خبرگزاری کار ایران

همه مدیران‌ برخاسته از سپاه‌

کد خبر : ۱۰۸۵۴۰

با نگاهی گذرا به سابقه برخی مدیران در سطوح بالای نظام، در می​یابیم که بسیاری از آنان، عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک افتخار در کارنامه خود دارند.

رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران، صادرات انسانی سپاه به دستگاه​های حاکمیتی نظام را از افتخارات سپاه و یک فهرست طولانی و افتخارآمیز توصیف کردند.

به گزارش ایلنا، دیدبان با این مقدمه نوشت: با نگاهی گذرا به سابقه برخی مدیران در سطوح بالای نظام، در می​یابیم که بسیاری از آنان، عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک افتخار در کارنامه خود دارند. البته در این میان مدیرانی در سطح کلان نیز وجود دارند که از مدیران موفق نظام محسوب شده و آنان نیز افتخار عضویت در سپاه را در کارنامه خویش دارند.

در این مقال نگاهی خواهیم داشت به برخی از مدیران موفق و با تدبیر و قوی نظام که در سابقه خود افتخار عضویت در سپاه پاسداران را دارند؛ مدیرانی که باید آنان را تربیت‌شده سپاه دانست.

علی لاریجانی

علی لاریجانی را بدون شک باید یکی از مدیران موفق تربیت‌شده سپاه در جمهوری اسلامی دانست. لاریجانی که در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل حساسیت سازمان صدا و سیما با رایزنی آیت‌الله مطهری به آن سازمان وارد شد و یک دوره از فعالیت را در آن سازمان آغاز کرده بود، در روزهای تحرکات ضد انقلابی بنی‌صدر و منافقین با همکاری و همفکری نزدیک شهید بهشتی، در جهت روشنگری افکار عمومی اهتمام خاص داشت.

حضور لاریجانی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال‌های ابتدایی جنگ رقم خورد. وی در دوران دفاع مقدس و از سال ۱۳۶۱ به سپاه پاسداران پیوست و در سمت معاونت سپاه و جانشین ستاد کل سپاه پاسداران تا سال ۷۱ خدمت کرد. سپس با رهنمود رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را پذیرفت و در سال ۱۳۷۱ با حکم معظم‌له رئیس سازمان صدا و سیما شد.

فعالیت پنج سال نخست دکتر لاریجانی و به دنبال آن دوره پنج‌ساله دوم، حرکتی چشمگیر در بعد کمی و کیفی در صدا و سیما را نشان داد. راه‌اندازی شبکه‌های استانی(از جمله شبکه رادیویی و تلویزیونی استان قم)، رادیو معارف، شبکه قرآن، العالم، الکوثر، شبکه خبر و شبکه‌های جهانی جام جم و همچنین تولید سریال‌های با کیفیت از جمله اقدامات لاریجانی در آن روزهاست. عملکرد لاریجانی در سازمان صداوسیما به گونه‌ای بود که در پایان دوره ده‌ساله​اش مورد تقدیر ویژه رهبر انقلاب قرار گرفت.

لاریجانی حدود ۱۰ سال نیز نمایندگی رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی و ۲ سال نیز دبیری این شورا را بر عهده داشت. وی در ایام دبیری شورا، مسئولیت پرونده هسته​ای کشور را نیز بر عهده داشت که به اعتقاد برخی از کارشناسان، دوره مسئولیت وی در پرونده هسته​ای، درخشان​ترین دوران مدیریتی در این پرونده بوده است.

لاریجانی سپس از شهرستان قم به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در دوره هشتم و نهم، ریاست مجلس را عهده‌دار شد. عملکرد لاریجانی در مجموع مدیریت این دو دوره مجلس نیز موفق ارزیابی می​شود.

محمدباقر قالیباف

بسیاری معتقدند قالیباف را باید قوی‌ترین مدیر اجرایی پس از انقلاب دانست. این نظر هم نه از روی تعصب یا حدس که رفتار و عملکرد دکتر محمدباقر قالیباف این اعتقاد را برای بسیاری به وجود آورده است که او قدرتمندترین مدیر پس از انقلاب است.

دوران حضور قالیباف در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به روزهای نخست آغاز جنگ تحمیلی بر می​گردد. قالیباف نوجوان در سن ١٨ سالگی وارد جبهه و سپاه پاسداران شد و به دلیل قابلیت‌هایی که از خود نشان داد در سال ١٣۶١ به عنوان فرمانده تیپ امام رضا(ع) و یک سال بعد در جایگاه فرمانده لشکر ٥ نصر خراسان انتخاب شد.

در سال ١٣٧٣ مسئولیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) را پذیرفت. پروژه‌هایی همچون راه‌آهن ١۶٥ کیلومتری مشهد - سرخس که ایران، افغانستان، آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، پاکستان و ترکیه را به هم وصل می‌کند، گازرسانی به ٥ استان مرکزی و غربی، ساخت سازه عظیم دریایی خلیج فارس و سد بزرگ کرخه از جمله توفیقات قالیباف در این دوره مدیریتی است.

در سال ١٣٧۶ محمدباقر قالیباف به دستور مقام معظم رهبری عهده‌دار فرماندهی نیروی هوایی سپاه شد و باور بر تخصص‌گرایی باعثشد تا با گذراندن دوره‌های فشرده خلبانی در ایران و فرانسه مجوز پرواز با ایرباس را به دست آورد.

قالیباف در سال ۱۳۷۹ مجددا با حکم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرماندهی نیروی انتظامی را عهده‌دار شد. این دوران را نیز از مصادیق مدیریت موفق قالیباف می​دانند. در دوره فرماندهی وی در نیروی انتظامی، سامانه ۱۱۰ راه اندازی و تاسیس شد که ابتکار او محسوب می‌شود. از جمله دیگر دستاوردهای وی در این دوره می‌توان به گسترش استفاده از عنوان پلیس، تجهیز نیروی انتظامی به خودروهای روز دنیا مانند مرسدس بنز و تویوتا، ایجاد دفاتر خدمات دولت الکترونیک یا پلیس + ۱۰ و مرکز نظارت همگانی مردمی ١٩٧ اشاره کرد.

قالیباف در سال ۱۳۸۳ به عنوان نماینده سیدمحمد خاتمی(رئیس‌جمهور وقت)، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد.

وی در سال ۱۳۸۴ نیز به عنوان شهردار تهران برگزیده شد. این انتخاب برای سه دوره متوالی ادامه یافت و وی هم‌اکنون نیز شهردار پایتخت است.

مدیریت موفق قالیباف باعثشد که در سال ۱۳۸۷ برابر با سال ۲۰۰۸ میلادی از طرف سایت شهرداری‌های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شود. همچنین در سال ٢٠١٠ میلادی کلانشهر تهران برای اولین بار در یکی از شاخص‌های توسعه شهری مفتخر به کسب رتبه از یک سازمان معتبر بین‌المللی شد. تهران در آن سال در حوزه حمل و نقل به عنوان یکی از پنج شهر برتر دنیا از نظر حمل و نقل از سوی موسسه سیاست‌های حمل و نقل و توسعه موسوم به ITDP شد. همچنین در سال ٢٠١١ میلادی و در دهمین اجلاس متروپلیس(اتحادیه کلانشهرها و پایتخت‌های جهان)، تهران از بین ١۶٢ کلانشهر دنیا به عنوان شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مورد تقدیر قرار گرفت. این جایزه که معتبرترین جایزه بین‌المللی در زمینه مدیریت شهری در دنیاست به دلیل تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان به‌ویژه در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و بهره‌گیری از روش‌های مناسب نظیر سامانه BRT، دوچرخه‌های عمومی و… به تهران تعلق گرفت.

سید پرویز فتاح

پرویز فتاح را بیشتر با عنوان وزیر نیرو در دولت نهم می​شناسند؛ وزیری محجوب و متعهد که مدیریتی موفق را نیز از خود به یادگار گذاشت. فتاح نیز از تربیت‌شدگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

سید پرویز فتاح مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه صنعتی شریف و در رشته عمران دریافت کرد. سپس مدرک کارشناسی ارشد سیستم را از دانشگاه امام حسین(ع) و امیرکبیر اخذ کرد.

فتاح در دوران جنگ تحمیلی حضور چشمگیری در عرصه​های جهادی در کشور داشت. حضور وی در جهاد سازندگی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از این جمله‌اند. فتاح را باید از مؤسسین جهاد در استان آذربایجان غربی دانست. فتاح در تمام طول دوران جنگ در زمینه​های مختلف در خدمت سپاه و جهاد بود که حضور در عرصه​های مدیریتی و مهندسی از جمله این موارد است.

فتاح از سال ۶۸ تا ۷۰ نیز مسئول ستاد نیروهای سازمان ملل در ایران بود. مهندس پرویز فتاح حضورش در سپاه اما همچنان ادامه داشت. وی به مدت ۱۱ سال معاون فنی و قائم‌مقام شرکت مهندسی سپاسد بود. وی همچنین مدیر پروژه‌های سد کرخه و گتوند بود.

با آغاز به کار دولت نهم، به یاری احمدی‌نژاد رفت و مسئولیت خطیر وزارت نیرو را بر عهده گرفت. دوره مسئولیت وی در این وزارت نیز به عقیده بسیاری از دوره​های موفق این وزارت و کارنامه پرویز فتاح محسوب می​شود. فتاح اما به دلایلی در دولت دهم حضور نداشت و بار دیگر به جمع یاران سپاهی​اش پیوست. وی اکنون مسئول بنیاد تعاون سپاه است.

از نکات قابل توجه در رفتار و عملکرد فتاح باید به سنت‌شکنی​های وی در عرصه​های مدیریتی اشاره کرد. وی هر جا که مدیر موفقی را در مسئولیتی که خود بر عهده گرفته بود، می​دید به شدت از او حمایت می​کرد. به عنوان نمونه وی هنگامی که نمایندگان مجلس قصد استیضاح وزیر نیروی دولت دهم را داشتند، به آنان نامه نوشت و از توانایی‌های وزیری که جایگزین خود او شده بود، دفاع کرد. او همچنین از مجلسی​ها خواست که به وزیر پیشنهادی دولت یازدهم رای بالایی بدهند چرا که او مدیر توانمندی است.

رستم قاسمی

رستم قاسمی سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزیر سابق نفت جمهوری اسلامی ایران است. قاسمی ۴۹ ساله فارغ‌التحصیل مهندسی عمران است و سوابق مهندسی و مدیریتی بسیاری در دوران ۸ ساله دفاع مقدس دارد. قاسمی را به‌حق باید یکی از تربیت‌شدگان ویژه سپاه پاسداران دانست. قاسمی که در سال ۶۰ وارد سپاه شد، افتخار جانبازی را نیز در کارنامه خود دارد.

بررسی اجمالی سوابق حضور و فعالیت قاسمی در سپاه پاسداران، جایگاه و توان مدیریتی و اجرایی وی را به خوبی روشن می​سازد:

- فرمانده یگان‌های رزمی در دوران دفاع مقدس

- فرمانده مهندسی قرارگاه دریایی عملیاتی خاتم‌الانبیاء(ص)

- فرمانده مهندسی نیروی دریایی سپاه

- فرمانده قرارگاه سازندگی نوح(ع)

- فرمانده قرارگاه مرکزی سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)

قاسمی با این تجربه مدیریتی موفق، برای تصدی وزارت نفت به مجلس معرفی شد که توانست با بیش از ۲۱۵ رأی موافق، بر صندلی وزارت نفت بنشیند. قاسمی در ایام حضورش در وزارت نفت نیز اقدامات مهم و ماندگاری را انجام داد. تنها به عنوان نمونه به این موارد می​توان اشاره کرد:

- مجری پروژه‌های مهم پارس جنوبی در فازهای مختلف

- مجری خط انتقال گاز(خط هفتم گاز) از عسلویه به ایرانشهر(خط صلح)

- مدیریت پروژه فازهای ۱۵-۱۶ پارس جنوبی

- مجری خط انتقال گاز از اهواز به ایلام(خط ۶)

- مجری الفین پنجم(۵۰۰ هزار تنی اتیلن) عسلویه

قاسمی در سال​های اواخر وزارتش، مسئولیت اوپک را نیز بر عهده داشت. عملکرد مدیریتی قاسمی در روزهایی که نفت ایران نیز توسط آمریکا تحریم شده بود، اهمیت ویژه‌ای یافت و تا حدودی نیز موفق ارزیابی می​شود. نشریه معتبر «فوربس» نام رستم قاسمی را در سال ۲۰۱۲ در بین ۱۰ مرد تاثیرگذار جهان قرار داده بود.

محمدباقر ذوالقدر

سردار محمدباقر ذوالقدر در سال ۱۳۳۳ متولد شد. در سال​های پیش از انقلاب وارد فعالیت​های سیاسی و مبارزاتی علیه رژیم شاه شد. او در جریان نهضت امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی، به همراه چند تن دیگر از انقلابیون گروه منصورون را راه انداخت؛ گروهی که پس از پیروزی انقلاب و در اتحادی با ۶ گروه مبارز و انقلابی دیگر، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را به راه انداختند.

ذوالقدر اما حضورش در این سازمان چندان دوام نیافت. در روزهایی که اختلاف بر سر نظرات آیت​الله راستی کاشانی در سازمان بالا گرفت، ذوالقدر از حامیان نظرات آیت​الله بود. او پاسداری از انقلاب را از همان روزهای نخست انقلاب آغاز کرد؛ ابتدا کمیته​ها و بعد هم سپاه پاسداران. بعد هم که حضرت امام(ره) اعلام کردند که افراد یا باید در احزاب سیاسی حضور داشته باشند یا در ارگان​های نظامی، وی حضور در سپاه را به عضویت در سازمان ترجیح داد. در نتیجه ذوالقدر لباس سبز پر افتخار سپاه را برای چندین سال بر تن کرد.

در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، محمدباقر ذوالقدر مسئولیت آموزش سپاه را بر عهده داشت و سپس فرمانده قرارگاه جنگ‌های نامنظم سپاه شد.

او اما پس از جنگ نیز خدمت خود را در سپاه ادامه داد. ذوالقدر که در ایام دفاع مقدس قدرت مدیریتی خود را نشان داده بود، پس از جنگ و به مدت ۸ سال رئیس ستاد مشترک سپاه شد و با قدرت در این مسند طی طریق کرد. پس از آن رهبر انقلاب، بنا به پیشنهاد فرمانده وقت سپاه پاسداران، ذوالقدر را به سمت جانشینی فرمانده کل سپاه منصوب کردند. رهبر انقلاب در حکم خود نوشتند که «​براساس معرفت به تعهد و تقوا و کاردانی و تجربه» ذوالقدر، وی را به این سمت منصوب می​کنند.

حضور وی در این سمت با مدیریت و موفقیت همراه بود. کنترل و عملکرد وی در بحران کوی دانشگاه در سال ۷۸ از مواردی است که باعثشد ضد انقلاب کینه سختی از او به دل بگیرد.

ذوالقدر همچنین در دوران دبیری علی لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی به عنوان قائم‌مقام وی فعالیت می​کرد. او همچنین به عنوان معاونت سیاسی وزارت کشور در دوره مصطفی پورمحمدی ۲ سال خدمت کرد. ذوالقدر اکنون به عنوان معاون راهبردی و همچنین حفاظت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه فعالیت می​کند.

ذوالقدر را پس از اجرای این همه مسئولیت خطیر، باید یکی از تربیت‌شدگان موفق سپاه در عرصه مدیریتی کشور دانست.

سید عزت‌الله ضرغامی

سید عزت‌الله ضرغامی متولد ۱۳۳۸ در شهر دزفول است. همگان او را با نام رئیس سازمان صدا و سیما می​شناسند؛ حال آنکه ضرغامی سابقه فراوانی در عرصه​های مدیریتی دارد. او سابقه مبارزاتی در سال‌های پیش از انقلاب را نیز در کارنامه خود دارد. ضرغامی فارغ‌التحصیل مهندسی عمران از دانشگاه امیرکبیر و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت است.

ضرغامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت انقلابی خود را ادامه داد. وی در جمع دانشجویانی بود که به تسخیر لانه جاسوسی پرداختند. او در آغاز جنگ تحمیلی، آموزه‌های علمی خود را در خدمت مدافعان انقلاب به کار گرفت. در همین روزها بود که وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و مدیریت پروژه‌های حساس تحقیقاتی و تولیدی در صنایع دفاعی را بر عهده‌ گرفت.

ضرغامی فعالیت خود در سپاه را این‌گونه توصیف می​کند: «یک بخش مهم از سابقه من در سپاه، حضور در صنایع نظامی و تولید انواع راکت‌های جنگی مورد نیاز جبهه‌ها بود؛ مجموعه کارخانجات شهید حسن باقری که از نقطه صفر آغاز شد و امروز سرمایه ارزشمندی برای صنایع نظامی کشور است. اولین پروژه تولیدی، نمونه‌سازی و تولید آزمایش و نهایتا تولید انبوه موشک مینی‌کاتیویی(۱۰۷) م. م. بود که به صورت انبوه در جبهه‌ها استفاده می‌شد… برای تولید انبوه این راکت‌ها در سطح بسیار وسیع، هم از کارخانجات دولتی و هم بخش خصوصی حتی در شهرستان‌ها و شهرهای دور سازماندهی و به‌کار گرفته شدند. امکانات تولیدی در اختیارشان قرار گرفت و تجهیزات کنترل دقیق قطعات برای آنها ارسال شد. جمع‌آوری مرتب تولیدات، کنترل کیفی‌ آنها و رساندن قطعات پای مونتاژ آن هم با خطراتی که مواد انفجاری از قبیل TNT، سوخت و… داشت، کار بزرگی بود که با همت جوان‌ها به خوبی صورت گرفت و ما از این لحاظ در آن مقطع خودکفا شدیم. به تدریج راکت‌های دیگر نیز در زمره پروژه‌های این مجموعه درآمد که خوشبختانه امروز همه آنها با موفقیت تولید و تحویل نیروهای مسلح می‌شود. در جریان تحقیق و تولید این راکت‌ها، بسیاری از صنایع و قابلیت‌های تحقیقاتی کشور که شناخته شده نبود و راکد مانده بود، فعال شد و بعدها نیز جزو فعال‌ترین مجموعه‌های تولیدی و تحقیق و پژوهشی کشور شدند.»

ضرغامی سپس از سپاه راهی وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما شد. ضرغامی که از سال ۶۵ به عنوان مشاور در شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت داشت، از سال ۷۱ تا ۷۶ به عنوان مشاور عالی وزیر ارشاد و معاون امور مجلس و استان‌های این وزارت‌خانه فعالیت کرد. او مدتی را نیز عضو شورای عالی سیاست‌گذاری صدا و سیما بود. ضرغامی از ۷۶ تا ۷۹ نیز معاون امور مجلس وزارت دفاع بود و سپس برای مدت ۴ سال به عنوان معاون امور مجلس و استان‌های سازمان صدا و سیما به فعالیت پرداخت.

در سال ۸۳ و با خداحافظی لاریجانی از صدا و سیما، رهبر انقلاب طی حکمی ضرغامی را به مدت ۵ سال به ریاست سازمان صدا و سیما منصوب کردند که این حکم برای یک دوره دیگر نیز تمدید شد. عملکرد ضرغامی در صدا و سیما نشان از مدیریت قدرتمند وی دارد. او سلسله‌مراتب را به ترتیب طی کرد و هر بار با نشان دادن لیاقت و شایستگی مدیریتی خود، به مناصب بالاتر رسید تا جایی که به مدت ۱۰ سال توسط رهبر انقلاب به ریاست سازمان صدا وسیما رسید.

محمدحسین صفار هرندی

صفار هرندی با سردبیری کیهان بیشتر مشهور شد و بعد هم در وزارت ارشاد نامش بیشتر بر سر زبان​ها افتاد. صفار که این روزها به سن ۶۰ سالگی رسیده است، در سال ۵۲ در رشته راه و ساختمان دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد. او تحصیلات خود را در سال ۱۳۷۲ ادامه داد. وی در این سال دوره دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه معادل کارشناسی ارشد را پایان داد و سال ۱۳۷۳ دوره نظری مدیریت استراتژیک(بدون ارائه پایان‌نامه دکتری) را به پایان رساند.

حضور صفار در سپاه پاسداران اما بسیار پررنگ است. او از همان روزهای آغازین جنگ وارد سپاه شد و تا سال ۱۳۷۲ به طور تمام‌وقت در این نهاد انقلابی فعالیت داشت. سپس به عنوان مامور به روزنامه کیهان رفت و تا سال ۸۴ که از سوی محمود احمدی‌نژاد به وزارت ارشاد منصوب شد، در این روزنامه فعالیت می​کرد. صفار پیش از آنکه دوره ۴ ساله وزارتش کامل به پایان برسد، به خاطر اختلاف با رئیس دولت وقت، از مسئولیت خود استعفا داد ولی برای آنکه کابینه به مشکل بر نخورد و بحثرای مجدد تمام کابینه دوباره مطرح نشود، علیرغم استعفا در محل کار خود حاضر می​شد. سپس در آخرین روز قانونی از این وزارت‌خانه رفت تا در عین اختلاف با رئیس دولت باعثایجاد اختلاف و چالش در مسیر حرکت دولت نشود.

حضور صفار در سپاه پاسداران سبب شده بود که مسئولیت​های مختلفی را به واسطه قدرت مدیریتی خود بر عهده بگیرد:

- قائم‌مقام فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان هرمزگان ۱۳۵۹ - ۱۳۶۰

- قائم‌مقام فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منطقه کشوری ۱۳۶۰ - ۱۳۶۲

- قائم‌مقام دفتر سیاسی سپاه انقلاب اسلامی ۱۳۶۲-۱۳۶۸

- رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۳۶۸ - ۱۳۷۲

صفار سپس به عنوان مسئول دفتر سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‏‌ها به فعالیت پرداخت و در سال ۷۲ به عضویت در شورای تعیین خط مشی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران نیز منصوب شد.

صفار هرندی پس از دوره چهار ساله وزارتش بار دیگر به سپاه پاسداران برگشت. بسیاری معتقدند وزارت ارشاد در دوره صفار از لحاظ اعتقادی و فرهنگی نسبت به دوره پیش از آن موفق​تر عمل کرده و جلوی انحرافات و فسادهای بسیاری نیز گرفته شده است. صفار پس از ترک وزارت ارشاد، به عنوان مشاور فرمانده کل سپاه مشغول به فعالیت شد. او را باید از نیروهای فکری و مدیر تربیت‌شده در سپاه دانست.

مصطفی محمدنجار

مصطفی محمدنجار تنها وزیری بود که در هر دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در کابینه وی حضور داشت. نجار در سال ۱۳۳۵ در تهران به دنیا آمد. روحیه انقلابی وی سبب شد از همان نخستین روزهای آغاز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد این نهاد انقلابی شود. محمدنجار دارای مدرک مهندسی مکانیک با گرایش طراحی جامدات از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و مدرک فوق لیسانس در رشته اجرایی با گرایش مدیریت استراتژیک از سازمان مدیریت صنعتی است.

نجار پس از ورود به سپاه تا سال ۸۴ که وارد کابینه احمدی‌نژاد شود، همواره در این نهاد حضور داشت. وی در دوره نخست حضور در دولت احمدی‌نژاد نیز همچنان در لباس سبز سپاه باقی ماند. او وزیر دفاع این دولت بود اما در دولت بعدی وی، مسئولیت خطیر وزارت کشور را بر عهده گرفت.

نجار در روزهای حضورش در سپاه مسئولیت​های مختلفی را بر عهده داشت:

مسئول ارزشیابی استان سیستان و بلوچستان‌ در فرماندهی کل و ستاد مرکزی سپاه

- مسئول تعاون کل سپاه ۱۳۶۰

- قائم‌مقام گروه جنگ‌افزار وزارت سپاه

- مدیریت صنایع حدید

- مسئول گروه تجهیزات و پشتیبانی - فنی صنایع کلاهدوز، امام علی(ع)، شهید رجایی

- معاون اجرایی مدیرعامل سازمان صنایع دفاع در گروه صنایع تسلیحاتی و مهمات‌سازی و متالوژی ساصد ۱۳۶۵-۱۳۸۶

- رئیس هیئت اجرائی گروه صنایع تسلیحاتی ساصد

- رئیس گروه صنایع تسلیحاتی ساصد

دوره وزارت کشور وی را نیز باید از موفق‌ترین دوره​های مدیریتی وی محسوب کرد. برگزاری انتخابات مجلس یازدهم با سلامت کامل که حتی دشمنان نیز بدان اعتراف کردند، تنها یک نمونه از نحوه عملکرد موفق وی در این ۴ سال است.

هر چند فهرست مدیران تربیت‌شده سپاه بسیار بیشتر از این تعداد است اما این لیست تنها نمونه کوچکی از مدیران موفق و باتدبیری است که توسط سپاه تربیت شده‌اند و مردم نیز بیشتر آنان را می​شناسند. فهرست صادرات انسانی سپاه، فهرستی بلندبالاتر و طولانی‌تر بود که به همین تعداد اکتفا می​شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز