خبرگزاری کار ایران

روش نگهداری قارچ تازه در یخچال و فریزر

روش نگهداری قارچ تازه در یخچال و فریزر
کد خبر : ۹۶۴۸۳۰

قارچ از جمله سبزیجاتی که خیلی زود پلاسیده شده و لکه های قهوه ای یا سیاه روی آن ایجاد می شود ولی اگر به طور صحیح نگهداری شود تا یک هفته تازه می ماند و می توان از آن استفاده کرد.

به گزارش ایلنا، توجه داشته باشید که قارچ حتی بعد از چیده شدن هم به رشد خود ادامه می دهد و نگهداری در یخچال در واقع باعث کند شدن متابولیسم آن می شود.

در ادامه با ما همراه باشید تا با بهترین راه ها و روش های نگهداری قارچ تازه به مدت طولانی بیشتر آشنا شوید؛

نحوه نگهداری قارچ در یخچال

اولین قدم برای تازه نگه داشتن قارچ ها تا حد امکان اطمینان از خرید قارچ های سالم است. کارشناسان توصیه می کنند که به دنبال قارچ  هایی باشید که کلاهک آن ها سالم است و بافتی یکنواخت و بدون لکه داشته باشند.

قارچ های تازه و شسته نشده را درون یک پاکت کاغذی بریزید (پاکت کاغذی رطوبت اضافی را از قارچ ها جذب می کند تا کپک نزنند و سیاه نشوند) و قسمت بالایی آن را محکم ببندید، سپس آن را در یخچال بگذارید.

نکات مهم

  • قارچ را در کشوی میوه ها و سبزیجات نگذارید چون محیطی بسیار مرطوب است.
  • از قرار دادن قارچ در نزدیکی غذا های دارای بو یا طعم های قوی خودداری کنید چون آن ها مانند اسفنج همه بو ها و طعم ها را جذب می کنند.
  • غذا های دیگر را روی پاکت حاوی قارچ ها نگذارید چون باعث له شدن و سیاه شدن آن ها می شوند.

طرز نگهداری قارچ در فریزر بدون اینکه سیاه شود

اگر می خواهید قارچ ها را بیشتر از یک هفته نگهدارید توصیه می کنیم که آن ها را در فریزر بگذارید. قارچ هایی را که برای فریز کردن انتخاب می کنید باید تازه باشند، این قارچ ها نباید خشک، پلاسیده و سیاه بوده و لکه و بوی نامطبوعی داشته باشند.

نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که یخ زدن باعث می شود که قارچ تازه خام بافتی نرم پیدا کرده و سیاه شود. پس قارچ قبل از یخ زدن باید پخته شود تا آنزیم های آن غیر فعال شده و در نتیجه کیفیت آن مطلوب باقی بماند.

دو روش برای پخت قارچ وجود دارد؛

سرخ کردن : قارچ ها را در یک ماهیتابه با مقدار کمی روغن روی حرارت زیاد قرار دهید. آن ها را حدود پنج دقیقه یا تا زمانی که قارچ ها کاملا پخته شوند، سرخ کنید تا همه ی آب آن ها تبخیر شود.

بخارپز کردن : اگر می خواهید حرارت باعث سیاه شدن قارچ ها نشود، آن ها را در یک پیمانه آب و یک قاشق چای خوری آبلیمو یا 1/2 قاشق چای خوری سیتریک اسید خیس کنید و سپس آن ها را بخارپز کنید؛

  • قارچ کامل را به مدت 5 دقیقه بخارپز کنید
  • قارچ دکمه ای را به مدت 3 دقیقه بخارپر کنید
  • قارچ چهار قاچ شده را به مدت 3 دقیقه بحارپز کنید
  • قارچ ریز خرد شده را به مدت 3 دقیقه بخارپز کنید

در مرحله ی بعد باید قارچ ها را در فریزر منجمد کنید؛

بگذارید قارچ ها کاملا خنک شوند سپس آن ها را در یک سینی فر پهن کنید و در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. زمانی که قارچ ها به طور کامل منجمد شدند، آن ها را درون یک ظرف پلاستیکی یا کیسه ی پلاستیکی بریزید، هوای آن ها را کاملا بگیرید، درب را محکم ببندید و دوباره به فریزر برگردانید.

قارچ منجمد شده را مستقیما برای تهیه غذا به کار ببرید. (نیازی نیست بگذارید یخ آن ها آب شود)

خشک کردن قارچ

یکی دیگر از روش های نگهداری قارچ به مدت طولانی این است که آن را خشک کنید. اکثر قارچ هایی که به خوبی خشک شده اند علاوه بر اینکه ظاهر خوبی دارند وقتی که در آب قرار می گیرند بافت و طعم قارچ تازه را پیدا می کنند.

قارچ خشک را می توان حداقل برای یک سال نگهداری کرد.

نحوه خشک کردن قارچ

ابتدا باید قارچ ها را تمیز کنید. لازم نیست آن ها بشویید کافی است با یک برس شستشوی سبزیجات همه ی آلودگی های آن ها را پاک کنید.

قارچ ها را به صورت قطعه هایی با ضخامت 6 تا 12 میلیمتر خرد کنید، هر چه برش ها ضخیم تر باشند خشک کردن آن ها مدت زمان بیشتری طول می کشد.

حالا قارچ های تمیز شده و خرد شده را روی یک سینی بچینید و در جای خشک بگذارید تا خشک شوند. در روشی دیگر می توانید قارچ های خرد شده را در دمای 110 درجه فارنهایت (43 درجه سانتیگراد) در فر یا مایکروویو به مدت 8 ساعت خشک کنید.

بگذارید قارچ های خشک شده سرد شوند سپس آن ها را در یک ظرف شیشه ای بریزید، درب آن را محکم ببندید و در جایی تاریک و خشک نگهداری کنید.

برای استفاده از قارچ های خشک شده، مقداری آب جوش بر روی آن ها بریزید و بگذارید 20 تا 30 دقیقه بماند تا کاملا خیس بخورد. حالا از این قارچ ها می توان برای تهیه انواع غذا استفاده کرد.

نحوه استفاده از قارچ

قارچ تازه را به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع سالاد و غذا هایی مانند پاستا، پیتزا، سوپ، سالاد و سس استفاده می کنند.


منبع:کوکا

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز