کدام داروها به اختلالات شنوایی میانجامد؟
استادیار شنوایی شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علل بروز مشکلات شنوایی را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، احمدرضا ناظری شنواشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به علل بروز مشکلات شنوایی، گفت: زندگی صنعتی و حضور سر و صدا در محیط و مواجه با صدا ابتلا به کم شنوایی میکند.
وی با بیان اینکه از میزان دقت کسانی که طولانی مدت مواجه با صدا دارند کاسته میشود، افزود: مواجه با سرو صدا حتی اگر فرد را مبتلا به کاهش شنوایی نکند وی را در درک گفتار با مشکلاتی مواجه میکند.
ناظری با اشاره به عامل دیگری که مشکلات شنوایی ایجاد میکند، تصریح کرد: مصرف برخی داروها نیز به سیستم شنوایی و تعادلی آسیب رسان هستند.
وی ادامه داد: بسیاری از آنتی بیوتیکها به شنوایی و سیستم تعادلی بدن آسیبهای جدی وارد میکنند از این رو لازم است مردم از مصرف بی رویه این داروها و بدون تجویز پزشک خودداری کنند.
ناظری افزود: برخی داروهای شیمی درمانی و حتی آسپرینها میتوانند به کاهش شنوایی و حتی وز وز گوش منجر شوند. این پزشک شنوای شناسی با بیان اینکه از عوامل دیگری که به کاهش شنوایی میانجامد عدم رعایت بهداشت و سلامت گوش است، تصریح کرد: عدم درمان عفونت گوش یا عفونتهای مکرر کاهش شنوایی را در پی دارد.
وی ادامه داد: صدمات به ناحیه سر و گردن نیز میتواند مشکلات عدیده شنوایی را منجر شوند.
پزشک شنوای شناسی یکی از عمده دلایل مشکلات و اختلالات شنوایی را ازدواجهای فامیلی خواند و گفت: طبق بررسیهای انجام شده این موضوع ثابت شده از این رو اگر در خانواده ایی اختلال شنوایی دیده شود باید از ازدواجهای فامیلی خودداری شود.
منبع: رکنا