طرز تهیه شیرینی دانمارکی حرفه ای در منزل
شیرینی دانمارکی از شیرینی های محبوب در بسیاری از مجالس و مهمانی ها است. این شیرینی خوشمزه را می توانید در منزل هم تهیه کنید و لذت ببرید.
به گزارش ایلنا، شیرینی دانمارکی، شیرینی که به جرات در لیست پرفروش ترین شیرینی ها و البته محبوب ترین ها قرار داشته و دارد. با وجود اینکه این شیرینی در رده شیرینی های خشک قرار میگیرد اما بافت نرم و طعم خوب آن دلیلی است که بسیاری ترجیح میدهند در میهمانی های مخصوص خود از آن برای پذیرایی استفاده کنند، اگر این شیرینی خانگی و تهیه شده توسط خود میزبان هم باشد که دیگر صفای دیگری خواهد داشت. پس اگر دوست دارید خودتان برای میهمان و اعضای خانواده تان، این شیرینی را تهیه کنید پس این بخش بهترین پیشنهاد برای شما خواهد بود.
مواد لازم برای پخت شیرینی دانمارکی خانگی
مواد لازم |
میزان لازم |
آرد سفید |
800 گرم |
آب |
1 لیوان |
خمیر مایه |
2 قاشق غذاخوری |
شکر |
100 گرم |
کره |
300 گرم |
2 عدد |
|
شیر |
1/2 پیمانه |
1/4 پیمانه برابر با 60 گرم |
|
وانیل |
1 قاشق چایخوری |
نکات مهم درباره مواد لازم شیرینی دانمارکی
استفاده از پوست رنده شده لیمو به دلخواه بوده و جزو مواد اولیه اصلی نمی باشد.
در اندازه گیری مواد اولیه دقت داشته باشید تا نتیجه کارتان بدون نقص باشد. به عنوان مثال منظور از قاشق غ یک قاشق غذاخوری کامل است نه قاشق غذاخوری سر خالی.
آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی دانمارکی
ابتدا یک قاشق از شکر را با پودر مایه خمیر فوری داخل کاسه ای ریخته و خوب مخلوط میکنیم.
سپس آب ولرم را به آن اضافه و پس از مدت کوتاهی مخلوط کردن روی ظرف را میپوشانیم و به مواد اجازه میدهیم تا 5 دقیقه ای استراحت کند.
در مدتی که ترکیب شکر و پودر مایه خمیر در حال استراحت قرار دارند، کره یا روغن صاف قنادی را داخل ظرفی رنده کرده و بعد داخل سلفون میریزیم و روی آن را می پوشانیم.
حالا نوبت فرم دادن است، مواد داخل سلفون را با دست و یا با وردنه خوب فرم داده و به شکل مربع و یا مستطیل در می آوریم.
کره باید مثل خمیر نرم باشد ولی اگر در این فاصله بخاطر دمای اتاق کره آب شد آن را به مدت 10 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
حالا نوبت آماده کردن خمیر شیرینی دانمارکی است.
داخل ظرفی پوست لیموی رنده شده و آب لیمو را ریخته و به این ترکیب یکی از تخم مرغ ها را اضافه و با هم زن خوب مخلوط میکنیم.
پس از مخلوط کردن، ابتدا روغن مایع و سپس به ترتیب، شیر، نمک و بقیه شکر را اضافه و همه مواد را با هم مخلوط میکنیم.
پس از مدتی هم زدن مایه خمیر ترش را به مواد مخلوط شده اضافه میکنیم و مجدد مواد را هم میزنیم.
در مرحله بعد نوبت به اضافه کردن آرد می رسد که میتوانیم آن را حین الک کردن و کمکم به مایه اضافه کرده و هم بزنیم.
سطح کار و محلی که قرار است روی آن مراحل را ادامه دهید، با کمی آرد پوشانده و خمیر را روی آن قرار دهید و با دست آن را به مدت 10 دقیقه ورز دهید.
بعد از اینکه خمیر نرم و لطیفی بدست آمد آن را داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای محیط نیم ساعتی استراحت کند.
در فاصله استراحت خمیر، میتوانیم کرم وسط شیرینی دانمارکی را آماده کنیم که برای این کار باید ابتدا شکر را با آرد نشاسته ذرت و یک سوم از شیر سرد، داخل ظرف مناسبی ریخته و با هم مخلوط کنیم.
باقی شیر را داخل ظرف دیگری ریخته و روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد.
پس از آنکه شیر به جوش آمد، کمکم به مایه کرم اضافه کرده و به سرعت هم می زنیم.
سپس مواد را به ظرفی که شیر را داخل آن جوشاندیم اضافه کرده و روی حرارت قرار میدهیم و در حین حرارت آن را هم میزنیم تا غلیظ شود. وقتی مواد شروع به حباب زدن کردند، آن را از روی حرارت برمیداریم.
مواد کرم را داخل ظرفی ریخته و وانیل را به آن اضافه میکنیم و سپس بعد از مخلوط کردن، روی مواد را با پلاستیک و یا سلفون خوب می پوشانیم.
در مرحله بعد و بعد از نیم ساعت استراحتی که به خمیر داده ایم، با پشت انگشتان آن را کمی ورز میدهیم.
حالا سطح کار را کمی آرد بپوشانید و خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه خمیر را از 4 طرف باز میکنیم و البته سعی میکنیم وسط خمیر کمی کلفتتر بماند.
پس از انجام این مراحل، کره آماده شده و نرم را وسط خمیر قرار میدهیم. در این مرحله دقت کنید که نرمی خمیر و کره در یک سطح باشند تا خمیر نشود.
زمانیکه کره را وسط خمیر گذاشتیم، از چهار طرف خمیر را روی کره کشیده و کاملا کره را میپوشانیم.
سپس با کمک وردنه با ضربات آهسته به خمیر ضربه میزنیم و پس از تکرار چند باره این ضربات، خمیر را با وردنه کمی باز میکنیم تا به شکل مستطیل شود.
در این مرحله باید خمیر باز شده را تا بزنیم، به این شکل که کمی نصف بیشتر خمیر را تا وسط تا زده و نصف دیگر آن را روی آن بیاوریم.
این مرحله را تا 6 بار باید انجام دهیم و هر بار خمیر را به مدت 20 دقیقه داخل یخچال قرار دهیم و بعد دوباره باز کرده و هر بار خمیر را از سمت دیگری تا بزنیم.
پس از اتمام مراحل تا زدن ها، روی خمیر تا زده را می پوشانیم و داخل یک سینی و به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار می دهیم.
بعد از 20 دقیقه مجددا با وردنه خمیر را باز کرده و تا 6 بار تا میزنیم. در مرحله آخر که خمیر را با وردنه باز شد باید ضخامت آن یک سانتیمتر باشد.
سپس دور خمیر را با چاقو و یا کاتر برش میدهیم تا صاف و یکدست شود. خمیر ها را در اندازه های یکسان به صورت مربع های کوچک برش زده و داخل آنها مقداری از مایع وانیل ریخته و کامل می بندیم و یا به هر شکلی که دوست داریم خمیر را فرم داده و به شکل شیرینی دانمارکی درست می کنیم.
پس از انجام کامل و دقیق مراحل حساس مربوط به خمیر و... شیرینی نوبت به آماده سازی سینی شیرینی هاست.
طبق روال همیشه در شیرینی پزی، داخل سینی را با کاغذ روغنی پوشانده و خمیر های آماده شده را با کمی فاصله در آن می چینیم.
پس از چیدن تمام شیرینی ها، روی سینی خمیر را پوشانده و اجازه میدهیم تا به مدت 50 تا 60 دقیقه استراحت کند.
برای تزیین، یک عدد از زرده تخم مرغ را هم زده و با قلمو روی خمیر شیرینی ها می مالیم و با توجه به سلیقه و ذائقه ی خود، با مغز تخمه، کنجد یا.... روی شیرینی ها را تزیین می کنیم.
در مرحله انتهایی، فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کرده و شیرینی ها را به مدت 30 دقیقه درون آن قرار می دهیم تا پف کرده و خوب بپزند.
برای براق کردن شیرینی های دانمارکی
بعد از اینکه شیرینی ها طلایی شدند از فر بیرون بیاورید و بعد از کمی خنک شدند با قلمو مقداری عسل رقیق شده و یا شربت روی شیرینی ها می مالیم تا براقتر شوند.
منبع: چاره دان