بهترین رنگها برای اتاق خواب کودک دختر و پسر کدامند؟
رنگ آمیزی و انتخاب رنگ مناسب برای لوازم مختلف یکی از مهم ترین بخش های دکوراسیون منزل است که علاوه بر تاثیر بسزای آن در ظاهر منزل رابطه نزدیکی با عواطف و احساسات افراد داشته و در علم روانشناسی درباره آن صحبت زیادی شده است.
به گزارش ایلنا، رنگ آمیزی و انتخاب رنگ مناسب برای لوازم مختلف یکی از مهم ترین بخش های دکوراسیون منزل است که علاوه بر تاثیر بسزای آن در ظاهر منزل رابطه نزدیکی با عواطف و احساسات افراد داشته و در علم روانشناسی درباره آن صحبت زیادی شده است. بی تردید رنگ ها روی خلق و خو و روان انسان اثرگذار هستند و تصمیماتی که در این زمینه گرفته می شود – حتی در ابعاد کوچک – می تواند در بهبود یا تضعیف روحیه نقش مهمی داشته باشد.
در این مطلب قصد داریم درباره روانشناسی رنگ ها در طراحی اتاق کودک صحبت کرده و با تاثیر رنگ های مختلف سرد و گرم روی روان، تمرکز، رفتار و شخصیت کودکان آشنا شویم. با ما همراه باشید.
چرا رنگ اتاق کودک مهم است؟
هنگام طراحی داخلی منزل اولین موضوعی که باید به آن توجه کرد طراحی و رنگ آمیزی فضای اختصاصی کودک – خواه اتاق خواب باشد یا اتاق بازی یا اتاق مطالعه – می باشد.
کودکان بسیار کنجکاو و عاطفی هستند، آن ها به راحتی با افراد، لوازم و رنگ های اطراف خود ارتباط برقرار می کنند و به فضای آرام و دنجی برای خودشان نیاز دارند که در آن احساس امنیت و خوشبختی کنند، انتخاب مناسب این فضا به رشد و نمو کودکان کمک زیادی می کند.
برای فراهم کردن چنین فضای آرامش بخشی لازم است به نکات روانشناسی در انتخاب رنگ مورد استفاده برای دیوارها و لوازم کودک توجه شود. اما آیا می دانید رنگ های مختلف چه تاثیری روی کودکان می گذارند؟
در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
1. رنگ آبی
رنگ آبی برای اتاق کودک
آبی رنگ آرامش است و باعث می شود کودک احساس روحی و تمرکز بهتری داشته باشد.
این رنگ عملکرد ذهنی کودکان را افزایش می دهد و به همین دلیل یکی از بهترین انتخاب ها برای نقاشی اتاق خواب هایی است که از آن ها به عنوان فضای مطالعه و درس خواندن نیز استفاده می شود.
آبی به خصوص برای اتاق خواب کودکانی که کج خلق تر هستند توصیه می شود زیرا این رنگ ضربان قلب و فشار خون را کاهش داده و به عادی شدن تنفس بچه های پر هیجان یا آشفته کمک می کند.
ناگفته نماند آبی یکی از بهترین رنگ ها برای دکوراسیون اتاق پسر بچه ها محسوب می شود اما این به آن معنا نیست که نتوانیم از این رنگ زیبا برای اتاق دختر بچه ها استفاده کنیم.
دقت داشته باشید زیاده روی در رنگ آبی می تواند اثر مثبت آن را خنثی کند بنابراین اگر رنگ دیوار اتاق را آبی کرده اید سعی کنید با پرده قرمز شفاف یا زرد شاد ترکیب متعادلی ایجاد کنید.
2. رنگ قرمز
رنگ قرمز برای اتاق کودک
رنگ قرمز باعث افزایش فشار خون و سرعت تنفس می شود، اشتها را تحریک می کند و موجب می شود کودک گذشت زمان را کمتر احساس کند.
این رنگ باعث هیجان و انرژی بیشتر کودک می شود و به طور بالقوه تمرکز را بهبود می بخشد به همین دلیل می توان از آن به عنوان یکی از رنگ های مورد استفاده برای کلاس های درس نیز بهره برد.
قرمز قدرتمند یکی از بهترین گزینه ها برای رنگ لهجه یا ثانویه محسوب می شود اما در استفاده از آن نباید زیاده روی کرد زیرا می تواند رفتار پرخاش گرانه در کودکان را افزایش دهد.
توصیه می شود از این رنگ به عنوان رنگ لهجه به خصوص برای ایجاد تعادل در رنگ های سرد استفاده کنید.
3. رنگ زرد
رنگ زرد برای اتاق کودک
رنگ زرد اگرچه بیش از هر رنگ دیگری باعث خستگی چشم می شود اما احساس شادابی، انرژی و بشاش بودن به کودک می بخشد و در عین حال می تواند لجاجت کودک را بیش از هر رنگ دیگری برانگیزد.
کودکانی که در اتاق های زرد بازی یا مطالعه می کنند تمرکز بیشتر و حافظه کاراتری دارند اما استفاده از این رنگ در اتاق کودکانی که مشکل خواب دارند، شب ها به سختی می خوابند یا صبح ها خیلی زود از خواب بیدار می شوند چندان توصیه نمی شود.
استفاده بیش از حد از این رنگ نیز باعث می شود کودکان هیجانی و بیش از حد فعال به سختی آرام بگیرند.
رنگ زرد به عنوان رنگ لهجه در کنار رنگ های خاکستری، آبی یا سبز جلوه زیبایی دارد و تعادل ایجاد شده به برجسته شدن زردی آن – بدون آن که کودک آشفته یا عصبی شود – کمک می کند.
4. رنگ سبز
رنگ سبز برای اتاق کودک
سبز طیف گسترده ای از رنگ های طبیعی را شامل می شود، رنگی شفابخش است که تاثیر خوبی در آرامش کودک به جا می گذارد و برای مدت های طولانی می توان از سایه های ملایم آن در اتاق خواب بهره برد.
این رنگ جذاب طراوت طبیعت و حال و هوای بازی کردن در خارج از منزل را در ذهن کودک تداعی می کند و به گفته برخی محققان باعث افزایش توانایی خواندن و درک مطلب بچه ها می شود.
رنگ سبز به خصوص برای کودکانی که اغلب اوقات تکالیف خود را در اتاق خواب انجام می دهند عالی است.
با این حال سایه های تیره تر سبز مانند هر رنگ سرد دیگری باعث تاریک شدن فضای اتاق می شود و توصیه می شود در استفاده از آن زیاده روی نکنید زیرا یک جنگل سبز با وجود همه طراوتش ممکن است افسرده به نظر برسد!
5. رنگ نارنجی
رنگ نارنجی برای اتاق کودک
نارنجی رنگ روشن و شاد سرشار از صمیمیت، خوشی و سرزندگی است و اشتهای کودک را افزایش می دهد.
این رنگ تاثیر شگرفی در تقویت روابط اجتماعی و تعامل کودک با دیگران دارد و کودکانی که در اتاق خواب آن ها از رنگ نارنجی بیشتری استفاده شده است معمولا برون گرا و با اعتماد نفس هستند.
ناگفته نماند این رنگ اگرچه کودکان خجالتی را اجتماعی تر می کند اما مانند هر رنگ گرم دیگری اگر در آن زیاده روی شود اثر منفی روی خلق و خوی کودک گذاشته و باعث بروز رفتار خصمانه می شود.
نارنجی – به خصوص سایه های ملایم آن – اغلب به عنوان رنگ لهجه استفاده می شود و با سایه های ملایم سبز، بنفش یا رنگ کرم خنثی هماهنگ تر است.
6. رنگ بنفش
رنگ بنفش برای اتاق کودک
بنفش یکی از مجلل ترین رنگ ها است که اغلب رمز و راز گونه و معنوی به نظر می رسد.
سایه های ملایم تر بنفش مانند رنگ اسطوخودوسی یا بنفش کمرنگ میان دختران جوان محبوبیت زیادی دارد.
این رنگ اندیشه، حساسیت و معنویت را القا می کند و استفاده از آن در اتاق کودک به کاهش بی قراری او کمک زیادی می کند.
کودکانی که در اتاق خواب آن ها رنگ بنفش به کار رفته است معمولا به افکار و احساسات اطرافیان توجه بیشتری دارند. اگر کودک حساسی دارید استفاده از بنفش به عنوان رنگ لهجه عالی است.
زیاده روی در این رنگ می تواند باعث عبوس شدن و بی حالی جسمی بچه ها شود.
توصیه می شود بنفش را با رنگ های مکمل آن مانند نارنجی روشن تر کنید یا از سایه های تیره تر آن برای کاهش روشنی بیش از حد رنگ هایی همچون سبز بهاری یا صورتی جیغ بهره ببرید.
7. رنگ صورتی
رنگ صورتی برای اتاق کودک
صورتی رنگ فوق العاده جذاب دخترانه است که با احساسات زنانه رابطه نزدیکی دارد و اغلب برای اتاق دختر بچه ها به کار می رود، اگرچه استفاده از آن در اتاق پسر بچه ها نیز خالی از لطف نخواهد بود.
استفاده از رنگ صورتی در اتاق کودک رفتار عصبی او را حداقل به طور موقتی کاهش می دهد و باعث آسایش روحی کودک می شود.
بچه ها از نگاه کردن به لوازم صورتی رنگ خوش شان می آید، صورتی آرامش بخش است، این رنگ احساس همدلی، مراقبت و احساس مادرانه را تداعی می کند و باعث می شود کودک رفتار دلسوزانه تر و با ملاحظه تری داشته باشد.
با این حال صورتی زودتر از بقیه رنگ ها از چشم کودک می افتد و حتی ممکن است بعد از مدتی از آن متنفر می شود . استفاده بیش از حد از این رنگ عوارضی همچون سردرد، عصبی شدن و تحریک پذیری شدید را به دنبال خواهد داشت.
8. رنگ خاکستری
رنگ خاکستری برای اتاق کودک
خاکستری رنگ خلاقیت است و همین ویژگی باعث شده اغلب در ادارات و استودیوها از آن استفاده شود.
رنگ خاکستری یک پس زمینه خنثی برای دکوراسیون منزل فراهم می کند که می تواند بسیار شیک و جذاب به نظر برسد. این رنگ به عنوان رنگ لهجه نیز عالی است اما اگر به صورت غالب از آن استفاده شود به کودک حس تنهایی می دهد.
بنابراین اگر قصد استفاده از این رنگ را در اتاق خواب کودک خود دارید در این مورد زیاده روی نکنید و آن را به عنوان رنگ لهجه در کنار رنگ هایی همچون زرد به کار ببرید.
از خاکستری می توان برای تعادل رنگ های فیروزه ای یا سرخابی نیز استفاده کرد.
9. رنگ قهوه ای
رنگ قهوه ای برای اتاق کودک
رنگ قهوه ای با احساس امنیت، اعتبار و اطمینان خاطر رابطه نزدیکی دارد و باعث ایجاد آرامش و راحتی می شود.
این رنگ خاکی و کلاسیک اگرچه احساس ثبات به کودکان می دهد اما بهتر است برای اتاق هایی که رفت و آمد در آن ها بیشتر است – مانند اتاق نشیمن – استفاده شود تا اتاق خواب کودک!
قهوه ای با رنگ های تند و گرم به خوبی هماهنگ می شود و به عنوان زمینه برای رنگ های روشن تر عالی عمل می کند اما زیاده روی از آن به خصوص در اتاق کودک، فضا را تاریک و ناخوشایند می کند.
اگر کودکی اخمو دارید استفاده از این رنگ اصلا توصیه نمی شود و بهتر است برای روشن شدن فضا از رنگ های برنز یا بژ استفاده کرده و قهوه ای تیره را به عنوان رنگ لهجه برجسته به آن اضافه کنید.
10. رنگ مشکی
رنگ مشکی برای اتاق کودک
بی تردید رنگ مشکی یکی از انتخاب های بد برای اتاق خواب کودکان محسوب می شود که به خصوص برای دیوارها اصلا توصیه نمی شود.
با این حال برخی افراد برای مدرنیته کردن ظاهر اتاق از رنگ مشکی در ترکیب با رنگ های سفید و روشن استفاده می کنند.
منبع:کوکا