خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی:

هنوز یک میلیون کارگر ساختمانی بیمه نشده‌اند

هنوز یک میلیون کارگر ساختمانی بیمه نشده‌اند
کد خبر : ۱۸۶۷۱۹

هنوز یک میلیون کارگر ساختمانی و یک میلیون خانواده آن‌ها چشم امید دارند تا تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند.

رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: هنوز یک میلیون کارگر ساختمانی و یک میلیون خانواده آن‌ها چشم امید دارند تا تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «اکبر شوکت» شب گذشته(سه شنبه ۲۳ تیر) در مراسم افطاری جمعی از کارگران ساختمانی که در وزارت کار برگزار شد، گفت: تا سال ۸۲ و ۸۳ حتی فکر ساماندهی کارگران ساختمانی برخی از مسئولین را دچار ترس می‌کرد اما امروز با تلاش‌های صورت گرفته شاهد ساماندهی حداقل ۲ میلیون کارگر ساختمانی در سراسر کشور هستیم.

وی افزود: با وجود آنکه نام بردن از بیمه کارگران ساختمانی لرزه به دل هر دولت و مجلسی می‌انداخت و کسی باور نمی‌کرد کارگران ساختمانی بیمه شوند اما امروز بسیاری از کارگران ساختمانی با بیمه ۷ درصد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند. البته کارفرما برای بیمه کارگران ساختمانی موظف است ۲۰ درصد از هزینه بیمه را بپردازد.

رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور گفت: پایه گذاران بیمه کارگران ساختمانی در ایران تعداد اندکی از انجمن‌های صنفی کارگری بودند اما این حرکت با تلاش فراوان افراد دلسوزی چون آقای علیرضا محجوب درمجلس شورای اسلامی، آقای مصری در وزارت رفاه و آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی همراه شد.

شوکت تاکید کرد: ما کارگران ساختمانی بنیانگذار سازمان تامین اجتماعی بودیم اما سال‌ها از اینکه تحت پوشش آن باشیم محروم بودیم اما خواسته‌های خودمان را در چهارچوب قانون پیگیری کردیم ودر ‌‌‌نهایت در سال ۸۶ و ۸۷ این قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. البته دشمنان زیادی در راه تصویب این طرح مانع تراشی می‌کردند اما خوشبختانه تلاش آن‌ها به جایی نرسید.

وی در ادامه سخنان خود به میزان حوادثکار برای کارگران ساختمانی در ایران اشاره کرد و گفت: باوجود آنکه میزان حوادثکار برای کارگران ساختمانی درجهان به طور میانگین ۱۷ درصد است اما در کشور ما این آمار به نزدیک ۵۰ درصد می‌رسد و این اصلا آمار خوبی نیست، به همین دلیل بیمه کارگران ساختمانی ضرورت بیشتر خود را نشان می‌دهد.

عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی افزود: هنوز یک میلیون کارگر ساختمانی و یک میلیون خانواده آن‌ها چشم امیددارند تا تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند اما متاسفانه عده‌ای در تلاش هستند تا بیمه کارگران ساختمانی همانند سالهای قبل مشکل یا به صورت کلی غیر ممکن شود.

وی گفت: امروز عده‌ای بحثجداکردن درمان از سازمان تامین اجتماعی را دنبال می‌کنند که این خلاف قانون است چرا که چطور ممکن است وزارت بهداشت هم متولی بحثدرمان باشد و هم مجری آن. این کار باعثفساد در درمان کشور خواهد شد و از این رو کمیسیون بهداشت مجلس خود باید مانع از انجام این کار شود.

شوکت در پایان از انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در کل کشور خواست با نمایندگان مجلس درحوزه انتخابیه خود در این خصوص صحبت کنند.

همچنین دراین مراسم «عبدالرضا مصری» وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت نهم و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرآیند تصویب قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی در سالهای میانی دهه ۸۰ گفت: واقعیت این است در آن زمان مشکل تهیه این قانون نحوه محاسبه و وصول حق یبمه کارگران بود.

وی با یادآوری اینکه فعالیتهای ساختمانی از سالهای قبل ازانقلاب تابه امروز یکی از کم هزینه‌ترین و در عین حال‌ پرسود‌ترین فعالیتهای اقتصادی کشور محسوب می‌شود گفت: مشکل بیمه کارگران ساختمانی این بود که چگونه بتوانیم حق بیمه آن‌ها را به اندازه سایر کارگران از کارفرمایانشان وصول کنیم

وی ادامه داد: در ‌‌‌نهایت به این نتیجه رسیدم بهترین حالت آن است که حق بیمه کارگران ساختمانی را قبل از پایان عملیات ساخت وساز و از کارفرمایانشان دریافت کنیم وبر همین اساس لایحه نوشته شد.

وی با بیان اینکه آن زمان پیمانکاران ساختمانی از طریق اعمال نفوذ خود باتصویب این لایحه در دولت مخالفت کردند گفت: در ‌‌‌نهایت این لایحه بار دیگر درهیات دولت مطرح شد و به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به مجلس فرستاده شد.

به گفته مصری در زمان تدوین آیین نامه این قانون برخی اشتباهات صورت گرفت که باید در اسرع وقت نسبت به بازبینی این اشتباهات اقدام کرد.

مصری در عین حال خواستار حفظ انسجام میان ارکان سازمان تامین اجتماعی شد و گفت: در سازمان تامین اجتماعی همه اموال متعلق به کارگران بیمه شد است و این اموال صدقه صدقه نیست بلکه حق قانونی آنهاست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز