خبرگزاری کار ایران

رییس‌جمهور در جمع اساتید نمونه کشور:

تندروی نفعی برای کشور ندارد

تندروی نفعی برای کشور ندارد
کد خبر : ۱۶۵۱۸۵

دانشگاه محیط حرف‌زدن است و اگر اشکالی مطرح می‌شود باید پاسخ آن را داد و او را قانع کرد، نه اینکه او را کمیته انضباطی ببریم، ما باید از اشکالات استقبال و از این طریق نقاط ضعف خود را بشناسیم.

رییس‌جمهور گفت: آنچه که من می‌فهمم این است که تند روی به ما لطمه می‌زند و نفعی برای کشور ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت السلام و المسلمین حسن روحانی در جمع اساتید نمونه کشور، دنیای سیاست خارجی را دنیایی پیچیده‌ای خواند و گفت: ما در منطقه‌ای پیچیده‌ای قرار داریم که قدرتهای بزرگ نه تنها برای ما حتی برای دوستانشان نقشه می‌کشند و برنامه دارند. لذا ما باید در قبال آن‌ها چه کنیم؟

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دانشجو باید بداند که در دنیا چه می‌گذرد، اظهار کرد: حل معضلات سیاسی با شعار دادن نمی‌شود. ما باید راه حل را پیدا کرده و از آن طریق وارد شویم.

وی تاکید کرد: از صبح تا شب با شعار دادن هیچ مشکلی حل نمی‌شود. ما باید بفهمیم در دینا چه می‌گذرد ازاین رو راه حل خود را پیدا کرده و بر اساس آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه باید بررسی کرد که راه حلهای گذشته چه قدر غلط بوده است، خاطر نشان کرد: بیایید مدت هشت ماهه گذشته که دولت تدبیر و امید بر سر کار بوده را ارزیابی کرده و راه حلهای غلط آن را پیدا کنیم. مگر ما معصوم هستیم ما هم غلط و اشتباه داریم اما یک نفر باید بیاید انتقاد کند که از سیاست آگاهی داشته ومشکلات ملت؛ منطقه و بین الملل را بشناسد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما مشکلی با نقد نداریم و آن را حق همه مردم می‌دانیم، ادامه داد: اساتید دانشگاه به دلیل تجربه علمی که دارند بهتر می‌توانند مشکلات را لمس و جامعه را راهنمایی کنند. در دورانی که ما دانشجو بودیم، دانشحویان فنی، سیاسی بودند و خود دانشجویان علوم انسانی سیاسی نبودند، دانشجویی که رشته‌اش علوم انسانی است همچنان اطلاعات کافی از مسائل روز دنیا ندارد.

وی با اشاره به بحثاسلامی شدن علوم انسانی گفت: ما هم معتقدیم که علوم اسلامی باید اسلامی شود اما کجایش باید اسلامی شود؟ ما نباید راه را اشتباه بپیماییم. پایه و مبانی هر علم و دانشی اسلامی، مسیحی و یهودی ندارد، بلکه پایه‌های علم جهانی است و جغرافیا نمی‌شناسد‌. اما به دلیل اینکه اهداف هر کشوری مختلف است، لذا اهداف هر علمی می‌تواند فرق کند، اگر می‌خواهیم علم در کشورمان کاربردی شود باید آن را بومی سازی کنیم.

روحانی ادامه داد: اگر می‌گوییم پایه‌های برخی از علوم انسانی از اساس در مخالفت با اسلام بوده است عیبی ندارد، بیاید برویم آن را بررسی و بعد با آن مبارزه کنیم.

رئیس جمهور با تاکیدبر اینکه محیط دانشگاه باید دانشجو را عالم به زمان کند، گفت: سی و پنج سال است که در دانشگاه‌ها تابلو‌های شعارسیاسی داریم که تاکنون تغییری نکرده است و در حالی که دانشجوی ما باید دوست و دشمن را شناخته و برای هر‌کدام راهبرد و راه کار مشخصی را در‌ نظر بگیرد.

روحانی تصریح کرد: این دولت از آغاز گفته و امروز هم تاکید می‌کند، راهی جز اعتدال؛ دوری از افراط؛ تفریط و عقلانیت نمی‌شناسد. با تجربه‌ای که در دوران سیاسی و نهصت اسلامی کسب کرده‌ام می‌گویم آنچه که من می‌فهمم این است که تند روی به ما لطمه می‌زند و نفعی برای کشور ندارد.

روحانی با بیان اینکه مسیر اعتدال؛ عقلانیت فضای آرام و بحثرا فراهم کنیم، اظهار کرد: دانشگاه محیط حرف‌زدن است و اگر اشکالی مطرح می‌شود باید پاسخ آن را داد و او را قانع کرد، نه اینکه او را کمیته انضباطی ببریم، ما باید از اشکالات استقبال و از این طریق نقاط ضعف خود را بشناسیم.

روحانی در ادامه سخنان خود در جمع اساتید نمونه کشوری عنوان کرد: آنچه من در کشور می‌فهمم این است که راه تقابل با دنیا نمی‌تواند محقق شود. ما می‌خواهیم با دنیا با منطق حرف بزنیم ومسائل را حل کنیم، البته ممکن است مسائل موجود حل نشود در این صورت راههای دیگری هم وجود دارد. وی افزود: در جایی که ممکن است باید به دنبال راه حل بود. این دولت معتقد است در کشور تحریم ظلم بزرگی برای ملت ایران است، اگر کسی تحریم را می‌پسندد، باید بیاید و استدلال کند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه معنای تحریم این است که رفت و آمد اساتید وتماس آن‌ها با مراکز علمی محدود شود، گفت: با ید این رفت وآمد‌ها وجود داشته باشد و سیمنارهای علمی در کشور ما همچون دیگر کشور‌ها برگزار شود، متاسفانه هر استادی با یک فرد خارجی صحبت می‌کند برخی می‌گویند نکند جاسوس شده باشد.

وی ادامه داد: مثل اینکه برخی سلول‌هایشان با شک ساخته شده است. در حالی که باید اعتماد کنیم و بگذاریم اساتیدمان بیاموزند وارتقاپیدا کنن، د یکی از راههای ارتباطی ما با دنیا همین است دلیل اینکه برخی کشورهای آسیایی دارای دانشگاههای پیشرفته‌ای شده‌اند این است که مراکز علمی آن‌ها با دنیا در ارتباط هستند آیا این مسئله اشکالی دارد؟

روحانی یاد‌اور شد: یک آقایی در جلسه مهمی می‌گفت باید کاری کنیم دیگر زبان انگلیسی در جایی تدریس نشود. من واقعا استدلال برخی حرف‌ها را نمی‌فهمم.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز تربیت دانشجو به معنای آموزش متد تحقیق و مطالعه است، گفت: استاد بودن یعنی چطور بتوانیم از دنیای علم و دانش بهره ببریم. من به عنوان کسی که در امر پژوهش در حوزه و دانشگاه بودم می‌دانم که کلید ما این است که باید به دانشجو زبان و راه پژوهش را یاد داد.

رئیس‌جمهو‌ر افزود: در حوزه هم وقتی یک طلبه پای درس استاد راه را یاد می‌گیرد مابقی کار با خودش است. پس ما باید در شرایط امروز ببینیم دانشگاه چگو نه می‌تواند برای کشور مفید‌تر شود که در نتیجه به تولید منجر گردد.

وی خاطر نشان کرد: اگر کلاس، ‌دانشجو و استاد به بهبود زندگی مردم منتهی شود، یعنی راه درست. اما اگر به کاغذی به نام مدرک تمام شود مدرک‌دار بیکار است. جامعه نشان می‌دهد که یک جای کار ما دارای اشکال است و باید این اشکالات را رفع کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه من این اظهارات را با عنوان در و‌ دل با شما مطرح کردم، گفت: من می‌دانم که شما قادر هستید و تجربه لازم را دارید، بنابراین از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دولت، دانشگاه‌ها، ‌هیات‌های علمی و اساتید همه باید دست به دست یکدیگر بدهیم وراه بهتر را بیاموزیم تا از این طریق به کشورمان خدمت بیشتری کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز