رحمانی فضلی در همایش شوراها خبرداد:
تشکیل کارگروه برای منطقه بندی کشور
جمعیت استان سیستان و بلوچستان دو و نیم میلیون نفر است. که تعداد واحدهای تولیدی با صد نفر شاغل به یازده واحد میرسد. یعنی تعداد کل کارگران واحدهای تولید هزار نفر است و با این شرایط انتظار داریم در این منطقه امنیت پایدار داشته باشیم.
وزیر کشور از تشکیل و فعالیت کارگروهی برای منطقه بندی کشور خبرداد و گفت: این کارگروه که با حضور افراد مطرح و توانا فعالیت می کند به دنبال آن است تا با استفاده از مولفههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی این منطقهبندی را طرح ریزی کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا عبدالرضا رحمانی فضلی در سومین همایش شوراها و مدیریت محلی اظهار کرد: اگر میخواهیم معنای دقیق شوراها را درک کنیم باید به عقب برگردیم و به زمانی نگاه کنیم که در یک نظام اقتصادی شاه حاکم کشور بود و مردم جایگاهی نداشتند و این سرنوشتی بود که هزاران سال بر این مملکت حاکم بوده است البته هراز چندگاهی جرقههای امیدی نیز وجود داشته است.
وزیرکشور ادامه داد: بعد از انقلاب این نگاه تغییر کرد و مردم خود حکومت میکنند و اکنون باید از این موهبت الهی به خوبی استفاده کنیم.
وی با بیان این که سالیان سال مدیریت کشور به شکل متمرکز بوده است، گفت: نتیجه این نوع مدیریت عدم توازن منطقهای بوده است و امروز تهران با بیش از ۱۰ میلیون جمعیت و با داشتن ۷۵ درصد از ثروت کشور وضعیتش این چنین است و در کنار رشد بالای تورم رشد اقتصادی منفی بر آن حکمفرماست.
وی خاطر نشان کرد: جمعیت استان سیستان و بلوچستان دو و نیم میلیون نفر است. که تعداد واحدهای تولیدی با صد نفر شاغل به یازده واحد میرسد. یعنی تعداد کل کارگران واحدهای تولید هزار نفر است و با این شرایط انتظار داریم در این منطقه امنیت پایدار داشته باشیم.
وزیر کشور وضعیت استانهای لرستان، کرمانشاه، خوزستان، کردستان، و ایلام را مشابه سیستان و بلوچستان توصیف کرد و ابراز داشت: به همین خاطر مردم در این مناطق مجبور به کارهایی هستند که ما آن را قاچاق کالا و سوخت مینامیم.
وی افزود: بسیاری از پتانسیلها در مناطق کشور بلا استفاده مانده است. مثلا در استان سیستان و بلوچستان میتوانیم با بهره برداری از بندر چابهار و کشیدن گاز و تاسیس پتروشیمی و همچنین عبور راه آهن شمال به جنوب این منطقه را متحول کنیم.
رحمانی فضلی با اشاره به کارنامه شوراها در چند سال گذشته عنوان کرد: شوراها توفیقات بسیار زیاد و گاهی اوقات هم توفیقاتی نداشته اند. در شرایط فعلی کشور که فشار زیادی بر ما متحمل است میخواهیم از اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم تا تاب و تحمل فشار به پیشرفت برسیم. با استفاده از تمام پتانسیل شوراها میتوانیم این فشارها را کنار بزنیم و به پیشرفت نیز دست یابیم.
وی ادامه داد: زمانش رسیده است بدون تعصب و پیشداوری کاری کنیم که سطح شوراها، به سطح ملی و منطقهای برسد. و اگر نتوانیم چنین کاری کنیم در کنار همه محاسن فعلی شوراها همچنان این نهاد فاقد توان مالی و توان قدرت تصمیم گیری در همین بخش باقی میماند.
وزیر کشور لزوم استفاده کامل از نظام برنامهریزی منطقه ای را بسیار مهم ارزیابی کرد گفت: باید بتوانیم با استفاده از طرفیتهای منطقهای به جایی برسیم که هر یک از استانها پتانسیل و قدرت مدیریت و نگه داشتن خود را داشته باشند. اکنون همه استانها به بودجه مرکزی وابستهاند، اما باید به جایی برسیم که بودجه ملی تنها منبع و سرمایه اولیه برای برنامهریزی در هر کدام از استانها باشد.
وی بر حضور مردم در عرصههای مختلف تاکید کرد و افزود: اگر مردم احساس کنند مالیات و سرمایه آنها در پیشرفت روز افزون کشور کمک میکند قطعاً در پروژههای ملی و منطقهای ورود پیدا میکنند.
وزیر کشور از فعالیت کار گروهی برای منطقه بندی کشور در وزارت خانهاش خبر داد و اظهار کرد: این کارگروه که با حضور افراد مطرح و توانا فعالیت می کند به دنبال آن است تا با استفاده از مولفههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی این منطقهبندی را طرح ریزی کند که البته اصلا قصد نداریم حتی یک سانتی متر از تقسیم بندی فعلی کشور را تغییر دهیم.
وی افزود: دولت به عنوان مجموعه ای که هم سیاستگذار و هم ناظر و هم مجری است نمیتواند تمام کارهایش را با یکدیگر انجام دهد به همین خاطر واگذاری امور به مناطق نیز میتواند راهگشای کشور باشد زیرا با ساختارها و نظام فعلی نهایت رشد مان این است که الان هستیم و بدون سپردن کار به دست مردم و سیاستگذاری صحیح نمیتوانیم اقدام خاصی انجام دهیم.