خبرگزاری کار ایران

وزیر آموزش و پرورش:

برای بازگشایی مدارس با مشکل جدی رو به رو نیستیم

کد خبر : ۱۹۸۴۰۴

در آموزش و پرورش دولت یازدهم نزدیک به ۷۵۰ چالش در حوزه آموزش و پرورش شناسایی شده‌اند

وزیر آموزش و پرورش گفت: برای بازگشایی مدارس با مشکل جدی رو به رو نیستیم و از شش ماه قبل مقدمات بازگشایی خوب مدارس را آغاز کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اصغر فانی در سی و یکمین اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور گفت: سرمایه هر کشور از سه جز تشکیل شده است که آن‌ها عبارتند از سرمایه انسانی، سرمایه طبیعی و سرمایه فیزیکی.

وی ادامه داد: سرمایه انسانی‌‌ همان نیروی انسانی است که امور کشور را مدیریت می‌کند و دنیا به این جمع‌بندی رسیده که سرمایه اصلی هر کشور سرمایه انسانی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سطح توسعه یافتگی سهم سرمایه انسانی در امور کشور است، اظهار داشت: آموزش و پرورش زیرساخت سرمایه انسانی هر جامعة‌ای را تشکیل می‌دهد و از این نظر کارکردهایی مانند جامعه‌پذیری، تربیت فردی و اجتماعی افراد ایجاد خلاقیت و نوآوری و تربیت نسل آینده برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.

فانی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش بزرگ‌ترین فصل مشترک حاکمیت و ملت است، تصریح کرد: وقتی بحثآموزش و پرورش مطرح می‌شود عموما کمیت آن مدنظر است ولی آن چیزی که اهمیت آموزش و پرورش را صد چندان می‌کند نقش آموزش و پرورش در تربیت نسل‌ها و انتقال فرهنگ از یک نسل به نسل دیگر است.

وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش دولت یازدهم نزدیک به ۷۵۰ چالش در حوزه آموزش و پرورش شناسایی شده‌اند یادآور شد: این چالش‌ها به ۵ دسته سیاست و رهنمود طبقه‌بندی شده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: سیاست ساماندهی، بهسازی و به روز رسانی نیروی انسانی از سیاست‌های جدی ماست.

فانی توسعه مشارکت مردمی در آموزش و پرورش بر همه لایه‌ها را یکی از سیاست‌های آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید اعلام کرد و ابراز داشت: مشارکت دانش آموزان در امور مدرسه، مشارکت معلمین در اداره مدرسه، مشارکت اولیا در قالب انجمن اولیا و مربیان و احیای آن و توسعه مشارکت مردم در آموزش و پرورش و توسعه مدارس غیردولتی در ذیل این سیاست هستند.

فانی تمرکززدایی را یکی دیگر از سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید دانست و بیان کرد: آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان متمرکز از رسمیت بالایی برخوردار است که برای همه امور مدرسه نیازمند بخشنامه و آیین‌نامه هستیم که باید در قالب تمرکززدایی اختیارات اجرایی را در اختیار مدیران قرار دهیم.

وی با بیان اینکه ارتقای مدیریت آموزشگاهی یکی دیگر از سیاست‌های آموزش و پرورش در دولت یازدهم است خاطرنشان کرد: مدیران مدرسه باید از توانمندی و اختیارات دیگری برخوردار باشد و مدارسی که با مدیران توانمند اداره می‌شوند مشکلات در‌‌ خود مدرسه حل می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از دیگر سیاست‌های ما عملیاتی کردن بودجه آموزش و پرورش است که امیدواریم با نظر مجلس نیم درصد آن را اجرایی کنیم.

فانی با یادآوری اینکه سند تحول آموزش و پرورش به عنوان بالا‌ترین سند این وزارتخانه و به عنوان راهنمای عمل آموزش و پرورش است، گفت: ما در حال تدوین نقشه راه برای اجرایی کردن سند تحول آموزش و پرورش هستیم. امسال ۴۰ راهکار از ۱۳۱ راهکار سند تحول در برنامه کاری ماست و به کمک اعتباری که دولت و مجلس در اختیار ما به عنوان اعتبار کیفیت‌بخشی قرار داده است می‌خواهیم ۹۹ برنامه ذیل آن ۴۰ راهکار را برای سال تحصیلی ۹۳-۹۴ اجرایی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش در دولت یازدهم با تکیه بر تحقیق و کار کار‌شناسی و مشورت کار‌هایش را پیش می‌برد یادآور شد: ما تلاش کرده‌ایم از هر گونه شتابزدگی جلوگیری کرده و ان‌شاءالله با عنایت دولت و مجلس بتوانیم به اهداف نظام نائل شویم.

وی افزود: آموزش و پرورش امروز با اختیار داشتن مدیران و معلمان فرهیخته خود را آماده می‌کند سال تحصیلی پیش رو را آ‌غاز کند.

فانی در پایان تاکید کرد: برای بازگشایی مدارس با مشکل جدی رو به رو نیستیم و از شش ماه قبل مقدمات بازگشایی خوب مدارس را آغاز کرده‌ایم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز