خبرگزاری کار ایران

نکات کاربردی برای نگهداری طولانی مدت میوه و سبزیجات

نکات کاربردی برای نگهداری طولانی مدت میوه و سبزیجات
کد خبر : ۸۹۲۹۲۹

برای حفظ سبزیجات و نگهداری میوه به مدت طولانی می توانید از روش هایی مانند جدا کردن ساقه سبزیجات، نگهداری میوه و سبزیجات در مکان های خاص، دور نگه داشتن برخی مواد غذایی از دیگر مواد و شستن انواع توت با سرکه بهره بگیرید.

به گزارش ایلنا، در شرایطی که امروزه بر اثر ویروس کرونا ایجاد شده، اغلب ما یک بار در هفته برای خرید میوه و سبزیجات از خانه خارج می شویم تا برای یک هفته خرید کرده و یخچال‌های خود را پر کنیم. گاهی نیز برای کمتر  شدن رفت و آمد به بیرون از خانه ممکن است بیش از حد نیاز خود میوه و سبزی بخرید. در اینجا قصد داریم به روش‌هایی برای نگهداری میوه و سبزیجات برای مدت زمان طولانی اشاره کنیم.

۱. در اسرع وقت میوه‌ها و سبزیجات خود را در انبار یا یخچال بگذارید

گذاشتن محصولات تازه، در پشت ماشین به ویژه اگر در زیر نور خورشید قرار بگیرند اصلا فکر خوبی نخواهد بود. بنابراین، بهتر است پس از خرید از فروشگاه، مستقیما به خانه برگشته و مواد غذایی خود را جاسازی کنید. این مورد، یکی از کلیدی‌ترین نکات در نگهداری میوه به مدت طولانی است.

۲. ساقه سبزیجات را جدا کنید

ساقه‌های برگ‌دار بر روی سبزیجاتی مانند چغندر باعث جذب رطوبت از ریشه سبزیجات شده و آن ها را خشک و پژمرده می‌کند. بنابراین، قبل از ذخیره سبزیجات، ساقه آن‌ها را جدا کنید.

نکات کاربردی برای نگهداری طولانی مدت میوه و سبزیجات

۳. مواد غذایی خود را در قسمت‌های خاصی از یخچال بگذارید

بسته به عملکرد یخچال‌تان، ممکن است قسمت‌هایی از آن سردتر از دیگر قسمت‌ها باشد. به ویژه، اگر دمای یخچال پایین باشد، ممکن است باعث ایجاد برفک شود. برخی از سبزیجات مانند سبزیجات مخصوص سالاد، در چنین شرایطی رطوبت بیشتری را به خود جذب کرده و زود پژمرده می‌شوند. بنابراین، برای افزایش تازگی میوه و سبزیجات خود، دقت کنید که آن‌ها را در کجا قرار می دهید.

۴. غذا‌هایی که زود فاسد می‌شوند را ابتدا مصرف کنید

با مصرف زود هنگام غذا‌های فاسد شدنی می‌توانید از خراب شدن آن‌ها جلوگیری کنید.

۵. جلوگیری از قهوه‌ای شدن آووکادو و سیب قاچ شده 

یک ترفند ساده برای جلوگیری از این اتفاق این است که کمی آب‌لیمو به سیب قاچ شده‌ و یا آووکادو اضافه کنیم. این کار باعث می‌شود که آن‌ها کمی بیشتر تازه بمانند.

۶. تازه کردن سبزیجات سالادی

اگر با دسته‌ای از سبزیجات پژمرده مواجه شدید، می‌توانید از تکنیک آب سرد استفاده کنید. ابتدا، برگ‌های قهوه‌ای و پلاسیده را جدا کرده، سپس سینک ظرفشویی یا یک ظرف بزرگ را با آب سرد پر کنید و سبزیجات را به مدت حداقل بیست دقیقه درون آب بگذارید. سپس، با حوله‌های کاغذی، آن‌ها را خشک کنید.

۷. یخچال خود را تمیز نگه دارید

برای پیشگیری از کپک زدگی و فاسد شدن میوه‌ها و سبزیجات، از تمیز بودن یخچال خود مطمئن شوید. نیازی نیست که هر روز یخچال خود را ضدعفونی کنید، اما یک بار در ماه، آن را با آب داغ و صابون تمیز کنید. این کار از انتقال باکتری‌ها از قفسه یخچال به مواد غذایی جلوگیری می‌کند و برای نگهداری میوه به مدت طولانی بسیار دارای اهمیت است.

۸. مواد غذایی فاسد شده را بلافاصله دور بریزید

مواد غذایی فاسد باعث انتقال باکتری به میوه‌ها و سبزیجات می‌شوند. بنابراین، با مشاهده مواد غذایی فاسد شده، آن‌ها را بلافاصله دور بریزید.

۹. دور نگه داشتن برخی از میوه‌ها و سبزیجات از یکدیگر 

یکی از نکات جالب درباره نگهداری میوه به مدت طولانی این است که شما باید آگاه باشید که چه میوه یا سبزیجاتی را بهتر است در کنار یکدیگر قرار ندهید. برخی از غذا‌ها زمانی که رسیده می‌شوند، نوعی گاز به نام اتیلن را تولید می‌کنند. تماس این گاز با دیگر میوه‌ها و سبزیجات، باعث نرم شدن و لکه دار شدن آن‌ها می‌شود.
به عنوان مثال، غذا‌هایی مانند موز، انبه و گوجه فرنگی از خود گاز اتیلن تولید می‌کنند و بهتر است این مواد، از غذا‌هایی که به اتیلن حساس هستند مانند سیب، کلم بروکلی و لوبیا سبز دور نگه داشته شوند.

۱۰. نگه داری موز

اگر دوست دارید که موز‌های شما زود برسند، آن‌ها را درون پاکت‌های کاغذی قهوه‌ای رنگ بگذارید. اما اگر دوست دارید که آن‌ها زرد و درخشان باقی بمانند، انتهای موز‌ها را درون یک سلفون بپیچید.

۱۱. پیاز‌ها را درون جوراب شلواری بگذارید

برای تازه نگه داشتن پیاز می‌توانید آن را درون جوراب شلواری گذاشته و بدین طریق تا شش ماه از آن استفاده کنید! یک جفت جوراب شلواری تمیز و محکم را برداشته، یک پیاز را درون آن قرار داده، بالای آن را گره زده، و سپس یک پیاز دیگر را درون آن بگذارید. همین روند را تا آخر ادامه دهید. سپس، آن‌ها را در مکانی خشک و تاریک نگه دارید.

نکات کاربردی برای نگهداری طولانی مدت میوه و سبزیجات

۱۲. نگه داری قارچ درون پاکت‌های قهوه‌ای رنگ

بهتر است قارچ را در محیطی خشک نگه داری کنید. بنابراین، آن‌ها را درون پاکت‌های کاغذی قهوه‌ای رنگ گذاشته، سپس درون یخچال قرار دهید.

۱۳. سبزیجات سالادی را درون یک ظرف همراه با یک حوله کاغذی قرار دهید

سبزیجات سالادی را شسته، خشک کرده و همراه با یک حوله کاغذی، آن‌ها را درون یک ظرف بی منفذ قرار دهید. حوله کاغذی، باعث جذب رطوبت و آب اضافی سبزیجات می‌شود.

۱۴. برای نگهداری بیشتر سبزیجات برش داده شده، آن‌ها را درون آب بگذارید

اگر از نصف سبزیجات مانند هویج و زردک استفاده کردید، می‌توانید باقی مانده آن‌ها را درون یک ظرف آب ریخته و در یخچال نگه دارید. این کار باعث می‌شود که آن‌ها خشک نشوند.

۱۵. شناسایی محل نگهداری میوه‌ها و سبزیجات

واکنش میوه‌ها و سبزیجات نسبت به شرایط مختلف، متفاوت است. بنابراین برای نگهداری میوه به مدت طولانی مهم است که بهترین محل را برای نگهداری آن‌ها در نظر بگیرید. برخی از سبزیجات مانند سیب زمینی و کدو را بهتر است درون آشپزخانه یا در دمای اتاق نگهداری کنید. در حالی که بیرون ماندن انواع توت‌ در طول شب، باعث خراب شدن آن‌ها می‌شود.

۱۶. برای افزایش تازگی کرفس، آن را درون فویل آلومینیومی بگذارید

برای تازه نگه داشتن کرفس، هر ساقه آن را درون یک فویل آلومینیومی قرار دهید. با این کار می‌توان تا حدود ۲ هفته آن‌ها را تازه نگه داشت.

۱۷. برای جلوگیری از جوانه زدن، سیب زمینی‌ها را همراه با سیب نگه دارید

گاز اتیلن متصاعد شده از سیب به جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی کمک می‌کند.

۱۸. شستن انواع توت‌ با سرکه

یک فنجان سرکه و ۳ فنجان آب را با هم ترکیب کرده و تمشک، توت فرنگی و دیگر انواع توت‌ را با آن بشویید. این کار باعث می‌شود که آن‌ها برای مدت زمان بیشتری تازه بمانند.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز