بهترین غذاهای ضد چین و چروک پوست
پیری پوست فرآیندی طبیعی است که به مرور زمان و با آسیب رسیدن به سلولهای اپیدرمی و جلدی پوست اتفاق میافتد.
با بالا رفتن سن، پوست هم پیر میشود و این یک فرآیند طبیعی است اما به دلیل عوامل محیطی، پیری زودرس ممکن است اتفاق بیفتد.
روشهای مراقبت از پوست، مرکب از مواد مصنوعی و کرمهای کاربردی موضعی میتوانند برای سلامت پوست مزیت داشته باشند اما عوامل رژیمی نیز میتوانند به سلامت آن مرتبط باشند.
مواد موجود در بعضی غذاها میتوانند به عنوان مواد اولیه ساخت کلاژن و ساختار پشتیبانی از پوست به کار روند. چنین موادی همچنین میتوانند پوست را در مقابل آسیبهای خورشید محافظت کنند. آنتی اکسیدان موجود در میوهها، سبزیجات و ادویهها میتوانند سلولهای پوست را از آسیب محافظت کنند و خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C و آمینواسید که کلاژن ساز هستند به سلامت هرچه بیشتر پوست کمک میکند.
با وجود اینکه آوردن این غذاها به برنامه غذاییتان تضمین نمیدهد که پوستتان بدون چروک باقی بماند، اما میتوانید با استفاده از آنها علائم پیری زودرس را کاهش دهید.
توت فرنگی
براساس اطلاعات تحقیقی در سال 2007 که روی 4000 خانم انجام شده بود، افزایش مصرف ویتامین C با کاهش احتمال چین و چروک و خشکی پوست همراه است.
از این رو خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C میتواند یکی از راههای مناسب برای پیشگیری از چروک شدن پوست باشد. میوهها و سبزیجات، به صورت کلی سرشار از ویتامین هستندC. برای مثال یک فنجان توت فرنگی میتواند بیش از 100 درصد نیاز بدن، ویتامین C به ما برساند.
خوردن یک فنجان توت فرنگی به همراه انواع دیگر میوهها و سبزیجات میتواند مقدار زیادی ویتامین C را برایمان فراهم کند. در واقع، نقش ویتامین C در سنتز کلاژن نقشی حیاتی برای سلامت پوست به آن بخشیده است.
کلاژن زیر لایههای پوست قرار دارد و پوست را کنار هم نگه داشته و باعث سفتی آن میشود. با بالا رفتن سن، ساخت کلاژن کند میشود و به همین دلیل است که پوست افراد سالخورده چروک و شل میشود.
دلیل دیگری که ویتامین C میتواند به پوست کمک کند و مانع چین و چروک آن شود، این است که آسیب وارده به پوست به دلیل اشعههای UV را کاهش میدهد.
خوردن غذاهای حاوی ویتامین C و یا خوردن مکمل ویتامین C نمیتواند جایگزین استفاده از ضدآفتاب شود اما این کار میتواند یک لایه محافظتی دیگر در برابر این اشعهها به پوستتان بدهد.
ویتامین C همچنین کمک میکند پوستتان هیدراته بماند و خشک نشود. از این رو، ویتامین C میتواند به بهبود ساختار کلاژن کمک کند که برای پیشگیری از پیدایش چین و چروک ضروری است و همچنین کمک میکند پوست، ظاهری خشک پیدا نکند.
مرکبات
در کنار توت فرنگی، مرکبات نیز منابعی غنی از ویتامین C هستند و به همین دلیل میتوانیم آنها را غذاهای ضد چین و چروک در نظر بگیریم. یک پرتقال متوسط میتواند بیش از 100 درصد نیاز بدنتان به ویتامین C در یک روز را تامین کند. لیمو، لیموشیرین و گریپ فروت نیز سرشار از ویتامین C هستند.
در کنار خوردن گریپ فروت و پرتقال یکی دیگر از راههای ساده دریافت ویتامین C این است که در طول روز درون آبی که مینوشید کمی لیمو فشار دهید.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهای یکی دیگر از منابع غنی ویتامین C است. به ساندویچ، املت، پاستا، پیتزا و دیگر غذاهای خود مقدار بیشتری فلفل دلمهای اضافه کنید.
یک عدد فلفل دلمهای متوسط میتواند بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین کند.
کاکائو
دانههای کاکائو منابعی غنی از پلیفنولها هستند. این پلیفنولها مانند آنتی اکسیدانهایی عمل میکنند که سلولهای بدن را از آسیب محافظت میکنند.
تحقیقات نشان داده پلیفنولهای موجود در کاکائو میتوانند مزایایی برای سلامت قلب داشته باشند. در یک تحقیق که سال 2009 انجام شد محققان پی بردند خوردن کاکائو سرشار از پلیفنول، میتواند پوست را در برابر اشعههای UV محافظت کند.
سطح گنجایش آنتی اکسیدان در محصولات شکلات کمپانیهای مختلف به این بستگی دارد که کاکائو از کجا آمده باشد. شرایط رشد، شرایط خاک، انتقال محصول برداشت شده و فرآیند تولید چگونه باشد.
بیشتر محصولات فرآوری شده کاکائو، مقدار آنتی اکسیدان کمی دارند. بنابراین فکر نکنید خوردن تمام محصولاتی که در آن کاکائو به کار رفته برای پوستتان مفید است.محصولات شکلاتی که مقدار کاکائو به کار رفته در آنها بالا است، آنتی اکسیدان بیشتری نیز دارند.
با اینکه دیگر عوامل میتوانند روی مقدار آنتی اکسیدان دانههای کاکائو تاثیر بگذارند، تحقیقات بیشتری نیاز است تا مشخص شود چه سطحی از آنتی اکسیدان برای مزیت رساندن به سلامت پوست نیاز است.
گوجه فرنگی و محصولاتش
آنتی اکسیدانهای ذخیره شده در پوست، درجات مختلفی دارد. تحقیقات نشان داده ذخایر آنتی اکسیدان در پوست هرچه بیشتر باشد پوست در برابر چین و چروک محافظت بیشتری دارد و میتواند از سلولها در برابر آسیب محافظت کند.
در واقع یک تحقیق در سال 2008 نشان داد، سطح بالای آنتی اکسیدان لیکوپن در پوست میتواند منجر به مقدار کمتر چین و چروک در سطح پوست شود.
چگونه میتوانیم لیکوپن بیشتری در برنامه غذایی خود داشته باشیم؟
یکی از راهها این است که گوجه فرنگی و محصولات آن را بیشتر استفاده کنیم، چون گوجه فرنگی منبعی غنی از لیکوپن است. خوردن گوجه فرنگی بیشتر، میتواند به افزایش سطح لیکوپن در پوست کمک کند.
سیر
از زمانهای گذشته تا کنون، سیر را به عنوان دارویی برای مشکلات مختلف مورد استفاده قرار میدادند. تحقیقات نشان داده آنتی اکسیدان موجود در سیر توجیهی است بر رابطهی آن با استفاده به عنوان دارو.
سیر از این طریق با کاهش عوامل پیری در ارتباط است: کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، مهار تجمع پلاکتی، کاهش خطر سرطان و جوانسازی پوست.
با اینکه سیر داروی معجزه آسا برای درمان هر چیزی نیست اما خوردن آن میتواند به پیشگیری از چین و چروک پوست کمک کند.قرار دادن سیر در معرض دمای بالا میتواند باعث کاهش میزان آنتی اکسیدانش شود. بنابراین خوردن سیر خام یا مقداری پخته شده میتواند مزایای آنتی اکسیدان بالایی داشته باشد.
ماهیهای چرب
اسید چربهای امگا 3 اسید چربهای ضروری هستند.این چربیها به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند و تجمع پلاکتی در خون را نیز کم میکنند.
امگا 3 با مقدار زیادی مزیت برای سلامت همراه است و کاهش خطر چین و چروک پوست نیز میتواند یکی از آنها باشد.
امگا 3 میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را با کاهش التهاب و کمک به مهار رشد سرطان در سلولهای پوست پایین بیاورد.
غذاهای سرشار از امگا 3 شامل ماهیهای چرب، روغن زیتون و آجیلها میشود.
توصیه میشود در طول هفته دو وعده ماهیهای چرب میل کنید که میتواند شامل ماهی تن، سالمون، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و ساردین شود.
منبع:سلامت