طرز تهیه کیک ارده شکلاتی به ۲ روش
در این مقاله میتوانید طرز تهیه ساده کیک ارده شکلاتی در فر و بدون فر رایاد بگیرید.
به گزارش ایلنا، طرز تهیه کیک ارده با شیره، کیک ارده و گردو، کیک ارده و عسل، کیک ارده و کنجد و حتی کاپ کیک ارده و انواع شیرینی اردهای بسیار مشهور و محبوب است. در این میان کیک ارده شکلاتی یکی از مفیدترین و خوشمزهترین انواع کیک است که طعم ارده و شکلات در آن موجب میشود تا بسیار خاص و منحصر به فرد به نظر برسد. شما میتوانید این کیک جذاب را هم داخل فر و هم بدون استفاده از فر تهیه کنید. در این مقاله میتوانید طرز تهیه ساده کیک ارده شکلاتی در فر و بدون فر رایاد بگیرید.
مواد لازم برای ۸ نفر
آرد: ۱+۱/۴ لیوان دستهدار
شیر با دمای محیط: نصف لیوان دستهدار
ارده شکلاتی آماده: نصف لیوان دستهدار یا ۵۰ گرم شکلات آب شده و ۵۰ گرم ارده
تخم مرغ: ۳ عدد
روغن مایع: نصف لیوان دستهدار
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
نمک: ۱/۸ قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک ارده شکلاتی در فر
در اولین مرحله از طرز پخت این کیک ارده خانگی خوشمزه باید یک قالب ۲۰ سانتیمتری را بردارید و اطراف آن را چرب کنید و کف آن یک کاغذ روغنی قرار دهید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا قبل از درست کردن کیک گرم شود. حال تخم مرغها را در یک ظرف بریزید و به همراه شکر آن قدر با دور تند همزن بزنید تا کاملاً سفید و کشدار شوند. سپس درجه همزن را کم کنید و روغن، شیر و ارده شکلاتی را به ترکیب تخم مرغ و شکر اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید. آرد، بیکینگ پودر را دو دور الک کنید. سپس به همراه نمک مواد را آرام آرام و در چند مرحله به مخلوط تخم مرغها اضافه کنید. مایه کیک را با استفاده از لیسک به آرامی هم بزنید تا به طور کامل با هم ترکیب شوند.
در دومین مرحله از طرز پخت کیک شکلاتی ارده در فر باید مواد این کیک ساده اسفنجی را داخل قالبی که از قبل چرب کردهاید، بریزید. قالب کیک را برای مدت حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید. بعد از این زمان فر را خاموش کنید، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کیک کمی سرد شود. سپس کیک را از قالب جدا کنید و در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه کیک ارده شکلاتی بدون فر
برای درست کردن این کیک ارده شکلاتی بدون فر باید مواد کیک را داخل یک قالب با سایز مناسب بریزید. سپس یک قابلمه بزرگ که قالب در آن جای میشود، انتخاب کنید. مقداری آب جوش داخل قابلمه بریزید تا جایی که با قرار دادن قالب آب یک سوم قالب را بگیرد. اجازه دهید آب به جوش بیاید، بعد قالب را داخل قابلمه آب بگذارید. شعله گاز را کم کنید، یک دمکنی روی درب قابلمه قرار دهید و درب آن را روی قابلمه قرار دهید. تا ۳۰ دقیقه درب قابلمه را باز نکنید تا کیک به خوبی پخته شود. بعد از ۳۵ تا ۴۰ دقیقه درب قابلمه را باز کنید و با یک خلال دندان تست کنید که کیک پخته است یا نه. اگر کیک پخته بود شعله را خاموش کنید و کیک را از داخل آب خارج کنید.
توجه داشته باشید که شما برای درست کردن این کیک روی گاز میتوانید از قابلمه مخصوص کیک یا قابلمه عادی نیز استفاده کنید. برای این کار یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و قابلمه را روی آن بگذارید. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را کاملاً روی آن محکم کنید و همانند روش قبل اجازه دهید کیک به آرامی پخته شود. برای تزئین این کیک میتوانید از مقداری کنجد، انواع مغزها و عسل استفاده کنید.
منبع: مجله کوروش