دلایل قطعی آب اهواز در گفتگوی مدیرعامل آبفا با ایلنا:
نیاز حداقل ۶۰۰ کیلومتر از شبکه توزیع آب اهواز به اصلاح/ گرمای هوا و شوک به سیستم توزیع یکی از دلایل قطعی آب/تولید آب شرب به اندازه کافی
مدیرعامل آبفا خوزستان، گفت: شبکه توزیع آب اهواز ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر بوده که علاوه بر قدیمی بودن متناسب با رشد جمعیت و توسعه شهری نوسازی و بازسازی نشده و حداقل نیازمند به اصلاح ۶۰۰ کیلومتر از این شبکه هستیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، صادق حقیقی پور امروز جمعه ۳۰ خردادماه در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص قطعی آب در بعضی از مناطق اهواز، اظهار کرد: یکی از دلایل قطعی آب در مناطق مختلف اهواز گرمای شدید هوا بوده که در ساعات پیک مصرف به سیستم توزیع آب شوک وارد میکند.
وی افزود: ایراد و نواقصی در شبکه توزیع آب وجود دارد که باید با تلاش مضاعف آنها را برطرف کرد؛ این اقدامات پیشگیرانه باید در زمستان انجام میشد که به دلیل مشکلات فاضلاب و درگیری با آن موضوع به انجام نرسید.
مدیرعامل آبفا خوزستان با بیان اینکه در مدت اخیر به دلیل گرما هوا، کارکرد مداوم و حداکثری تجهیزات و تأسیسات، مرتب دچار سوختگی شده و یا پمپها از مدار خارج میشوند، گفت: مناطق مختلفی دچار کمبود آب و قطعی آن هستند، این مناطق اولویتبندی شده که گلستان در اولویت اول قرار دارد.
حقیقی پور ادامه داد: شرکت آبفا خوزستان در مناطقی مانند منبع آب، حصیرآباد، علیآباد، پاداد شهر و سایر نقاطی که از قطعی آب رنج میبرند سعی بر بهبود وضعیت آنها دارد.
وی با بیان اینکه آب شرب بهاندازه کافی در اهواز تولید میشود، گفت: شبکه توزیع آب در برخی مناطق دچار نقصهایی است. علاوه بر آن ممکن است در روزهایی منابع تولید آب دچار مشکل شوند، ولی در اکثر مواقع در شرایط پایداری به سر میبرند.
مدیرعامل آبفا خوزستان اضافه کرد: سعی بر این است در شرق اهواز با احداث و تجهیز خروجیهای آن به شیر گلوب ولو فشار آب این مناطق بهخصوص منبع آب و حصیرآباد بهبود یابد.
حقیقی پور با اشاره به تصفیهخانه علی بن مهزیار در شرق اهواز، گفت: این تصفیهخانه اضطراری بوده و در حال اورهال و تعمیر تجهیزات آن هستیم.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی قطعی آب در غرب اهواز مناطق پردیس ۱ و ۲، شهرک دانشگاه، گلستان و شهرک برق است، افزود: علاوه بر تصفیهخانه شماره ۲ کیانآباد که تأمینکننده آب اصلی این مناطق است تصفیهخانه گلستان نیز وجود دارد که عملیات لایروبی آن از هفته گذشته شروع شده است.
مدیرعامل آبفا خوزستان در ادامه مطلب فوق عنوان کرد: فیلتراسیون تصفیهخانه گلستان نیز مشکل داشت که در حال اورهال سازی و نوسازی تجهیزات هستیم تا شبکه توزیع آب در منطقه گلستان تقویت شود.
حقیقی پور بیان کرد: پروژه اصلاح شبکه گلستان نیز در دستور کار بود که به دلیل اختلافاتی با شهرداری به تعویق افتاد و بهزودی این اختلافات رفع و پروژه انجام میشود.
وی تصریح کرد: شبکه توزیع آب اهواز بهخصوص گلستان متناسب با جمعیت و توسعه شهرسازی رشد و نوسازی نداشته که یکی از دلایل اصلی قطعی آب همین موضوع است.
مدیرعامل آبفا خوزستان گفت: مناطق جنوبی شهر اهواز از تصفیهخانه گروه ملی استفاده میکنند که مشکلاتی دارد و طی قراردادی با گروه ملی قرار شد لایروبی، نوسازی و بازسازی ایستگاههای پمپاژ و فیلتراسیون برای بهبود وضیعت آب این مناطق انجام شود که تمام هزینهها نیز توسط شرکت آبفا خوزستان پرداخت میشود.
حقیقی پور با اشاره به مصرف بالای آب به دلیل گرما و مسائل بهداشتی مربوط به کرونا، افزود: از همشهریان تقاضا داریم در مصرف آب صرفهجویی کنند و در راستای این کار میتوان آبیاری فضای سبز، بلوارها، پارک و میدانهای شهری در روز که پیک مصرف آب است به نیمه شب انتقال داد.
وی تأمین آب شرب مردم را ضروری دانست و اظهار کرد: تصفیهخانه گلستان و گروه ملی باید اورهال اساسی شده و تعمیرات لازم در تصفیهخانه کوت عبدالله نیز انجام شود.
مدیرعامل آبفا خوزستان بیان داشت: مبالغهای هنگفتی که هزینه میشود از محل درآمد و منابع جاری شرکت آب و فاضلاب خوزستان بوده که نیازمند پرداخت بهموقع قبوض توسط مردم برای تأمین منابع این پروژهها است.
وی مشکل دیگر قطعی آب را در شبکه توزیع اعلام کرد و گفت: شبکه توزیع اهواز ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر و قدیمی بوده که به دلیل ساختوسازها و آسفالت خیابانها بعضی از شیرآلات خط و تجهیزات زیر آنها پنهان و بسته شدهاند.
حقیقی پور یادآور شد: طی چند رو گذشته مشکل آب خیابان یکم و پنجم حصیرآباد حل شد که در گذشته کمتر از ۲ ساعت آب داشتند.
وی ادامه داد: شبکه آب زنده و پویا بوده و با رسیدن آب به منطقهای و حل مشکل آن ممکن است منطقه دیگری دچار مشکل شود.
مدیرعامل آبفا خوزستان تصریح کرد: اهواز نیاز به اصلاح حداقل ۶۰۰ کیلومتر از شبکه توزیع در نقاط بحرانی دارد و اگر سالی ۲۰۰ کیلومتر از آن انجام شود این کار ۳ سال زمان میبرد که همراه آن کارهای فاضلاب نیز وجود دارد.
حقیقی پور در پایان ضمن درخواست از مردم برای پرداخت بهموقع قبوض و درآمدهای حاصل از آن برای اصلاح شبکه توزیع، گفت: مشترکین غیرمجاز نیز با آنها همکاری شده و بهصورت اقساط اشتراک آب به آنها تعلق میگیرد تا مدیریت شبکه توسط آبفا بهتر انجام شود.