۵ فایده رژیمهای غذایی گیاهی چیست؟
رژیمهای گیاهی معمولاً تأثیر مثبتی بر سلامت جسم و روان میگذارند. طی تحقیقاتی مشخص شد که این رژیمها در مواردی باعث بهبود وضع بیمار یا توقف بیماری میشوند.
به گزارش ایلنا، رژیمهای گیاهی به ویژه برای محیطزیست و حمایت از حیوانات اهمیت زیادی دارند، اما هنوز هم تاثیر آنها بر بدن انسان به درستی کشف نشده است. رژیمهایی که مواد اصلیشان میوه، سبزی، غلات کامل، حبوبات، مغزها و دانهها باشند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و بعضی از انواع سرطان را کاهش میدهند.
گفته میشود رژیم گیاهی کمچرب تنها رژیمی است که بیماریهای مربوط به عروق کرونر را بهبود میبخشد. همچنین دیابت نوع ۲ را کنترل میکند و باعث توقف سرطان پروستات در مراحل آغازین میشود. در این مطلب به پنج فایده انتخاب رژیمهای گیاهی میپردازیم.
۱- بر سلامت روان تاثیر مثبت می گذارد
انتخاب رژیم میتواند تاثیر شگرفی بر خلقوخو و سلامت روانی افراد بگذارد و این دلیل دارد. رژیمها بر سلامت باکتریهای روده تاثیر میگذارند و موجب تولید هورمونهای فعال در مغز ما میشوند. باکتریهای روده از طریق فیبرها رشد میکنند و فیبر در غذاهای گیاهی یافت میشود. پس جای تعجب ندارد که رژیم گیاهی میتواند بر سلامت روان تاثیر بگذارد.
۲- باعث کاهش دردهای آرتروز میشود
آرتروز (از بین رفتن غضروفها) یکی از پیامدهای اجتنابناپذیر افزایش سن به شمار میرود. این بیماری برگشتپذیر نیست؛ اما قابل کنترل است و با دارو یا جراحی میتوان از بدتر شدن آن جلوگیری کرد. حال رژیم گیاهی چه تاثیری بر این بیماری دارد؟ طی تحقیقی که در مقیاس کوچک برای کشف رابطه آرتروز و رژیم گیاهی انجام گرفت نشان داده شد که افراد مبتلا به آرتروز با رعایت رژیم درد کمتری دارند. یکی از دلایل این امر را میتوان وجود ویژگی ضدالتهابی در ریزمغذیها قلمداد کرد چون دلیل عمده درد آرتروز التهاب است. رژیمهای گوشتی نتیجه عکس دارند و باعث افزایش التهاب در بدن میشوند.
۳- درد قاعدگی را کم میکند
تحقیقات نشان داده که رژیمهای پایه گیاهی ممکن است باعث بهبود درد قاعدگی زنان شوند. در یکی از تحقیقات زنان به مدت ۲ سیکل قاعدگی از رژیم گیاهخواری کمچربی استفاده کردند و ۲ سیکل بعدی رژیم عادی خود را ادامه دادند. طول و شدت درد و علائم پیش از شروع قاعدگی ثبت و سطح هورمونهایی که بر استروژن تاثیر میگذارند اندازهگیری شد. یافتهها نشان داد که زنان هنگام رعایت رژیم گیاهخواری مدتزمان و شدت درد کمتری را گزارش کردهاند و سطح استروژن نیز پایینتر آمده بود.
۴- خطر ابتلا به عفونت ادراری را کاهش میدهد
عفونت مجاری ادرار یکی از معمولترین عفونتهاست که به دلیل وجود باکتری E coli روی میدهد. باکتری ممکن است از روده به مجاری ادرار راه پیدا کند، اما از آنجا که این باکتری در حیوانات اهلی وجود دارد، احتمال میرود خوردن گوشت باعث ایجاد عفونت شود. تحقیقات نشان داده میزان ابتلا به عفونت ادراری در کسانی که کمتر گوشت مصرف میکنند پایینتر است. یافتهها گواهی میدهند خطر ابتلا به عفونت ادراری در گیاهخواران ۱۶ درصد کمتر از غیرگیاهخواران است.
۵- باعث کاهش هزینههای بیمارستان میشود
کسانی که رژیم گیاهی دارند کمتر به بیماریهای مختلف مبتلا میشوند پس هزینههای بیمارستان برای آنان کمتر از سایرین است. طی تحقیقی در تایوان مشخص شد تعداد گیاهخواران ۱۳ درصد کمتر از تعداد کل بیماران سرپایی بوده و ۱۵ درصد کمتر از سایرین هزینههای درمانی داشتند. پس میتوان گفت رژیمهای گیاهی علاوه بر فواید جسمانی بر جنبههای اقتصادی نیز تاثیر میگذارند.
منبع: The Conversation ترجمه از اعتمادآنلاین