نکاتی برای فریز کردن مواد غذایی
فریز کردن یکی از روشهای نگهداری از مواد غذایی است اما باید به شیوه و مدت آن توجه کرد تا خواص مواد غذایی حفظ شود. در این مطلب علاوه بر یادآوری چند نکته، با مدت نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر هم آشنا خواهیم شد.
به گزارش ایلنا، منجمد کردن مواد غذایی در فریزر یکی از شیوههای متداول برای نگهداری طولانی مدت از مواد است. برای حفظ خواص خوراکیها باید به شیوه فریز کردن و زمان آن هم توجه کرد. خوردن مواد غذایی فریز شده بیخطر است، زیرا فرایند فریز کردن فعالیت باکتریها، کپکها و مخمرها را متوقف میکند اما با گذشت زمان کیفیت مواد غذایی کاهش مییابد و هنگام یخزدایی طعم و مزه خود را از دست میدهد. توصیه ما این است که تا جایی که امکان دارد مواد غذایی را تازه یا با مدت نگهداری کمتری تهیه کنید، اما اگر لازم است مواد غذایی را فریز کنید، باید به نکاتی توجه داشته باشید.
فریز کردن سالم مواد غذایی به عوامل متعددی از جمله نوع ماده غذایی و کیفیت دستگاه فریزر شما بستگی دارد که در ادامه به نکاتی در این باره اشاره می کنیم:
دمای فریزر
فریزرهای متفاوت درجهبندی دمایی دارند که مشخص میکنند غذاها چه مدت میتوانند در فریزر نگهداری شوند. دستورالعملهای مربوط به بستهبندی مواد غذایی، مدتی را که شما میتوانید مواد غذایی را فریز کنید، مشخص میکند.
مدت نگهداری از مواد غذایی
۱- در دمای منفی ۶ درجه سانتیگراد میتوان مواد غذایی را به مدت یک هفته نگهداری کرد.
۲- در دمای منفی ۱۲ درجه سانتیگراد میتوان مواد غذایی را به مدت یک ماه نگهداری کرد.
۳- بهترین درجه دما برای فریزر منفی ۱۸ درجه است که در این دما میتوان مواد غذایی را به مدت سه ماه یا بیشتر نگهداری کرد.
مدت نگهداری از سبزیجات
سبزیجات را به طور معمول میتوان به مدت ۸ تا ۱۲ ماه منجمد کرد. برای نگهداری مناسب سبزیجات در فریزر، هنگام بستهبندی هوای داخل کیسه فریزر را خارج و آنها را در ظرفهای در بسته یا کیسههای زیپدار نگهداری کنید. اگر با برداشتن برفک، سبزی همچنان از رنگ و بافت مناسبی برخوردار بود، میتوان از آن استفاده کرد.
سوسیس و کالباس
شما میتوانید سوسیس و کالباس را به مدت دو ماه منجمد کنید، البته نگهداری بیش از دو ماه به معنای خراب شدن آنها نیست بلکه بعد از گذشت دو ماه ممکن است سوسیس و کالباس طعم و بافت خود را از دست داده باشند.
نان و شیرینی خشک
۱- نان و حتی شیرینیهای خشک را میتوانید به مدت سه ماه در فریزر منجمد کنید. نان را در کیسه فریزر بگذارید و در آن را محکم ببندید.
۲- از گذاشتن نان داغ داخل فریزر اجتناب کنید چون باعث کپک زدن نان میشود.
۳- هنگام یخزدایی اگر برفکی روی نان وجود دارد آنها را بردارید زیرا آب شدن برفکها باعث مرطوب شدن نان میشود.
۴- بیشتر از یکبار نان را گرم نکنید زیرا بیات میشود.
محصولات گوشتی
انواع گوشت حتما باید در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری شود. برای نگهداری مناسب محصولات گوشتی آنها را بهدرستی بستهبندی کنید.
۱- گوشت طیور
طبق گفته سازمان غذا و دارو (FDA) گوشت طیور شامل مرغ، بوقلمون، جوجه و... میتواند تا یک سال در فریزر دوام بیاورد.
۲- گوشت گاو، گوساله و بره
گوشت خام گاو، گوساله و بره را میتوان به مدت ۶ تا ۱۲ ماه در فریزر نگه داشت.
۳- ماهی و غذاهای دریایی
ماهیهای کمچرب مثل تیلاپیا میتوانند ۶ تا ۷ ماه در فریزر دوام بیاورند، درحالیکه ماهیهای پرچرب مثل سالمون، قزلآلای دریاچه، ساردین و آزاد ۲ تا ۳ ماه بیشتر دوام نمیآورند.
سایر غذاهای دریایی تازه مانند میگو را میتوان ۳ تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.
۴- گوشت چرخکرده
گوشت چرخکرده گاو، گوساله، بوقلمون، بره یا مخلوط دیگری از آنها و همچنین گوشت همبرگر نباید بیش از ۳ تا ۴ ماه در فریزر نگهداری شود.
منبع:همشهری آنلاین