روحانی در جلسه توسعه و سرمایهگذاری گلستان:
اعتماد و همکاری ملت و دولت لازمه رونق اقتصادی است
سرمایه و اقتصاد همانند ابر است که وقتی به زمین مستعد میرسد، شروع به باریدن میکند و زمانی که به کویر میرسد از آن عبور میکند. امروز باید سرزمین مستعد ایران را دست در دست یکدیگر برای پیشرفت و آبادانی بیشتر مهیا کنیم و دولت اقدامات فراوانی را در این راستا در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آغاز کرده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه " امروز در حال گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد غیردولتی یا خصوصی هستیم "، گفت: اقتصاد باید به دست کارآفرینان و بخش خصوصی و با مشارکت همه مردم احیا شود و وظیفه دولت در این زمینه حمایت و پشتیبانی است و امروز دولت کاملاً آمادگی دارد.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه توسعه و سرمایهگذاری استان گلستان با اشاره به نقش دولت و بخش خصوصی در اقتصاد کشور، گفت: دولت و بخش خصوصی باید گامهای مهمی در کنار یکدیگر بردارند که نتیجه آن آبادانی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور باشد و سرمایه کارآفرینان در این عرصه تا حدی رشد پیدا کند که موجبات تشویق آنها، برای ادامه کار فراهم سازد.
وی با اشاره به دیدار خود با سرمایهگذاران در حاشیه دو اجلاس داووس و نیویورک، خاطرنشان کرد: امروز همه بنگاههای اقتصادی و سرمایهگذاران منتظر ایجاد شرایط جدید هستند تا فعالیتهای اقتصادی خود را در ایران آغاز کنند.
روحانی همچنین تصریح کرد: امروز همه سرمایهگذاران بزرگ اقتصادی دنیا، اتفاق نظر دارند که ایران منطقه بکری در جهان برای سرمایهگذاری است و همگی مشتاق حضور و فعالیت در ایران هستند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه در دنیای امروز مرزهای سیاسی برای فعالیتهای اقتصادی بیمعناست، گفت: سرمایه و اقتصاد همانند ابر است که وقتی به زمین مستعد میرسد، شروع به باریدن میکند و زمانی که به کویر میرسد از آن عبور میکند. امروز باید سرزمین مستعد ایران را دست در دست یکدیگر برای پیشرفت و آبادانی بیشتر مهیا کنیم و دولت اقدامات فراوانی را در این راستا در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه " در کنار شرایط اقلیمی، مردم ایران نیز جاذبه بزرگی برای سرمایهگذاری و رشد و شکوفایی هستند "، اظهار کرد: اگر در استان گلستان، شیعه و سنی، فارس و ترکمن و همه اقوام و مذاهب برادرانه در کنار هم زندگی میکنند، این خود زمینه مناسبی برای جذب سرمایهگذاری است.
روحانی با تأکید بر اینکه " باید همه شرایط را برای حضور و فعالیت سرمایهگذاران و کارآفرینان مهیا سازیم "، اضافه کرد: همه تلاش دولت در پانزده ماه گذشته این بوده که در بازار هم امید و هم ثبات ایجاد کند، به گونهای که شرایط آینده برای سرمایهگذاران شفاف و قابل پیشبینی باشد.
رئیسجمهور بر ضرورت اعتماد دولت و مردم به یکدیگر تأکید کرد و گفت: گاهی اوقات تصمیمات و طرحهایی در دولت قبلی تصویب و نیمهکاره مانده که از نظر کارشناسی قابل ادامه و پیگیری نیست، اما ما ناچاریم آن را ادامه دهیم تا مردم به دولت اعتماد داشته باشند. اگرچه ممکن است به طرحهای آن دولت ایراد داشته باشیم، ولی باید ثبات وجود داشته باشد و اگر دولتی تعهد داده این دولت هم باید آن را ادامه دهد؛ چراکه همگی یک پیکر واحد و یکپارچه هستیم.
وی با بیان اینکه " اعتماد دولت به مردم و مردم به دولت بزرگترین سرمایه است که باید آن را حفظ و تقویت کرد "، در ادامه به اقدامات دولت برای مهار تورم و خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی اشاره کرد و افزود: در مسأله تورم شاید صدها ساعت بحثکارشناسی انجام دادیم و عده زیادی توصیه میکردند که تورم را رها کرده و صرفاً موضوع خروج از رکود را پیگیری کنیم، اما ما به این نتیجه رسیدیم که اگر تورم مهار نشود، رکود نیز شکسته نمیشود و رونق بوجود نخواهد آمد.
رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: همه کارآفرینان و سرمایهگذاران بدانند که تصمیم و برنامه دولت این است که مهار تورم را بطور کاهنده پیش ببرد.
روحانی خاطرنشان کرد: در حالی که عده زیادی به دولت میگفتند همزمان نمیشود هم تورم را کاهش داده و هم رونق ایجاد کرد، اما دولت در این مسیر گام برداشت و موفقیتهایی را نیز داشتهایم و امروز در بسیاری از بخشها از رکود عبور کردهایم و امسال رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود که این میتواند اعتمادی در سطح جامعه و برای سرمایهگذاران ایجاد کنند.
وی در ادامه با اشاره به اهتمام دولت به منظور تقویت روابط خارجی کشورمان، گفت: مصمم هستیم در روابط با کشورهایی که تنش داشتیم آن تنشها را کاهش دهیم و همکاری و مناسبات با کشورهایی را که روابط خوبی داشتیم، هرچه بیشتر نزدیکتر و صمیمیتر کنیم.
روحانی تصریح کرد: دولت در روابط با کشورهای همسایه و با کشورهای جهان هم به دنبال کاهش تنش و هم توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر روابط و همکاریهاست.
رئیسجمهور همچنین تأکید کرد: معتقدیم هم میتوان اسلام و انقلاب را حفظ کرد و هم اصول و آرمانها را پیگیری کرده و هم رابطه خوبی با کشورهای جهان داشت.
وی با بیان اینکه " همه باید در کنار هم همانند اعضای یک خانواده در کنار هم زندگی کنیم "، گفت: وجود اختلافنظر طبیعی است و هیچ اشکال و ایرادی ندارد؛ چراکه معنای آن درگیری، تنش و جبههگیری نیست و برای پرهیز از این موضوع لازم است، آستانه تحمل خود را بالا ببریم. میشود در زندگی سیاسی منطقهای و جهانی آرمانها و اعتقادات خود را حفظ کرده و آستانه تحمل خود را نیز بالا ببریم و این راهی است که بزرگان دینی ما آن را اجرا میکردند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به زمینههای پیشرفت استان گلستان اشاره کرد و گفت: استان گلستان از استعدادهای فراوانی در زمینه کشاورزی، اقتصادی، گردشگری و انرژی برخوردار است که در کنار نیروی انسانی مستعد این منطقه میتواند در مسیر توسعه استان گلستان تحول ایجاد کند.
رئیسجمهور خط آهن ایران، ترکمنستان و قراقستان و منطقه آزاد اینچهبرون را چراغ سبز بسیار خوبی در کنار دریای خزر برای همه کارآفرینان و سرمایهگذاران دانست و گفت: شرایط مناسبی برای ارتقاء سطح استان گلستان فراهم شده که میتواند زمینهساز تحول بزرگی در استان شود.
روحانی همچنین به اقدامات دولت در زمینه ارتقاء بهرهوری از آب و تقویت بخش کشاورزی استان گلستان اشاره کرد و گفت: استان گلستان استعداد خوبی در بخش کشاورزی و آبزیان دارد و با تصمیمات دولت برای زهکشی ۲۲ هزار هکتار از اراضی استان و نیز استفاده بهینه از آب میتواند در آبادانی و شکوفایی استان شتاب ایجاد کند.
وی همچنین تقویت گردشگری استان گلستان را مورد تأکید قرار داد و افزود: باید زیربناها و زمینههای لازم برای گردشگری استان آماده شود و در این راستا اختلافات موجود در خصوص منطقه آشوراده را حلوفصل کردهایم و این منطقه میتواند به مرکز مهمی برای گردشگری استان در کشور تبدیل شود.
روحانی در پایان تاکید کرد: در کنار تقویت استعدادها و ظرفیتهای طبیعی و بومی، باید موضوع فناوریهای جدید و استفاده از آن برای ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و فارغالتحصیلان مورد پیگیری قرار گیرد.