خبرگزاری کار ایران

آیا باید از مصرف گوشت قرمز ترسید؟

آیا باید از مصرف گوشت قرمز ترسید؟
کد خبر : ۸۱۸۳۷۸

در تازه‌های پزشکی این هفته نگاهی داریم به امکان وارد شدن گوشت قرمز به منوی غذاهای سالم، احساس خستگی مداوم، تاثیر زندگی در محیط‌های سبز بر کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک‌ و سبزیحاتی که باید حتما قبل از مصرف پخته شوند.

به گزارش ایلنا، سالهاست کارشناسان انگشت اتهام را به سوی گوشت قرمز به عنوان یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، بیماری‌‌های قلبی عروقی و دیابت، گرفته‌‌اند. اما اکنون یک تیم تحقیقاتی بین‌‌المللی می‌‌گوید بزرگسالان سالم نباید از ترس ابتلا به این بیماری‌‌ها، مصرف گوشت قرمز را کم کنند.

کارشناسان انجمن تغذیه آلمان بارها تاکید کرده‌‌اند که بزرگسالان در هفته باید ۶۰۰ گرم گوشت و فراورده‌‌های گوشتی مانند سوسیس مصرف کنند. در سال ۲۰۱۵، از سوی آژانس بین‌‌المللی تحقیقات سرطان، سوسیس به عنوان خوراکی سرطان‌زا معرفی شد و گوشت قرمز به عنوان ماده غذایی احتمالا سرطان‌زا.

اگرچه نتایج تحقیقات دانشمندان در زمینه مضرات گوشت و فراورده‌‌های گوشتی تا به حال به یک نتیجه واحد نرسیده است، اکنون تیم تحقیقاتی جدید، بر اساس نتایج مطالعات فراتحلیلی خود، به طور خلاصه توصیه کرده که بزرگسالان سالم می‌‌توانند مصرف گوشت قرمز را مانند سابق ادامه دهند و حداقل دو تا چهار وعده در هفته گوشت بخورند.

این تیم تحقیقاتی به یک نکته مهم دیگر اشاره کرده است: نباید با محدود کردن مصرف گوشت در کسانی که عاشق این ماده غذایی هستند، حس رضایت آنها را کاهش داد. این کار آسیب‌‌های بیشتری را در درازمدت به سلامت این افراد وارد می‌‌کند.

از نظر این محققان، می‌‌توان مصرف گوشت قرمز را بنا به دلایل اخلاقی یا زیست محیطی کاهش داد ولی ارتباطی بین این ماده غذایی و ابتلا به بیماری‌‌های یاد شده وجود ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Annals of Internal Medicine منتشر و البته باعث جنجال‌های زیادی در بین کارشناسان شده است.

استفان کابیش، از انجمن تغذیه آلمان می‌گوید: «نتایج این تحقیقات کاملا درست است چون در علم تغذیه، عوامل زیادی با هم در ارتباط هستند و نمی‌‌توان به سادگی، تاثیرات مواد غذایی بر بدن را ثابت کرد.»

چرا همیشه احساس خستگی میکنیم؟

اگر جزء کسانی هستید که مدام احساس خستگی می‌‌کنید و حتی با استراحت کامل، این احساس در شما از بین نمی‌‌رود، باید نگران ابتلا به برخی مشکلات جدی سلامتی باشید.

خیلی اوقات، مقصر خستگی دائمی استرس‌‌های کار، تغییرات فصل، درگیری‌های روزمره  و ... است. اما همیشه هم پای این عوامل نمی‌‌تواند در میان باشد.

آیا باید از مصرف گوشت قرمز ترسید؟

افسردگی یکی از علل رایج خستگی مزمن است. افراد مبتلا به افسردگی از نظر خواب و سطح انرژی دچار مشکل می‌‌شوند. بسیاری از عوامل می‌‌توانند بر شروع افسردگی تاثیر بگذارند؛ از حوادث استرس‌‌زای زندگی گرفته تا ژنتیک و سایر عوامل. با کمک آزمون غربال‌گری افسردگی میتوان این بیماری را تشخیص داد. این آزمون اساسا یک پرسشنامه است که احساسات فعلی شما، الگوهای خواب، اشتها، سطوح انرژی و سایر زمینه‌‌های کلیدی را بررسی می‌‌کند.

در نتیجه کم خونی نیز، شما احساس خستگی مداوم خواهید داشت. کاهش تعداد هموگلوبین خون که مسئولیت حمل اکسیژن به اندام‌‌های بدن را بر عهده دارد، باعث کم خونی می‌‌شود. کم خونی فقر آهن از شایع‌‌ترین انواع کم خونی است. بدن شما به آهن برای تولید گلبول‌‌های قرمز نیاز دارد. بدن در عین حال نمی‌‌تواند به سادگی آهن تولید کند و شما نیاز به مصرف غذاهای سرشار از این ماده معدنی و یا درمان دارویی دارید. یک آزمایش خون ساده سطح آهن شما را نشان می‌‌دهد.

کم کاری تیروئید را هم دست کم نگیرید. تیروئید، مسئول کنترل متابولیسم بدن شماست و وقتی سطح هورمون‌‌های تیروئید پایین باشد، هم چاق می‌‌شوید و هم دائما احساس خستگی می‌‌کنید.

بیماری‌‌های مختلف عفونی از قبیل ویروس اپشتین بار، ویروس هرپس سیمپلکس، و ... نیز می‌‌تواند باعث خستگی شما شود. بیماری‌‌های عفونی را می‌توان با آزمایش‌‌های مختلف تشخیص داد.

در نهایت، خستگی مداوم می‌‌تواند نشانه ابتلا به دیابت باشد. پانکراس یا همان لوزالمعده انسولین تولید می‌‌کند و آنهم برای کمک به سلولها جهت جذب گلوکز مواد غذایی. دیابت زمانی اتفاق می‌‌افتد که چیزی به تولید یا جذب انسولین بدن شما آسیب برساند. پزشک شما می‌‌تواند انواع مختلفی از آزمایش‌‌های خون را برای تشخیص دیابت تجویز کند.

با زندگی در محله‌های سبز، سندرم متابولیک نمی‌گیرید

محققان موسسه بهداشت جهانی بارسلونا (ISGlobal) به تازگی اعلام کرده‌‌اند، کسانی که در محله‌‌ها و فضاهای سبز شهری زندگی می‌‌کنند، خطر ابتلا به سندرم متابولیک را تا حد چشمگیری از خود دور می‌‌کنند.

به گزارش نشریه نیوزویک، سندرم متابولیک مجموعه‌ای از عوامل خطر شامل چربی دور کمر، چاقی شکمی، فشار خون بالا، قند خون بالا، چربی خون بالا و ... است که با هم رخ می‌دهند و خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی، سکته مغزی و دیابت را بالا می‌‌برند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، به ترتیب بیماری‌‌های قلبی و سکته مغزی را اولین و پنجمین علت شایع مرگ در این کشور، ذکر کرده است.

با این حال، آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده "فضای سبز" را به عنوان "زمینی که تا حدودی یا کاملاً با چمن، درختان، درختچه‌‌ها یا سایر پوشش‌‌های گیاهی پوشانده شده است"، تعریف می‌کند.

طبق گفته کارمن دو کیزر، محقق ISGlobal و مؤلف اصلی این تحقیق، زندگی در فضاهای سبز با تراکم بالای درختان، می‌تواند عاملی برای فعالیت بدنی بیشتر، ارتباطات اجتماعی قوی‌تر و قرارگیری کمتر در معرض آلودگی هوا همراه باشد.

پیش از این، محققان آمریکایی نیز ثابت کرده بودند که زندگی در محیط‌‌های شهری سبز، باعث استرس کمتر، رگ‌های خونی قویتر، افزایش سلامت قلب و بهبود کیفیت زندگی در مبتلایان به سکته مغزی می‌‌شود.

سبزیجاتی که بهتر است قبل از مصرف، پخته شوند

اگرچه مصرف سبزیجات به صورت خام، خالی از لطف نیست، ولی برخی از آنها در صورت پخته شدن، مواد مغذی بی‌شماری را به بدن می‌‌رسانند و خاصیت آنتی‌‌اکسیدانی آنها چند برابر می‌شود.

برای پخت اکثر سبزیجات، توصیه‌ها بر این است که آنها را بخارپز یا با چربی‌هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید.

آیا باید از مصرف گوشت قرمز ترسید؟

اسفناج یکی از سبزیجاتی است که بهتر است آن را بپزید. با این کار کلسیم و آهن بیشتری به بدن‌تان می‌رسانید. اسید اگزالیک موجود در اسفناج خام، جذب آهن و کلسیم آن را کمتر می‌‌کند. پختن اسفناج، اگزالات موجود در آن را ۴۰ درصد کاهش می‌‌دهد.

فراموش نکنید که میزان پتاسیم، نیاسین، روی و منیزیم یک فنجان قارچ پخته شده، دو برابر بیشتر از قارچ سفید خام است.

هویج نیز سرشار از کاروتنوئیدهایی است که با برخی سرطان‌ها مبارزه می‌‌کند. مطالعات نشان داده است که پختن هویج باعث افزایش ۱۴ درصدی غلظت کاروتنوئیدها می‌‌شود.

اما پخت و پز ساقه‌‌های ترد مارچوبه نیز خالی از لطف نیست و این کار، آنتی‌‌اکسیدان‌‌ها و اسید فولیک موجود در این سبزی محبوب را افزایش می‌دهد.

گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است. لیکوپن خاصیت آنتی‌‌ا‌کسیدانی دارد و مصرف آن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و سرطان پروستات میشود. گوجه فرنگی را ۳۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا میزان لیکوپن موجود در آن چند برابر شود.

فلفل قرمز نیز سرشار از ویتامین C و همچنین بتاکاروتن و لوتئین است. در واقع میزان این ویتامین در فلفل قرمز شش برابر مرکبات است. فلفل قرمز را می‌توان با حرارت کم و با روغن زیتون پخت.

بروکلی پخته شده منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ‌های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش میدهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است.

منبع: دویچه وله

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز