رییس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی کشور در گفتوگو با ایلنا:
حضور کاردانها در پروژههای ساختمانی منافع عدهای را به خطر میاندازد
در حال حاضر اعلام میشود که عمر متوسط ساختمانها در کشور ۲۵ سال است اما حضور کاردانها در پروژهها میتواند عمر ساختمان را به ۷۵ سال برساند که عدهای این را یک تهدید برای منافع خود میدانند.
رییس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی کشور با انتقاد از عملکرد سازمان نظام مهندسی درباره عدم حضور کاردانها در پروژههای ساختمانی، گفت: حضور کاردانها در پروژههای ساختمانی منافع عدهای را به خطر میاندازد.
مهدی موذن در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اینکه گفته میشود، به کارگیری کاردانها قیمت و هزینه پروژهها را افزایش میدهد، گفت: اینکه گفته میشود، حضور کاردانها هزینه پروژهها را افزایش میدهد، نشان گر دید سطحی مسئولان مربوطه ه این موضوع است.
وی با بیان اینکه دستمزد کاردانها برای هر متر از پروژه چیزی حدود ۱۰ هزار تومان است و دستمزد یک مهندس ناظر برای هزار متر از یک پروژه چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان است، ادامه داد: شاید حضور کاردانها هزینه پروژهها را در هر متری چیزی حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان افزایش دهد اما چرا مسئولان جلوی عواملی را که یک شبه قیمت یک پروژه را تا ۵۰۰ هزارتومان در هر متر افزایش میدهد، نمیگیرد.
موذن درباره علت عدم به کارگیری کاردانها تاکید کرد: موضوع پرداخت دستمزد کاردانها و افزایش قیمت پروژه نیست، در واقع موضوع این است که حضور کاردانها در پروژهها ساختمانی منافع عدهای را به خطر میاندازد.
رییس شورای مرکزی سازمان نظام کاردانی کشور ادامه داد: در حال حاضر اعلام میشود که عمر متوسط ساختمانها در کشور ۲۵ سال است اما حضور کاردانها در پروژهها میتواند عمر ساختمان را به ۷۵ سال برساند که عدهای این را یک تهدید برای منافع خود میدانند.
وی با بیان اینکه شناسنامه فتی که در ان فقط شماتره و تیراژ تیراهنها و میلگردها ثبت میشود به درد مردم نمیخورد و در شناسنامه فنی ملکی باید نام کسانی که در نقش افرینانی و ساخت پروژه حضورداشتند ذکر شود، گفت: ظاهرا طبق توافق سازمان نظام مهندسی باید نام ۴ مهندس ناظر در نظارت بر روی یک پروژه ثبت شود اما در پروژهها و شناسنامه فنیها نام هیچ کاردانی ثبت نمیشود.
موذن با اشاره به اهمیت به کارگیری کاردانها در پروژههای ساختمانی، گفت: بروز مشکلات فنی ساختمانها آن هم تنها یک سال پس از ساخت، به عدم حضور کاردانها در ساختمان سازی بر میگردد که متاسفانه مسئولان نسبت به این موضوع بیتفاوت هستند و آن را جدی نمیگیرند.