معاون اول رییسجمهور:
دولت توسعه روستاهای کشور را با جدیت دنبال میکند
باید شرایطی در روستاها فراهم گردد که ایجاد صنعت در روستاها نسبت به شهرها سودآورتر باشد چرا که در غیراین صورت مزایای شهر بطور طبیعی صنعتگران را به سمت روستاها سوق نخواهد داد.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با وجود محدودیت در منابع و بودجه، موضوع توسعه روستاهای کشور را با جدیت دنبال میکند، گفت: دولت یکی از اولویتهای اصلی خود را توجه به روستاها هم به عنوان کانون اصلی تولید کشور و هم به عنوان بخشی از جمعیت جامعه قرار داده است.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری ظهر امروز - سهشنبه - در «گردهمایی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداریهای سراسر کشور» که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: با وجود سهم فراوان روستاها در بخش تولید، تامین مواد غذایی و اشتغال کشور، شرایط دشوارتری در زندگی روستایی حاکم است و از نظر مسائل رفاهی از امکانات کمتری نسبت به شهرنشینان برخوردارند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به طرحها و برنامههای عمرانی که پس از انقلاب اسلامی در روستاها اجرا شده، خاطرنشان کرد: مناطق روستایی بیش از ۲۸ درصد جمعیت کل کشور را تشکیل میدهد و دولت همچنان در مسیر عمران روستایی تلاش میکند تا شرایطی را که برای یک زندگی مناسب روستایی نیاز است فراهم کند.
جهانگیری با اشاره به مهاجرت بخشی از جمعیت روستاهای کشور به شهرها تصریح کرد: پس از آنکه مشخص شد علت مهاجرت روستاییان به شهرها چیزی فراتر از موضوع توسعه عمرانی است، موضوع توسعه روستایی در ماده ۱۹۴ برنامه پنجم توسعه از جهات دیگری مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: باید شرایط زندگی در روستاها از نظر سطح درآمد و کیفیت زندگی به گونهای باشد که روستاییان احساس نابرابری و تفاوت نسبت به زندگی شهری نداشته باشند و اگر هم در بخشهایی کمبود وجود دارد، مزیتهای دیگر زندگی روستایی باعثشود که روستاییان ماندن در روستاها را به زندگی شهری ترجیح دهند.
معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اینکه موضوع توسعه روستایی باید بعنوان یک موضوع مهم مورد توجه قرار گیرد، از برگزاری این گردهمایی و توجه به مسائل زندگی روستاییان ابراز خرسندی کرد و افزود: البته این آغاز راه است و باید این حرکت به شکل جدیتر و با پیشنهادات مشخص ادامه پیدا کند.
جهانگیری داشتن شغل و درآمد را یکی از نیازهای اساسی روستاییان برشمرد و گفت: با فراهم شدن شرایط ادامه تحصیل در کشور، بسیاری از جوانان شهری و روستایی از تحصیلات عالی برخوردارند و این امر تمایل روستاییان به اشتغال در شهرها را افزایش داده است بنابراین لازم است به اشتغال بعنوان یک موضوع مهم در روستا توجه شود و زمینه فراهم شدن کار مناسب برای جوانان مهیا گردد.
وی همچنین با اشاره به پیدایش شیوههای نوین کشاورزی و مکانیزه شدن این بخش، خاطرنشان کرد: از آنجا که بسیاری از امور مربوط به کشاورزی با روشهای مکانیزه انجام میشود و بحران آب نیز اجازه زیرکشت بردن زمینهای جدید را نمیدهد، اشتغال نیروی انسانی در بخش کشاورزی کاهش یافته و ایجاب میکند اشتغالی جایگزین برای روستاییان تعریف شود.
معاون اول رییسجمهور با تاکید بر لزوم توسعه صنایع مرتبط با کشاورزی در اولویت اول صنایع غذایی و صنایع تبدیلی در مراحل بعدی اظهار داشت: باید شرایطی در روستاها فراهم گردد که ایجاد صنعت در روستاها نسبت به شهرها سودآورتر باشد چرا که در غیراین صورت مزایای شهر بطور طبیعی صنعتگران را به سمت روستاها سوق نخواهد داد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر لزوم ایجاد امتیازات و مشوقهایی در جهت توسعه صنایع در روستاها برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان خاطر نشان کرد: در بودجه امسال ۱۵۰ میلیارد تومان برای کمک به توسعه زیربناهای روستایی در نظر گرفته شده تا بتوانیم راهکارهایی برای توسعه صنعت در روستاها پیدا کنیم و توجیه اقتصادی طرحهای روستایی را افزایش دهیم.
جهانگیری با تاکید براینکه دولت به هیج عنوان نمیتواند اولویت خود را ازتوجه به روستاها کنار بگذارد، تصریح کرد: دولت توسعه روستایی را بطور جدی و با عنوان یک کار اساسی پیگیری میکند و علاوه بردرنظر گرفتن ۱۵۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۳،۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای مجتمعهای آبرسانی روستاها در نظر گرفته و بودجههای دیگر را نیز در بخش راه و عمران روستایی نسبت به سالهای قبل افزایش داده است.
وی با تاکید بر اینکه باید موضوع بهسازی روستاها را نیز بعنوان موضوعی جدی پیگیری کنیم، گفت: نباید با وقوع یک زلزله شاهد تلفات جدی انسانی و مالی در روستاها باشیم و باید گامهایی که در سالهای گذشته در جهت بهسازی روستاها و مقاوم سازی منازل روستاییان انجام شده را تقویت کرده و با شتاب بیشتر ادامه دهیم.
معاون اول رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سه طرح پیشنهاد شده در جهت خدمت رسانی بیشتر به روستاییان توسط مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: یکی از این طرحها تشکیل صندوق تامین مالی خرد روستایی است که پست بانک ایران نیز در این زمینه گام بلندی برداشته و امیدواریم با پتانسیل موجود در روستاها و توسعه مخابرات و خدمات الکترونیکی طی سالهای اخیر شاهد ارائه خدمات و امکانات بهتر به روستاییان باشیم.
وی همچنین به طرح ساماندهی حمل ونقل عمومی روستایی اشاره کرد و افزود: کشور پتانسیل آن را دارد که سازوکاری صحیح و مناسب برای حمل ونقل و جابجایی برای روستاییان فراهم کند که متناسب باشان و منزلت مردم باشد.
جهانگیری از طرح بیمه حوادثروستاییان بعنوان یکی دیگر از طرحهای مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور یاد کرد و گفت: البته دولت نسبت به توسعه بیمه همگانی و درمانی برای کل کشور اهتمام دارد و در سال آینده نیز گام مهمی در این زمینه برداشته خواهد شد.
وی افزود: در خصوص بیمه حوادثروستاییان نیز امیدوارم این بیمه بتواند بخش قابل توجهی از نگرانی روستاییان را برطرف کرده و دولت نیز موانع پیش روی اجرای این طرح را برطرف خواهد کرد.