گروه فلزات اساسی لیدر بورس شد
یک هفته ای است که شاهد رشد قیمت کامودیتی ها هستیم به عنوان نمونه در روز گذشته مس ، روی، المینیوم و… بین ۱٫۵ تا ۳ درصد رشد قیمت داشتند. این رشد قیمت در بازار سرمایه تاثیر گذاشت به طریقی که گروه فلزات اساسی تبدیل به لیدر بورس شده است.
جهان اقتصاد نوشت: رشد کامودیتی ها موجب شد تا شاخص ۳۲۷ واحد رشد کند. باید گفت ککه بازار سهام کشور در دو هفته اخیر با حرکت در یک مسیر صعودی نسبتا پرشتاب چهره مناسبی از خود به نمایش گذاشت. این روند به ویژه در چند روز اخیر شدت بیشتری داشت تا جایی که صفوف خرید میلیونی در سهام برخی صنایع به خصوص فلزیها و همچنین افزایش نسبتا مناسب ارزش روزانه معاملات (با توجه به متوقف بودن تعداد زیادی از نمادها و خارج بودن آنها از گردونه معاملات) بیش از پیش نوید عبور شاخص از سقف مهم ۸۲ هزار واحدی را داد.
در جریان معاملات روز گذشته نیز بیشترین تاثیر بر رشد نماگر اصلی بازار سهام مرهون افزایش قیمت برخی نمادهای زیرمجموعه گروه فلزات اساسی بود. زیرا علاوه بر رشد کامودیتی ها، نماد های متوقف شده این گروه نیز باز شدند و مورد معامله قرار گرفته اند مانند «فملی و فخوز».
از اوایل خرداد ماه سال جاری فضای مثبتی در معاملات فلزات پایه در بازارهای جهانی به وجود آمد. این فضای مثبت تحت تاثیر اعلام رشد اقتصاد چین و همچنین رشد تولیدات صنعتی به رشد چشمگیر قیمت فلزات رنگین انجامید. این موضوع تعدیل مثبت سودآوری در صورتهای مالی نمادهای زیرمجموعه این گروه را بهدنبال داشت.
بدین ترتیب، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهار شنبه چهارم مرداد ماه ۹۶ با افزایش ۳۲۷ واحدی روی رقم ۸۱ هزار و ۵۰۹ واحد ایستاد.
شاخص کل هم وزن اما با کاهش ۳ واحدی عدد ۱۷ هزار و ۸۱۹ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش ۳۲۱ واحدی به رقم ۸۹ هزار و ۹۳۴ واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش ۳۵۰ واحدی به رقم ۵۷ هزار و ۲۳ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش ۵۴ واحدی عدد ۱۷۸ هزار و ۱۵۱ واحد را به نمایش گذاشت.
روز چهار شنبه همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) بدون تغییر محسوسی به ۹۲۰ واحد رضایت داد.
براساس این گزارش، روز چهار شنبه معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های ملی صنایع مس ایران با ۱۰۹ واحد ،فولاد خوزستان با ۱۰۰ واحد و فولاد مبارکه با ۹۸ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های مخارات ایران با ۶۳ واحد ، ایران خودرو با ۴۶ واحد و تاپیکو با ۴۴واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات روز چهار شنبه بورس تهران به بیش از ۳۴۲ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۹۸ هزار و ۷۶۸ نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات روز چهار شنبه نماد معاملاتی شرکتهای پتروشیمی امیرکبیر، لوازم خانگی پارس، نوسازی و ساختمان تهران، قند هگمتان، توسعه معدنی و صنعتی صبانور، پتروشیمی فارابی، اوراق مشارکت پتروشیمی گچساران، قراردادهای اختیارمعامله ملی صنایع مس ایران، اوراق اختیار فروش تبعی گروه صنعتی پاکشو، اوراق اختیارفروش تبعی پتروشیمی شازند، قراردادهای اختیارمعامله معدنی و صنعتی گلگهر، مهندسی نصیرماشین، فولاد آلیاژی ایران، سرامیکهای صنعتی اردکان، گروه صنعتی پاکشو، سازه پویش، سیمان تهران، ماشینسازی نیرومحرکه، تولیدی شیشه دارویی رازی، سیمان شمال، اوراق اختیارفروش تبعی سهام گروه دارویی سبحان، اوراق گواهی سپرده عام بانک پارسیان، زرین معدن آسیا و حق تقدم خرید سهام آن، داروسازی تولید دارو،سیمان مجد خواف، اقتصادی و خودکفایی آزادگان، نیروسرمایه از سوی ناظر بازار سهام در حالی بازگشایی شدند که هیچ نماد معاملاتی روز چهار شنبه نیز متوقف نماند
برا ساس این گزارش، روز چهار شنبه در بازار ۲ بورس تهران که به معاملات درونگروهی سهامداران عمده اختصاص دارد ۸۰ ملیون سهم پتروشیمی شازند به ارزش بیش از ۱۶ میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدادر عمده انتقال یافت کمتر از ۵۰ میلیون سهم بانک خاورمیانه نیز به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده جابهجا شد.
همچنین اندکی بیش از ۲۱ میلیون سهم گروه دارویی سبحان به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان کدبهکد شد. در عین حال ۲۰ میلیون سهم زامیاد به ارزش یک و نیم میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عده انتقال یافت و در عین حال کمتر از ۱۳ میلیون سهم پتروشیمی مبین به ارزش بیش از ۴٫۵ میلیارد تومان کد به کد شد. در فولاد مبارکه اما روز چهار شنبه بیش از ۸ میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده جابهجا شد.
مرتضی ابراهیمی