رییس جمهور پیش از عزیمت به شانگهای:
روابط با پکن برای ما حائز اهمیت است
حضور جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس برای ما اهمیت دارد چرا که روز به روز جایگاه کنفرانسهای قارهای و منطقهای در جهان از لحاظ تاثیرگذاری بر صلح و ثبات منطقه و تعامل میان کشورها افزایش مییابد.
رییس جمهور روز سهشنبه پیش از عزیمت به شانگهای با اشاره به سمت و سوی روابط اقتصادی ایران به شرق از جمله به کشورهای چین، هند و ژاپن تصریح کرد که روابط با پکن برای ما حائز اهمیت است.
به گزارش ایلنا، " حسن روحانی " که در فرودگاه مهرآباد با خبرنگاران صحبت میکرد، اظهار داشت: این سفر به دعوت رییس جمهوری چین برای شرکت در کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی آسیا(سیکا) انجام میشود.
رییس جمهوری گفت: حضور جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس برای ما اهمیت دارد چرا که روز به روز جایگاه کنفرانسهای قارهای و منطقهای در جهان از لحاظ تاثیرگذاری بر صلح و ثبات منطقه و تعامل میان کشورها افزایش مییابد.
روحانی انجام دیدارهای دوجانبه و گفت و گو با مقامهای جمهوری خلق چین در جهت گسترش روابط تهران – پکن را از دیگر برنامههای این سفر برشمرد و افزود: روابط ایران با چین در بخش انرژی، صنایع و تکنولوژی خوب است اما باید این روابط هر چه بیشتر توسعه یابد.
رییس جمهور همچنین با اشاره به اینکه چین یکی از اعضای گروه ۱ + ۵ است و در زمینه موضوع هستهای ایران با این کشور در حال مذاکره هستیم، گفت: اجلاس سران سیکا با حضور ۲۲ کشور برگزار میشود که در جریان این اجلاس با سران دیگر کشور نیز ملاقاتها و مذاکراتی خواهیم داشت.
روحانی را در این سفر سه روزه، وزیران امور خارجه، نفت، راه و شهرسازی، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری و برخی از معاونان وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی همراهی میکنند.
مراسم بدرقه رسمی رییس جمهور برای شرکت در چهارمین نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا(سیکا) در شانگهای با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و حجتالاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، انجام شد.
طرح ایجاد سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا(سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی نور سلطان نظربایف رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ رسماً تشکیل شد.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.
نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار میشود. در حال حاضر این سازمان ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بینالمللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.
اولین و دومین اجلاس سران سیکا در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس سوم در سال ۲۰۰۲ در استانبول ترکیه برگزار شد.