز هر فرد در جامعه و امنیت تغذیه از موارد مهم در بحثامنیت غذایی است، توضیح داد: از این رو وزارت بهداشت در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که یک نهاد تولیتی بین بخشی است، مسئولیت خود را در زمینه امنیت غذایی ایفا می‌کند و مصوبات متعددی در این زمینه در سالهای اخیر داشته است.

به گفته رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری سلامت در طی ۱۰ ماه گذشته نیز این شورا فعال بوده و تقریبا هر هفته جلسات متعددی با سازمان‌ها و ارگانهای دیگر مثل وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته و به مباحثمتعددی از جمله امنیت روغن، شیر، بحثآلاینده‌ها و سمومی که برای گیاهان استفاده می‌شود، پرداخته است.

دلاوری در ادامه خاطرنشان کرد: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در مورد سلامت فرآورده‌های لبنی مصوبات و سیاست نامه‌هایی داشته که از همکاری‌های بین بخشی و تفکر جمعی به دست آمده است. در این سیاست نامه‌ها بحثامنیت فرآورده‌های مختلف از جمله شیر و روغن مطرح شده و به چالش‌های مربوط به آن پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس این چالش‌ها یکسری مصوبات تعیین شده و توسط دولت ابلاغ می‌شود، افزود: این مصوبات در ‌‌نهایت توسط ارگان‌ها و سازمان‌هایی که زیر مجموعه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هستند، لازم الاجرا است.

میزان واردات روغن پالم در سال جاری کمتر خواهد شد

دلاوری با اشاره به اینکه تا سال گذشته میزان واردات روغن پالم ۵۰ درصد روغن‌های مصرفی را تشکیل می‌داده است، ادامه داد: از آنجایی که روغن پالم فاکتوری به نام اسید پالمتیک دارد و این اسید به عنوان یک فاکتور ایجاد کننده تصلب شرایین محسوب می‌شود و با توجه به اینکه روغن پالم میزان اسید چرب بالای ۵۰ درصد دارد، روغن مناسبی برای مصرف نیست.

به گفته رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری سلامت تا سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول واردات این روغن بود و از امسال وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت این کار را به عهده گرفته و خوشبختانه مصوبات این وزارت خانه در سال جاری حداکثر میزان روغن پالم را ۳۰ درصد اعلام کرده است. این یعنی میزان واردات روغن پالم در سال جاری کمتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی بنا دارد طی سال آینده این میزان واردات را به ۱۵ درصد برساند، افزود: این عدد در کشورهای دیگر نیز معقول به شمار می‌آید و باید به آن برسیم تا بتوانیم روغن‌های مناسب‌تر را جایگزین روغن پالم کنیم.

رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری سلامت تصریح کرد: بر اساس اقداماتی که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی صورت گرفت و گزارشی که در حضور رئیس جمهور ارائه شد، با وزارت جهاد کشاورزی به تفاهم نامه‌های خوبی در بحثامنیت غذایی رسیدیم ضمن اینکه با این وزارتخانه هر ۴۵ روز یکبار جلسه‌ای طراحی کرده‌ایم که در آن جلسه وضعیت مسائل مربوط به امنیت غذایی را پیگیری می‌کنیم.

به گفته دلاوری، سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و در تلاشیم آزمایشگاه‌هایمان را برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده‌های غذایی مجهز‌تر کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز