شرایط بدن پس از توقف مصرف نان
با توجه به این حقیقت که کربوهیدارتها سطوح انتقال دهندههای عصبی سروتونین مغز که مسئول احساس خوب هستند را افزایش میدهند، هنگامی که آنها را از رژیم غذایی خود حذف میکنید، اضطراب را تجربه خواهید کرد.
بنابر آمار و ارقام، نان حدود 20 درصد از کالریهای مصرفی در سراسر جهان را تشکیل میدهد.
به گزارش ایلنا به نقل از عصر ایران، در رژیمهای غذایی غربی تقریبا با هر وعده غذایی نان نیز سرو میشود. اما مصرف بیش از اندازه نانها، به ویژه نانهای سفید، نیز خوب نیست و با کاهش مصرف آن میتوان شاهد نتایج جالب توجهای بود.
کاهش وزن آبی
با کاهش مصرف کربوهیدارتها شاهد کاهش وزن خود خواهید بود، اما در واقع آب انباشته شده را از بدن خارج میکنید.
به گفته کارشناسان، وقتی بدن کربوهیدارتها را در قالب گلیکوژن ذخیره میکند، هر گرم از کربوهیدارتها سه تا چهار برابر وزن خود آب ذخیره میکند.
به بیان دیگر، هنگامی که مصرف کربوهیدارتها را متوقف میکنید، آب بسیار زیادی حذف میشود، زیرا بدن هر چه بیشتر از ذخایر گلیکوژن استفاده خواهد کرد.
احساس خستگی
کربوهیدارتها منبع اصلی انرژی مغز هستند، از این رو، کاهش مصرف آنها میتواند به کمبود منابع انرژی این اندام منجر شود.
با گذشت زمان و استفاده بدن از تمام ذخایر گلیکوژن، تجزیه چربی برای کسب انرژی آغاز میشود و ذرات کربنی به نام کتونها شکل میگیرند.
در نتیجه این شرایط، شما تهوع، سرگیجه، ضعف، مغز مه آلود، خشکی دهان، بیخوابی و نفس بدبو را تجربه خواهید کرد.
با این وجود، پس از مدتی بدن به این رژیم عادت میکند، اما کتونها هرگز سوخت انتخابی مطلوب محسوب نمیشوند.
مشکلات گوارشی
نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف غلات کامل نقش مهمی در میزان فیبر دریافتی انسان ایفا میکند. متاسفانه، بیشتر مردم جهان به میزان لازم از این غلات استفاده نمیکنند.
این شرایط خوبی نیست زیرا بدن به فیبر کافی برای تثبیت سطوح قند خون، کاهش خطر چاقی و دیگر بیماریهای مزمن نیاز دارد. همچنین، فیبر به بهبود گوارش و اجابت مزاج منظم کمک میکند.
اضطراب
با توجه به این حقیقت که کربوهیدارتها سطوح انتقال دهندههای عصبی سروتونین مغز که مسئول احساس خوب هستند را افزایش میدهند، هنگامی که آنها را از رژیم غذایی خود حذف میکنید، اضطراب را تجربه خواهید کرد.
به بیان دیگر، هنگامی که کربوهیدارتهای سالم مانند غلات کامل را مصرف نمیکنید، سلامت روانی شما در معرض خطر قرار میگیرد.
افزون بر این، حذف کربوهیدارتها میتواند به کاهش چشمگیر سطوح انرژی منجر شود زیرا مغز از آنها به عنوان سوخت برای تقریبا هر چیزی استفاده میکند.