خبرگزاری کار ایران

روحانی در جمع مردم زنجان / مشروح /

تحت لوای امر به معروف در جامعه ناامنی آغاز نشود / امر به معروف منتج به تفرقه نشود

تحت لوای امر به معروف در جامعه ناامنی آغاز نشود / امر به معروف منتج به تفرقه نشود
کد خبر : ۲۱۶۲۰۹

مباد منکر را تنها به یک مساله خلاصه کنیم دروغ و تهمت منکر نیستند؟ رشوه‌خواری منکر نیست؟ بورسیه‌های تقلبی را نباید منکر بپنداریم؟ از صبح تا شب فقط یک مساله و آن هم بدحجابی را فقط باید منکر تلقی کنیم؟

رییس جمهور گفت: دوست داریم پایان کار مجلس در مساله امر به معروف و نهی از منکر موجب انسجام و وحدت بیشتر جامعه و هدایت جامعه به نیکی باشد. از دیدگاه اسلام، یک گروه آمر به معروف نیستند و همه مسلمانان وظیفه امر و نهی را بر عهده دارند و مباد که نخواهد هم بود تحت لوای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما ناامنی آغاز شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در سخنرانی خود در جمع مردم زنجان با اشاره به در پیش بودن ماه محرم گفت: پیام کربلا و قیام اما حسین(ع) پیام امر به معروف و نهی از منکر است. مسیر دعوت جامعه به خیر و صلاح و سعادت و جامعه بود و آنچه که باید از کربلا بیاموزیم این است که همه یکدیگر را به خیر و صلاح و عمل به معروف دعوت کنیم و اگر فرد و جمعی از مسیر هدایت فاصله گرفتند آنها را از منکر و منکرات نهی کنیم.

وی با بیان اینکه امر و نهی اختصاص به هیچ فرد، جناح ودسته‌ای ندارد اظهار داشت: هیچ کس نمی‌تواند بگوید من فقط آمر به معروف و ناهی از منکر هستم و هیچ کس نمی‌تواند جناح و یا گروهی را به عنوان عمل کننده به منکر متهم کند.

رئیس دولت یازدهم با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی یادآور شد: اصل قانون اساسی درباره امر به معروف و نهی از منکر آن است که ما باید همه را به خیر و نیکی دعوت کنیم و طبق آموزه‌های اسلام و نص قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر عملی همگانی و متقابل است.

روحانی ادامه داد: باید این مساله به ذهن سپرده شود که امر به معروف و نهی از منکر عمل همگانی است یعنی ۷۷ میلیون آمر به معروف و ناهی از منکر خواهند بود و به یاد داشته باشیم که این عمل متقابل است و مبادا روزی کلمه امر به معروف و نهی از منکر و این وظیفه مهم که باید وسیله‌ای برای نزدیکی جامعه به یکدیگر باشد وسیله‌ای برای تفرقه و جدایی شود.

رئیس جمهور با یادآوری اینکه بر اساس قرآن در امر به معروف و نهی از منکر باید ابتدا ولایت و محبت نسبت به دیگری شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: دوست داریم پایان کار مجلس در مساله امر به معروف و نهی از منکر موجب انسجام و وحدت بیشتر جامعه و هدایت جامعه به نیکی باشد. از دیدگاه اسلام، یک گروه آمر به معروف نیستند و همه مسلمانان وظیفه امر و نهی را بر عهده دارند و مباد که نخواهد هم بود تحت لوای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما ناامنی آغاز شود.

وی با تاکید بر اینکه اساس معروف امنیت، برادری و کرامت انسانی و احترام به یکدیگر است تصریح کرد: مباد منکر را تنها به یک مساله خلاصه کنیم دروغ و تهمت منکر نیستند؟ رشوه‌خواری منکر نیست؟ بورسیه‌های تقلبی را نباید منکر بپنداریم؟ از صبح تا شب فقط یک مساله و آن هم بدحجابی را فقط باید منکر تلقی کنیم؟

رئیس دولت تدبیر و امید افزود: زنان ایران زنانی مسلمان با عفت و طرفدار حجاب هستند یک گروه فقط خود را مسئول حجاب و امر به معروف و نهی از منکر نپندارد و گفته می‌شود همه باید امر به معروف و نهی از منکر باشیم و باید بدانیم کاری کنیم که جوانان ما شوق داشته باشند.
وی تاکید کرد: اعتقاد من طلبه در حدی که از آموزه‌های اسلام می‌فهمم این است که منکری بالاتر از بیکاری و فقر نسیت.

روحانی در ادامه سخنرانی خود در جمع مردم زنجان گفت: بیایید دست به دست هم دهیم وبا فقر مبارزه کنیم و به زندگی مردم توجه داشته باشیم و برای جوانان عزیزمان که فردا از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند به عنوان جوانانی صاحب نظر و متخصص فعل و کار تامین کنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کشور ما باید در مسیر توسعه قرار گیرد افزود: اگر می‌خواهیم معروف را ترویج کنیم اولین معروف توسعه در ایران کشور است؛ چرا ایرانی مسلمان باید به یک کشور صنعتی غربی برود و حسرت زندگی آنها را داشته باشد؟
وی خاطرنشان کرد: ایرانی دارای استعداد، هوش، محیط علم و دانش است و سرزمین ما سرزمین معادن، برکت و توسعه‌های انسانی است.

روحانی اختلاف و تفرقه را یکی از بالاترین منکرات عنوان کرد و تصریح کرد: چرا به اختلافات دامن می‌زنید؛ نگذارید تفرقه و شکاف در جامعه ما رخنه کند. اما گویی یک عده زندگی‌شان تنها در ایجاد شکاف و تفرقه در میان مردم و دولت، و این جناح و آن جناح می‌گذرد.

وی گفت: نباید به تفرقه‌ها و اختلافات دامن بزنیم و اگر اشکال و گناهی هم بوده باید بگذریم چرا که ما تابع همان حسین بن علی(ع) هستیم که توبه خود را نیز قبول کرد و پذیرفت.

رئیس جمهور ادامه داد: من در جامعه کسی را نمی‌بینم که گناهی بالاتر از گناه " حر " در روز اول و دوم محرم مرتکب شده باشد و هیچ فرد عظیم الشانی را در تاریخ بعد از پیغمبر و امیرالمومنین نمی‌یابم.

وی تاکید کرد: باید درس اتحاد و وفاق و برادری را از حسین بیاموزیم و به هم نزدیک شویم و دست به دست هم دهیم و اختلافات را کنار بگذاریم.

روحانی خاطرنشان کر: شما شاهد هستید تفرقه در میان مسلمان در دنیای امروز چه می‌کند؟ ببینید یک عده ناآگاه را به توحش دعوت کرده‌اند و یک عده هر روز آدمکشی و جنایت را به نام جهاد و اسلام به ناروا به راه انداخته‌اند.

وی با بیان اینکه درس ابی عبدالله به ما درس برابری، گذشت و قبول و توبه از یکدیگر است افزود: درس کربلا برای ما درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است و شما می‌دانید که شب تاسوعا که بزرگترین مراسم را شما در زنجان به پا می‌کنید که مایه غرور و افتخار همه ایرانیان است درس گذشت و برابری است.

وی خطاب به مردم زنجان افزود: " یا ابوالفضل " شما ایران را به حرکت درمی‌آورد و شما می‌دانید در همان شب تاسوعایی که مورد تکریم شماست امام حسین(ع) خیمه‌ای را برپا کرد و عمر بن سعد را دعوت به مذاکره کرد؛ امام حسینی که آگاه است و می‌داند که فردا و پس فردا ایام شهادت او و یارانش است اما با دنیا اتمام حجت کرد و شب تاسوعا ساعت‌ها با عمر سعد مذاکره کرد تا مساله با جنگ پایان نیابد.

روحانی ادامه داد: امام حسین نه از " جنگ " می‌ترسید و نه شهادت اما به ما یاد داد که حتی با دشمن نیز باید به گونه‌ای رفتار کنیم که منطق دنیا ما را پیروز در صحنه مذاکره بداند.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما امروز در عرصه سیاست با قدرت‌های بزرگ مذاکره می‌کنیم و در اولین قدم‌ها نیز به پیروزیْ‌هایی دست یافتیم.

وی تاکید کرد: پشتیبانی مردم و حمایت رهبری به عنوان پشتوانه اصلی مذاکرات ماست و ما به تعاملات سازنده با جهان به یاری خدا ادامه خواهیم داد.

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: ملت بزرگ ایران بداند ما از حق مردم کوتا نخواهیم آمد اما با این حال با همه قدرت در پی آن هستیم تا دیوار ظالمانه تحریم را برای همیشه از میان برداریم.

روحانی در ادامه خطاب به مردم زنجان گفت: ما به زنجان آمدیم تا چهره نورانی ولایتمدار شما را زیارت کنیم و پیشنهادات و مطالبات‌تان را بشنویم و با هم برای توسعه زنجان همفکری کنیم.

رئیس دولت تدبیر و امید با یادآوری به اینکه ۷۱ پروژه برای استان زنجان ظرف سال‌های ۹۳ و ۹۴ اجرایی خواهد شد، اظهار داشت: ۳۸۷ میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مدنظر قرار داده‌ایم و به خاطر وضع آب و هوا است که نمی‌توانیم قول اجرای آنها را برای امسال به شما بدهیم.

وی اضافه کرد: دو خطه کردن راه آهن زنجان قزوین، توسعه دانشکده‌های صنعتی در استان زنجان، گازرسانی به ۳۲۰ روستای بالای ۲۰ هزار خانوار از جمله طرح‌هایی است که طی سه سال پیشروی دولت یازدهم در استان زنجان به اجرا در خواهد آمد و ان‌شاءالله استان زنجان جزو اولین استان‌هایی خواهد بود که همه روستاهایش دارای گاز خواهند شد.

رئیس جمهور با اشاره به استعداد فراوان انرژی در استان زنجان یادآور شد: بر این اساس پتروشیمی این استان را توسعه خواهیم داد که مشکلات اجرایی آن حل و فصل شده و ۲۶۵ میلیون یورو فاینانس آن نیز حل شده است که به حول قوه الهی این پروژه انجام خواهد شد.

روحانی با بیان اینکه استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های الکترونیک و آی. تی کشور خواهد شد، عنوان کرد: برای آبیاری تحت فشار در سال‌های گذشته قدم‌هایی برداشته شده است که ظرف امسال تا پایان ۹۴،۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی تحت برنامه آبیاری مدرن تحت فشار قرار خواهد گرفت و همچنین لایحه‌ ویژه اقتصادی برای زنجان به مجلس دادیم که از اکنون به مسئولین و استاندار زنجان اعلام می‌کنم این طرح را در زنجان شروع کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز