طرز تهیه سس چیلی تند و شیرین تایلندی
در این مقاله میتوانید طرز تهیه سس چیلی تایلندی یا سس چیلی تای و یا سس چیلی شیرین را بخوانید.
به گزارش ایلنا، اگر از خوردن سسهای تند لذت میبرید و تنها یک بار طعم لذیذی سس تای را امتحان کرده باشید، قطعا عاشق عطر و طعم دلپذیر و بافت جذاب این سس میشوید. یک سس تند و شیرین که خوردن آن با انواع سوخاری و دیپها بسیار دلچسب و لذیذ است. درست کردن سس تایلندی بسیار ساده است و بافت جذاب این سس تنها در عرض ۲۰ دقیقه و با کمک چند ماده اولیه در دسترس تهیه میشود. در این مقاله میتوانید طرز تهیه سس چیلی تایلندی یا سس چیلی تای و یا سس چیلی شیرین را بخوانید.
مواد لازم
شکر: نصف لیوان دستهدار
پودر چیلی یا فلفل قرمز کشمیری: ۱ قاشق چای خوری
سیر رنده شده یا ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
سس سویا: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: ۱/۵ قاشق چای خوری
سرکه برنج یا سرکه سیب: نصف لیوان دستهدار
آب: ۱ لیوان دستهدار
پوره فلفل قرمز: ۳ قاشق غذاخوری
آرد یا نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
طرز تهیه سس چیلی تایلندی یا سس چیلی تای به این صورت است که ابتدا، شکر، پودر چیلی، سیر خرد شده، سس سویا، نمک، سرکه و آب را در یک قابلمه به خوبی با هم ترکیب کنید. شعله گار را با حرارت ملایم روشن کنید و اجازه دهید مواد برای ۳ تا ۴ دقیقه کمی داغ شوند. مواد سس را خوب هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. بعد از حل شدن شکر پوره فلفل قرمز را به آن اضافه کنید و اجازه دهید سس ۲ تا ۳ دقیقه بچوشد.
در این مرحله از طرز تهیه سس چیلی تایلندی آرد ذرت و آب را داخل یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. آرد نباید داخل آب حالت گلولهای داشته باشد. بعد از اینکه آرد به خوبی در آب حل شد، آن را به مواد سس اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سس به جوش بیاید. بعد از اینکه سس جوشید، شعله آن را کم کنید و اجازه دهید برای ۳ تا ۴ دقیقه جوش بخورد تا سس به غلظت مناسبی برسد و شفاف و براق شود. سپس شعله را خاموش کنید. میتوانید این سس چیلی تند را به صورت داغ همراه غذا مصرف کنید و یا آن را درون یخچال قرار دهید و بعد از اینکه سرد شد، در کنار غذا سرو کنید. شما میتوانید این سس تایلندی خوشمزه را تا ۴ هفته در یخچال نگه دارید.
نکات و فوت و فنهایی که باید در مورد طرز تهیه سس چیلی تایلندی بدانید
*برای درست کردن پوره فلفل قرمز میتوانید مقداری فلفل قرمز تازه را داخل غذاساز بریزید و خرد کنید. اگر از فلفل قرمز خشک استفاده میکنید، بهتر است فلفلها را برای ۱۰ دقیقه داخل آب قرار دهید و بعد با آسیبا یا غذاساز آن را له کنید.
*در صورتی که دوست داشته باشید میتوانید مقداری زنجبیل تازه رنده شده و ۲ قاشق سس گوجه فرنگی نیز به این سس تایلندی اضافه کنید.
*اگر دوست دارید سس تایلندی شما تندی کمتری داشته باشد، میتوانید از مقدار پوره فلفل کمتری استفاده کنید و یا دانههای فلفل را تا حد امکان از داخل پوره فلفل جدا کنید.
*شما میتوانید این سس چیلی تند و شیرین تایلندی را همراه با انواع سوخاری، فینگرفود، سیب زمینی سرخ شده، ناگت مرغ، میگو پفکی، غذاهای سرخ شده، غذاهای گیاهی و نودل میل کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
*استفاده از آرد ذرت در این سس برای ایجاد بافت ژلهای و غلیظ آن ضروری است. اگر آرد ذرت را حذف کنید سس شما حالت آبکی پیدا میکند.
*در صورتی که دوست داشته باشید میتوانید مقدار فلفل و سیر سس را طبق ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.
ارزش غذایی سس چیلی تند و شیرین تایلندی
انرژی: ۱۲۹ کیلوکالری
کربوهیدرات: ۳۲ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۱ گرم
فیبر: ۱ گرم
شکر: ۳۰ گرم
ویتامین C: ۷ میلی گرم
کلسیم: ۴ میلی گرم
آهن: ۱ میلی گرم
منبع: مجله کوروش