برگزیدگان سومین دوره جشنواره جام جم معرفی شدند
از علی نصیریان، مهدی فخیمزاده، آتیلا پسیانی، سیروس گرجستانی، ابوالقاسم طالبی، سالار عقیلی، پرویز شیخ طادی، حسین یاری، مسعود بهبانی نیا، پوراندخت مهیمن، شقایق دهقان، بهنام تشکر، هومن برق نورد، سروش صحت، محمداقبال واحدی و اکبر عبدی قدردانی شد.
ایلنا: جشنواره بین المللی جام جم در آخرین روز کار خود با تجلیل از اندیشمندان، خانواده شهداء، هنرمندان و فرهیختگان عرصه تلویزیون به کار خود پایان داد.
به گزارش ایلنا، در مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی جام جم از دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی و دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی که چهرههای علمی و کارشناسان تلویزیونی هستند؛ تجلیل شد.
در این مراسم همچنین از خانواده شهدا نیز تجلیل شد. همسر شهید یعقوبی(خانم ابراهیمی) و خانوادههای شهیدان زین الدین؛ حسن شاطری؛ شیرودی و کشوری از خانوادههای معظم شهدا بودند که در این جشنواره از آنها تجلیل شد.
هنرمندان:
در بخش تجلیل از هنرمندان سومین جشنواره بین المللی جام جم نیز از استاد علی نصیریان، مهدی فخیمزاده، آتیلا پسیانی، سیروس گرجستانی، ابوالقاسم طالبی، سالار عقیلی، پرویز شیخ طادی، حسین یاری، مسعود بهبانی نیا، پوراندخت مهیمن، شقایق دهقان، بهنام تشکر، هومن برق نورد، سروش صحت، محمداقبال واحدی و اکبر عبدی قدردانی شد.
کارگردانان:
کارگردانی مناسب در زمینه تولیدات الف ویژه معاونت سیما از بخشهایی بود که در جشنواره سوم مورد تقدیر قرار گرفت هیات داوران در این بخش کارگردان ذیل را مورد تقدیر قرار دادند:
مسعود جعفری جوزانی برای سریال تاریخی در چشم باد؛
کیانوش عیاری برای مجموعه تلویزیونی روزگار قریب؛
کمال تبریزی برای مجموعه تلویزیونی شهریار؛
داود میرباقری برای سریال مختارنامه؛
فرج ا… سلحشور برای سریال یوسف پیامبر؛
یدا… صمدی برای سریال شوق پرواز؛
ضیاالدین دری برای سریال تاریخی کلاه پهلوی؛
محمدحسین لطیفی برای سریال تاریخی نردبام آسمان؛
شهرام اسدی برای سریال تاریخی شیخ بهایی و
حسن فتحی برای مجموعه تلویزیونی مدار صفر درجه
مجموعههای نمایشی
هیات داوران بخش مجموعههای نمایشی سومین جشنواره بین المللی تلویزیونی جام جم در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد:
ضمن تشکر از هدایت هاشمی برای بازی در سریال «پروانه»، جایزه این بخش را به پرویز فلاحیپور به خاطر بازی در سریال گلهای گرمسیری اهدا کرد.
در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن نیز اینجایزه مشترکا به سودابه بیضایی برای بازی در «ارمغان تاریکی» و آفرین عبیسی به خاطر بازی در سریال «رقص پرواز» اهداء شد.
جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد ضمن احترام و سپاس از مهدی هاشمی برای بازی در سریال «رقص پرواز» به آرش مجیدی به دلیل بازی بیاد ماندنیاش در سریال «ارمغان تاریکی» تعلق گرفت.
در همین بخش جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن ضمن تحسین حضور موثر خزر معصومی در سریال «یک مشت پر عقاب» به لیلا زارع برای بازی در «ارمغان تاریکی» اهداء شد.
در این بخش بهترین فیلمنامه بخش مجموعههای نمایشی به جلیل سامان برای فیلمنامه «ارمغان تاریکی»، جایزه بهترین کارگردانی خسرو معصومی کارگردان مجموعه داستانی «بجههای بهشت» تقدیم شد.
همچنین جایزه بهترین اثر حوزه انقلاب اسلامی مجموعه تلویزیونی «ارمغان تاریکی» به تهیه کنندگی سید احمد کاشانچی و در حوزه دفاع مقدس مجموعه «رقص پرواز» به تهیه کنندگی محمدرضا تخت کشیان به عنوان بهترین اثر برگزیده معرفی شدند.
در بخش بهترین تدوین ضمن تشکر از رضا بهارانگیز به خاطر تدوین سریالهای «پروانه» و «ارمغان تاریکی» به محمدرضا موئینی به اطر تدوین سریال «یک مشت پر عقاب» تعلق گرفت.
جایزه بهترین تصویربرداری مجموعههای نمایشی نیز ضمن تشکر از محمد افسری تصویربردار مجموعه «پروانه» جایزه نیز به محمدتقی پاکسیما برای «رقص پرواز» اهداء شد.
با تشکر از آقایان حسین کاج برای بانو و فرید سعادتمند برای «پروانه» و «ارمغان تاریکی» جایزه هیات داوران در بخش بهترین موسیقی متن به فردین خلعتبری برای موسیقی سریال «یک مشت پر عقاب» تعلق گرفت.
جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس نیز با قدردانی از امیرحسین اثباتی برای مجموعه تلویزیونی «یک مشت پر عقاب» به غفار رضایی و مه لقا ناقد برای سریال «ارمغان تاریکی» اهداء شد.
هیات داوران ضمن تشکر ساسان توکلی فارسانی برای «ارمغان تاریکی» جایزه بهترین تیتراژ را بابک صاحبقرانی به خاطر ساخت تیتراژ «گلهای گرمسیری» اهداء کرد و جلال الدین معیریان برای طراحی چهرهپردازی در دو سریال «پروانه» و «ارمغان تاریکی» جایزه بهترین چهرهپرداز را ازآن خود کرد.
بهترین جلوههای ویژه میدانی نیز با تاکید بر این نکته که انتخاب برگزیده این بخش قبل از سانحه ناگوار انفجار صحنه معراجیها صورت گرفته به شهید جواد شریفی راد جلوه ویژه کار معراجی سریال «گلهای گرمسیری» اهدا شد.
جایزه بهترین صدابرداری و ترکیب صدا نیز به آقایان جواد مقدس و آرش قاسمی برای سریال «پروانه» تعلق گرفت.
جوایز پایانی این بخش نیز ضمن تشکر از سعید نعمت اله فیلمنامه نویس و راما قویدل کارگردان مجموعه «روح الله» به خاطر خلاقیت و نگاه لطیف به معرفی و ساده و صمیمی حضرت امام خمینی(ره)؛ به دلیل نگاه توام با واقعیت و هوشمندی متعهدانه و شناخت صحیح از فضای داستان و ساخت باورپذیر به جلیل سامان برای سریالهای «پروانه» و «ارمغان تاریکی» تعلق گرفت.
همچنین تلاش مسئولانه و هنرمندانه جهت معرفی و شناخت نقش استعماری آمریکا در سریال «یک مشت پر عقاب» جایزه ویژه هیات داوران به بهروز خوش رزم اهداءشد.
تله فیلم
هیات داوران بخش فیلمهای تلویزیونی سومین جشنواره بین المللی تلویزیونی جام جم در بخش بهترین بازیگر مرد جایزه این بخش را ضمن تقدیر از رضا بهبودی برای «آبروی از دست رفته آقای صادقی» و سیروس همتی برای بازی در رقص «روی یخ»، به بیژن امکانیان بازیگر فیلم تلویزیونی «آبروی از دست رفته آقای صادقی» اهداء کرد.
در همین بخش جایزه بهترین بازیگر زن ضمن تقدیر از غزل شاکری برای «حتی اگر شب باشد» و معصومه میرحسینی برای «یک روز سرد»، به شبنم مقدمی برای بازی در «قصههای من و دوچرخه بابام» تقدیم کرد.
بهترین فیلمنامه بخش فیلمهای تلویزیونی ضمن تشکر از محمدعلی طالبی برای فیلمنامه «یک روز سرد»، مشترکا به آیدا پناهنده و ارسلان امیری برای فیلمنامه «آبروی از دست رفته آقای صادقی» اهداء شد.
همچنین جایزه بهترین کارگردانی با قدردانی از کارگردانی فیلمهای «یک روز سرد» و «زمانی برای ایستادن»، به آیدا پناهنده برای کارگردانی فیلم تلویزیونی «آبروی از دست رفته آقای صادقی» تعلق گرفت.
جایزه بهترین اثر نیز به مهدی شفیعی تهیه کننده «آبروی از دست رفته آقای صادقی»، بهترین تدوین به فیلم «عملیات کرکس»، نازنین مفخم برای تدوین تله فیلم «تعبیر خواب» اهداء شد. همچنین ضمن تقدیر از تصویربرداری فیلم «نیلا زنده است»، جایزه بهترین تصویربردار در بخش فیلمهای تلویزیونی به هاشم مرادی برای تصویربرداری دو تله فیلم «زمانی برای ایستادن» و «یک روز سرد»
بهترین تیتراژ
هیات داوران جایزه این بخش را ضمن تشکر از تیتراژ فیلم «رقص روی یخ» اهدا میکند به:
پژمان ابوالقاسمی برای ساخت تیتراژ فیلم «خراش»
دو جایزه ویژه نیز از سوی هیات داوران این بخش به خاطر توجه و نگاه مسئولانه و واجد امید به کودکان و نوجوانان اهدا شده است به: غلامرضا رمضانی کارگردان «عملیات کرکس» و فیاض موسوی برای کارگردانی «قصههای من و دوچرخه بابام»
بخش مستند
هشت جایزه در بخش مستند توسط اعضای هیات داوران این بخش انتخاب شدند. در این بخش با تشکر از هاشم زهی پژوهشگر مستند «عروسی چابهار» از مجموعه مستند «عروسی اقوام»، جایزه تحقیق و پژوهش مستند «سعدی کارنو» به عبدالحمید ارجمند اهدا شد.
در بخش تصویربرداری محمد رسولی برای «مستند خانهای در مه» و دربخش صدابرداری هادی ساعد محکم برای «مستند سیاه چمانه» مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ادامه ضمن تشکر از ابوذر حیدری تدوینگر مستند «خزندگان ایران»، حمید نجفی راد جایزه بهترین تدوین را برای مستند «زیرگنبد مینا» از آن خود کرد.
بهترین نریتور در این بخش با تشکر از استاد ناصرطهماسب، به شهرام درخشان برای گویندگی متن مستند «غبار سرخ» اهداء شد. همچنین در بخش بهترین مستند کوتاه با قدردانی از سیروس حسنپور تهیه کننده مستند «الفبای معجزه گر» به جواد ظهیری برای تهیه مستند «اگر عزت به قهوه خانه نیاید» تعلق گرفت.
سومین جشنواره بین المللی جام جم همچنین جایزه بهترین مجموعه مستند و مستند بلند خود را با تقدیر از آقایان سعید نبی برای مجموعه مستند «هیرکان» و عبدالحمید ارجمند برای مجموعه «جستجوگران پارسه»، به فتح الله امیری برای تهیه کنندگی مجموعه مستند «خزندگان ایران» اهداء کرد. هیات داوران برنامههای مستند آخرین جایزه این بخش را نیز ضمن تشکر از حسن نقاشی برای کارگردانی مستند «نخل میراثکهن» از مجموعه راسخون، به محمد حسین مهدویان برای مجموعه مستند آخرین روزهای زمستان اهداء کرد.
اعضای هیات داروان بخش برنامههای گفتوگو محور ترکیبی جوایز خود را در بیست و هفت عنوان اعلام کردند،
برنامههای گفتوگو محور
بهترین تهیه کنندگان این بخش عبارتند از: عادل فردوسیپور برای برنامه ورزشی «نود»، فواد و سیاوش صفاریانپور برای برنامه علمی «آسمان شب»، محسن تربیت دوست برای برنامه اقتصادی «پایش»، نیما دهقان برای برنامه فرهنگی و هنری «مجله تئاتر»، سید عبدالمجید رکنی برای برنامه معارفی «سمت خدا» و احسان علیخانی برای تهیه کنندگی برنامه «ماه عسل» در گروه اجتماعی
همچنین در این بخش جوایز ویژهای نیز اهداء شد. اسامی این افراد عبارت است از:
به دلیل نوآوری در سبک؛ علی میرمیران برای برنامه گفتوگوی «تنهایی» و محمود احمدی افزادی به خاطر تهیه برنامه «شب آفتابی»؛
برای نقد آزاد اندیشی؛ سعید نبی در تهیه برنامه «مناظره» و علیرضا حائری به خاطر تهیه کنندگی برنامه «زاویه» به خاطر محتوا و پژوهش مناسب محمد جعفر خسروی برای «زنده باد زندگی» و محمدرضا شهیدی فر برای «پارک ملت»
رویکرد ارزشی و انقلابی و پیگیری مطالبات مردم و رهبری؛ نادر طالبزاده برای برنامه «راز»
و محسن مقصودی برای برنامه «ثریا»
طراحی و اجرای برنامههای با مخاطب خاص؛ فرهاد مختاری(مدیر گروه نوجوان) به نمایندگی از شبکه دو سیما و محمد حسین رنجبران(مدیر گروه اجتماعی) به نمایندگی از شبکه قرآن و معارف سیما
هیات داوران برنامههای گفتوگو محور همچنین دو جایزه ویژه به خاطر استمرار و حفظ هویت برنامههایی با سابقه طولانی نیز در نظر گرفت که به حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی برای برنامه «درسهایی از قرآن» با قدمتی بیش از سی سال و بهرام شفیع به خاطر برنامه ورزش و مردم،(هر دو برنامه از شبکه یک سیما) اهداءشد.
در پایان آخرین جایزه ویژه هیات داوران برنامههای گفتوگو محور برای سالها حضور مستمر و اثرگذار در برنامههای گفتوگو محور تلویزیونی به سید محمدعلی اقبال واحدی تقدیم شد.
بخش پویانمایی
اعضای هیات داوران بخش پویانمایی سومین جشنواره بین المللی تلویزیونی جام جم دوازده عنوان جایزه منتخبان برتر را بدین شرح اعلام کرد:
سیاوش زرین آبادی برترین مجری طرح اثر بلند، نیمه بلند، مجموعه و سریال به خاطر پویانمایی «آقای مهربان»
علیرضا گلپایگانی و بهنام دلداده بهترین کارگردانان اثر بلند و نیمه بلند با پویانمایی «آقای مهربان»
شیوا ممتحن برترین کارگردان اثر کوتاه با پویا نمایی «اجل معلق»
علی درخشی برترین کارگردان میان برنامه به خاطر پویانمایی «گزارشهای اوتی»
مجددا آقای سیاوش زرین آبادی برنده جایزه برترین کارگردان مجموعه و سریال با پویانمایی «پهلوانان»
حسین سلطانی و وحید چالاک فیلمنامه نویسان برتر بخش پویانمایی به خاطر اثر «داستان سامرا»
و جایزه مشترک به آقایان مهدی علی بیگی، علی چناری و حامد کمالی برترین طراحان شخصیت برای پویانمایی «یاور و دوستان»
همچنین؛ در بخش برترین طراحان فضا جایزه مشترک به آقایان حسین صافی، نوروز عباسی و مهدی موحد به خاطر پویانمایی «افسانه سرزمین گوهران»
محمد غلامی و ابوالفضل جعفری برندگان مشترک جایزه برترین انیماتور متحرک ساز به خاطر پویانمایی «رستوران جنگل»
جایزه برترین آهنگساز به پیروز ارجمند به خاطر پویانمایی «آقای مهربان»
فرشید جلیلی برترین صداگذار و صداساز بخش پویانمایی با اثر «افسانه موزهها»
و حامد کاتبی به خاطر برترین دستاورد فنی و هنری در اثر «تولد آفتاب»
بخش بین الملل
هیات داوران بخش بین الملل سومین جشنواره بین المللی تلویزیونی جام جم در بخش بهترین برنامه مستند با موضوع بیداری اسلامی به دلیل پویایی و جسارت و استفاده هنرمندانه و استفاده اثر گذار از تصاویر ناب تظاهرات حق طلبانه مردم بحرین و بهره گیری از تحقیق و پژوهش مناسب به بحرین، فریاد در تاریکی ساخته خانم مییینگ ولش(may ying welsh) از کشور قطر اهداء شد.
همچنین بهترین مستند با موضوع مقاومت ضمن تقدیر از جزا نیومان(jezza Neumann) برای بچههای غزه اهدا میشود به ویبکه لاکه برگ(vibeke lokeberg) سازنده مستند اشکهای غزه از کشور نروژ برای ترسیم هنرمندانه مظلومیت کودکان فلسطینی.
جایزه بهترین سریال داستانی با موضوع مقاومت نیز تقدیم شد به:
«تهاجم» به کارگردانی شوقی الماجری محصول مشترک اردن و سوریه برای فضاسازی جذاب و پرکشش مقاومت مردم فلسطین در قاب تصویر
جایزه سریالهای داستانی با رویکرد مقاومت:
ضمن تشکر از علی اونورتان از کشور ترکیه برای سریال «جدایی»
اینجایزه به خاطر ایجاد موقعیتهای اثرگذار دراماتیک و روایت صادقانه مبارزات مردم فلسطین به
باصر خطیب برای سریال «الغالبون»(۱) محصول شبکه المنار لبنان تعلق گرفت.
در حوزه مستندهای موضوع مقاومت و بیداری اسلامی ضمن تقدیر از مستند عیون الحقیقة بدلیل استفاده جامع از ابزار هنری(عکس و گرافیک) و نیز بهره گیری از تحقیق جامع نیز به محمد دبوق از کشور لبنان برای مستند «خرابی سوم» یا «الخراب الثالث» تقدیم شد.
مجریان
برنامه های گفتگو محور معارفی
ندا ملکی برای اجرای " آفتاب شرقی "
ورزشی:
سرو زرین و لوح تقدیر برای عادل فردوسی پور برای اجرای " برنامه ۹۰ "
در محور علمی
سیاوش صفاریان پور برای برنامه " آسمان شب "
اقتصادی
مرتضی حیدری برای برنامه " پایش "
اجتماعی
محمد جعفر خسروی برای " زنده باد زندگی "
محمدرضا شهیدی فرد برای " پارک ملت "
احسان علیخانی برای برنامه " ماه عسل "
فرهنگی هنری
سیدعباس سجادی برای برنامه " دستان "