مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل اوقاف و امور خیریه کشور؛
وقف دارای نقش اساسی در توزیع عادلانه ثروت و کاهش فاصله طبقاتی کشور است
مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل اوقاف و امور خیریه کشور گفت: باید از ظرفیت مساجد و امامزادگان برای احیاء موقوفات در کشور استفاده کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، حسن ربیعی، مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل اوقاف و امور خیریه کشور امروز، پنج شنبه(۲۷ آذر) درسومین همایش وقف و رسانه اظهار کرد: وقف در ایران عمق در تاریخ و گستره وسیعی در جغرافیای کشور دارد.
وی به فلسفه وقف اشاره کرد و افزود: قبل از اسلام نیز در آیین زرتشت، موقوفاتی در آتشکدهها داشتیم که وقف نامههای آن در یزد، اصفهان و فارس موجود است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با ظهور اسلام وقف غنای بیشتری به خود گرفت، ادامه داد: ائمه اطهار همواره در بیانات خود بر سنت حسنه وقف تاکید میکردند.
ربیعی با یادآوری اینکه دوران طلایی وقف در ایران به زمان صفویه مربوط میشود، خاطرنشان کرد: در دوران نادرشاه به دلیل لشکرکشیهای نظامی درآمد موقوفات به فعالیتهای نظامی هزینه میشد و همین مساله از اعتماد مردم به وقف کاست.
به گفته مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل اوقاف و امور خیریه کشور در دوران پهلوی نیز به جهت جلوگیری از اشاعه و ترویج شعائر دینی در جامعه مردم را نسبت به موقوفات بیاعتماد کردند.
این مقام مسئول به وضعیت وقف پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تاکیدات امام راحل در این زمینه اشاره کرد و افزود: وقف آثار و برکات بسیاری برای کشور در پی دارد.
ربیعی با اشاره به اینکه شعار تحول در سازمان اوقاف و امور خیریه یک اصل است، ادامه داد: وقف میراثمعنوی بشریت و از مبانی دین اسلام است.
وی همچنین به ظرفیت مساجد و امامزادگان برای توسعه و ترویج فرهنگ وقف و احیاء موقوفات در جامعه اشاره کرد و افزد: وقف در توزیع عادلانه ثروت و کاهش فاصله طبقاتی در کشور موثر است.