تبدیل دیوار مرگ به باغ سبز در آلمان
این مرزها تا ۱۳۹۳ کیلومتری بین دو بخش آلمان امتداد داشت؛ جایی که روزی سیمهای خاردار و مین گذاری شده و تحت تدابیر شدید امنیّتی بود و سربازان از آتش گشودن بر کسانی که از اوامرشان عدول میکردند، باکی نداشتند؛ اما امروز بخش بزرگی از آن به منطقه طبیعی در حال شکوفایی تبدیل شده است.
به گزارش ایلنا، سی سال از منطقه مرزی بین آلمان شرقی و غربی مراقبت میکرد تا مانع فرار شهروندان شود، او هنوز هم در همان جا گشت میزند؛ اما امروز برای حمایت از ثروت گیاهی و حیوانی این منطقه.
این مرزها تا ۱۳۹۳ کیلومتری بین دو بخش آلمان امتداد داشت؛ جایی که روزی سیمهای خاردار و مین گذاری شده و تحت تدابیر شدید امنیّتی بود و سربازان از آتش گشودن بر کسانی که از اوامرشان عدول میکردند، باکی نداشتند؛ اما امروز بخش بزرگی از آن به منطقه طبیعی در حال شکوفایی تبدیل شده است.
در این مکان در حال حاضر حشرات کمیابی منتشر شده است؛ حشرات، سگ آبی اوراسیا و گربههای وحشی در این منطقه یافت میشوند که در مجموع بیش از ۱۲۰۰ گونه در معرض خطر است.
اولاو اولیینک که در فاصله چند متری برج ایستاده و در دوران خدمت سربازی اش، مسئولیّت مراقبت از آن را بر عهده داشته و آن طور که ادّعا میکند در طول خدمتش حتی یک گلوله هم شلیک نکرده است میگوید: منطقه از یک مکان مرگبار به محل زندگی و حیات تبدیل شده است.
گودالی در امتداد مرز حفر شده بود تا ماشینها با سرعت کامل به سمت غرب نروند و یک نوار محافظ در حدود ۵۰۰ متر عرض بنا شده بود.
یک منطقه ۵ کیلومتری دیگر نیز رسم شده بود که نفوذ به آن فقط منحصر به نگهبانان رژیم بود و سیم خاردار قبل از تعویض با یک مشبک فلزی و سیستمهای هشدار الکترونیکی، در آنجا نصب شده بود.
در مجموع، طبق یک مطالعه رسمی، ۳۲۷ نفر در مرز بین دو بخش آلمان جان باختند، اما برخی این آمار را پایینتر از تعداد واقعی میداند.
با گذشت زمان، این نوار که از مرز چک تا دریای بالتیک امتداد داشت، به منطقهای ممنوعه تبدیل شد که در آن طبیعت رشد و نمو میکرد.
«دیتر لویبولد»، که مانند اولینک، با گروه پروژه کمربند سبز (بوند) همکاری میکند گفت: این منطقه به یک فضای با کیفیت عالی برای ثروت نباتی و حیوانی تبدیل شده است.
پرنده شناسان آلمان غربی، نخستین کسانی بودند که ارزش زیست محیطی این منطقه مرزی را تشخیص دادند، «کی فروبل» یکی از بنیانگذاران این پروژه گفت: از دهه هفتاد ما ارزش استثنائی این کمربند سبز را رصد میکردیم و تحت نظر داشتیم.
انواع کمیابی از پرندگان در این منطقه وجود دارد مانند Saxicola rubetra و Lanius collurio، که توجّه علاقهمندان به طبیعت از جمله اولینیک را به خود جلب کرده است.
یک ماه پس از سقوط دیوار برلین در نهم نوامبر ۱۹۸۹، تصمیم برای محافظت از کمربند سبز در نشستی بین متخصصان محیط زیست از هر دو بخش آلمان اتخاذ شد.
گروه بوند توانست مقامات را متقاعد کند که مدیریت اراضی که پس از اتحاد مجدد کشور از طرف مالکان مطالبه نشده بود، یعنی تقریباً نیمی از منطقه را به آنان واگذار کند.
باند برای محافظت از طبیعت در مرزهای قبلی، پنج میلیون یورو نیز خرج خریداری و به دست آوردن ۹۰۰ هکتار زمین دیگر با هدف حمایت از طبیعت در امتداد مرزهای قبلی کرد.
این پروژه توجه کره جنوبی را به خود جلب کرده تا جایی که هیأت نمایندگانی را به این منطقه فرستاده به امید اینکه بتوانند یک چنین مکانی را در منطقه خلع سلاح بین دو کره شبیه سازی نموده و بسازند.
منبع: تابناک باتو