علی لاریجانی: امام (ره) مردم را در حرکتهایش اقناع می کرد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رهبری گفتند مشارکت هر چه بیشتر مسأله اصلی است. پس باید بخش های مختلف بببیند چطور این را اجرا کنند. برخی فقط سخن رهبری را تکرار می کنند، در حالی که تکرار کردن صرف احتیاج نیست؛ بلکه احتیاج به راه حل دادن و فراهم کردن زمینه حضور بیشتر مردم است.
علی لاریجانی در حاشیه تجدید میثاق اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرمان های انقلاب در حرم مطهر امام گفت: امام یک شخصیت روشن بین بود و نسبت به مسائل دنیا و تحولاتش اطلاع داشت. به همین دلیل یک مسیر جدیدی را برای امت، اسلام و ملت ایران باز کرد.
وی افزود: حضرت امام اتکای اصلی اش هم علاوه بر جنبه های معنوی شخصیت ایشان، روی مردم و آگاهی آنها بود. حرکت امام در نهضتی که به پیروزی رساند، توام با آگاهی مردم بود و مردم را در حرکت هایش اقناع می کرد. مثلا در پیروزی انقلاب حرکت امام همراه با یک اقناع بود
لاریجانی تأکید کرد: راهی که امام دنبال کرد همراه با روشن بینی نسبت به تحولات در سطح جهانی و منطقه و نیازهای ملت ایران بود پایه این بر اقناع فکری مردم استوار بود مردم در ابتدای پیروزی انقلاب نسبت به امام قانع بودند و به این نتیجه رسیده بودند که حرکت امام راه سعادت ملت را تامین می کند. پس تکیه گاه اصلی مردم و قانع کردن آنهاست.
رییس سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بر همین مبناست که امام در حل مسائل پیش آمده همواره راه جدیدی باز می کرد. ایشان زمانی فرمودند هیچ چیزی مهمتر از اصل نظام جمهوری اسلامی نیست و (در این راستا) بعضی احکام را تغییر می دادند تا راه نظام باز شود. امروز هم باید به این توجه کنیم تمرکز روی مردم در مسیر راه و قانع کردن شان، حرف بسیار کلیدی برای ادامه راه است.
او گفت: ابن سینا فیلسوف بزرگ ما در موضوع «مدینه فاضله» می گوید، اساس این است که مردم قانع شوند و به همین دلیل در مجمع قانون گذاری که در نظر می گیرد می گوید در این مجلس خطبا حضور داشته باشند تا بتوانند بر اساس سنت های جامعه قانون وضع کنند و مردم را قانع کنند. لذا فکر می کنم همه مسئولین باید توجه داشته باشند پیوستگی در راه امام متکی به مردم و اقناع آنهاست.
لاریجانی درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی هم گفت: یک وجه این است که بدانیم مسأله انتخابات یک وظیفه ملی و اسلامی است و آینده کشور به این مربوط می شود. دوم این است که همه بخش ها وظیفه خود را ذیل نظر رهبری بشناسند. وقتی رهبری می فرمایند که مشارکت بالا برای ما سعادت ایجاد می کند، معنی آن این نیست که بخش های مختلف این سخنان را صرفا تکرار کنند، بلکه آنها باید ببیند چه کار باید بکنند که این مشارکت چشمگیر تر شود. بخش های اجرایی و نظارتی و احزاب این وظیفه را دارند.
وی افزود: رهبری گفتند مشارکت هر چه بیشتر مسأله اصلی است. پس باید بخش های مختلف بببیند چطور این را اجرا کنند. برخی فقط سخن رهبری را تکرار می کنند، در حالی که تکرار کردن صرف احتیاج نیست؛ بلکه احتیاج به راه حل دادن و فراهم کردن زمینه حضور بیشتر مردم است.
منبع: جماران