معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان مطرح کرد:
ایران ۱۱ میلیون جوان مجرد بالای ۲۰ سال دارد / راهاندازی سایت همسرگزینی «واسطههای ازدواج»
مشکل اشتغال جوانان ۱۰ درصد بیش از میانگین بیکاری در کشور است و با وجود ۱۲ درصد بیکاری در کشور یکچهارم جوانان بیکار هستند / هنوز ۹۰ درصد از ازدواجها در ایران سنتی است و باید انتخابها درست و با مشاوره انجام شود.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از راهاندازی سایت همسرگزینی با نام واسطههای ازدواج در کشور در راستای ارائه مشاوره ازدواج خبر داد.
به گزارش ایلنا٬ محمود گلزاری عصر امروز در همایش ازدواج و سبک زندگی اسلامی، اظهار کرد: خداوند در آیات متعددی توصیه به ازدواج کرده که از آن جمله میتوان به آیه ۲۱ سوره نور و آیه آخر سوره فرقان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ازدواج یک انگیزه فطری است که انسان به آن گرایش دارد و آن باعثآرامش دلها میشود، گفت: باید ازدواج، سالم بوده و نتیجه مطلوبی را داشته باشد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: متأسفانه امروزه ازدواج و خانواده دچار بحرانهایی شده و بسیاری از کارشناسان معتقدند که خانواده امروزی بسیاری از کارکردهای خود را از دست داده است.
وی به هفت کارکرد خانواده در ایران اشاره کرد و در ادامه بیان کرد: مشکلات بسیاری در امر ازدواج وجود دارد که از آن جمله میتوان به شرایط جوانانی اشاره کرد که به سن ازدواج رسیدهاند اما شرایط لازم را برای ازدواج ندارند.
گلزاری از وجود ۱۱ میلیون جوان مجرد ۲۰ سال به بالا در ایران خبر داد و افزود: بسیاری از جوانان به دو دلیل، یعنی نداشتن انگیزه لازم برای ازدواج و نیز مشکلات اقتصادی تن به ازدواج نمیدهند.
وی با بیان اینکه مشکلات فرهنگی و اقتصادی باعثبیرغبتی جوانان به ازدواج شده، تصریح کرد: مشکل اشتغال جوانان ۱۰ درصد بیش از میانگین بیکاری در کشور است و با وجود ۱۲ درصد بیکاری در کشور یکچهارم جوانان بیکار هستند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به شرایط برخی از جوانان در ازدواج گفت: افراد، علاقهمند به ازدواج هستند اما برخی از آنها با وجود داشتن شرایط لازم اما فرد مورد نظر خود را پیدا نکردهاند.
وی با بیان اینکه بیشتر دخترها در این گروه هستند، اضافه کرد: متأسفانه تجردهای ناخواسته در ایران وجود دارد و با وجود اینکه تعدادشان در کشور کم نیست، آنها با مشکلات همسریابی روبهرو هستند.
گلزاری با اشاره به گروه سوم از شرایط مجردها افزود: در این گروه انگیزه و شرایط لازم برای ازدواج وجود داشته اما نگرانی در خصوص انتخاب همسر، نیاز به مشاوره و همسرگزینی برای آنها را لازم میکند.
وی با انتقاد به برخی از مشاورههای ازدواج گفت: امروز برخی افراد که تخصص لازم را در امر مشاوره ندارند به ارائه مشاوره ازدواج میپردازند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اهمیت به آموزش همسران بعد از ازدواج افزود: امروزه ۳۰ درصد از زوجین گرفتار مسائل زناشویی هستند و در مورد بسیاری از مسائل با هم اختلاف نظر دارند که باید به آنها آموزش لازم داده شود.
گلزاری افزود: هفت برنامه مدیریتی برای زوجین طراحی شده که از آن جمله میتوان به فواید ازدواج، ملاکهای ازدواج خوب، خصوصیات همسر مناسب و نحوه شناخت آن و مهمترین مسائل آموزشی بعد از ازدواج اشاره کرد.
وی با بیان اینکه سرنوشت ازدواجها بعد از مرحله عقد در سه مسیر گسستگی، آشفتگی و بالندگی است، گفت: ۱۷ مورد از ۱۰۰ ازدواج در همدان در مرحله گسستگی قرار دارد.
گلزاری با اشاره به ۲۰ درصد از ازدواجهایی که به طلاق میانجامد، افزود: ۳۰ درصد از ازدواجها مسیر خوبی داشته و ۵۰ درصد از آنها نیز در مرحله آشفتگی هستند.
گلزاری دلیل آشفتگی بسیاری از خانوادهها را در سه عنوان خلاصه کرد و افزود: متأسفانه افراد در بسیاری از ازدواجها انتخاب همسر مناسب، مراقبت و آموزش مداوم و مشاوره به هنگام ضرورت را رعایت نمیکنند در صورتی که باید پس از مرحله عقد این سه موضوع مورد توجه باشد.
وی با اشاره به آسیبپذیر بودن شخصیت برخی از افراد گفت: باید انتخاب همسر چنین افرادی درست و در مرحله آموزش مداوم و مشاوره باشد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه باید ملاکهای انتخاب همسر خوب را مورد توجه قرار داد، افزود: افرادی که گرفتار اعتیاد، بدبینی، خشونت، انحرافات اخلاقی و… هستند گزینه خوبی برای ازدواج نبوده و نیستند.
وی با اهمیت به سالم بودن و هماهنگ بودن مقوله ازدواج، گفت: سالم بودن یعنی فرد باید مشخصههای سلامت جسمی، روانی، اخلاقی، جنسی، خانوادگی، دینی و… را داشته و بتواند هماهنگی در تحصیلات، فرهنگ، سطح اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را کسب کند.
گلزاری با بیان اینکه در مقوله ازدواج باید دختر و پسر همدیگر را قبول داشته باشند، افزود: باید خانواده و مشاوره نیز تأیید به انتخاب زوجین کنند و انتخابات همسر در عین حال که احساسی است باید کاملاً عقلانی باشد.
وی با تأکید به تحقیقات، گفتوگوها و آزمونها در راستای رسیدن به ازدواج سالم و هماهنگ، افزود: هنوز ۹۰ درصد از ازدواجها در ایران سنتی است و باید انتخابها درست و با مشاوره انجام شود.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه باید معرفی جوانان برای ازدواج از سوی بزرگترها صورت گیرد، عنوان کرد: دانشگاه عرصه خوبی برای ازدواج است که البته شرط موفقیت آن در جریان امور بودن خانوادهها و استفاده از مشاوره خواهد بود.
وی در توصیه به مسئولان تصریح کرد: باید در ادارات سعی بر رواج سنت حسنه ازدواج آسان در میان مجردها شود.
گلزاری در پایان از راهاندازی سایت همسرگزینی با نام «واسطههای ازدواج» در راستای مشاورههای ازدواج در کشور خبر داد.