یادداشت:
نگاهی نو بر عملکرد کانون های وکلا به قلم دنیا قابضی
دنیا قابضی فعال مدنی و کنشگر حقوقی خوزستان معتقد است که: گسترش زیرساخت های مورد نیاز برای تربیت وکلا و ایفای نقش وکالت نیازمند یک اراده ی جدی کانون ها بر عملکرد سیستماتیک روزآمد و نوین است.
به گزارش ایلنا از خوزستان، دنیا قابضی در این یادداشت نوشته است:
سخن را با کلام پدر علم حقوق ناصر کاتوزیان آغاز مینمایم: "در جستجوی عدالت نه جایی در انتظار است و نه مالی،محنت به جان خریدن است. حتی خودنمایی و غرور آفت کاروانیان است. باید توشه ای از عشق برداشت و درجذبه ی حق هر زحمتی را به جان خرید.
باید از خود بگذری و در اندیشه جمعی باشی و با این گفته همصدا شوی که اگر عدالتی نباشد زندگی به زحمتش نمیارزد."
نهاد وکالت سرباز عدالت، پاسدار قانون و حقوق بان مردم است؛ چرا که وکالت بعنوان اولین نهاد مدنی نقش بسزایی در امنیت و اعتماد شهروندان دارد و نیک میدانیم که یک جامعه ی مدنی سالم و امن نیازمند مدیریت خوب نهادهای مدنی است. بالاخص کانون های وکلا که مهمترین نهاد مدنیت بشمار میروند.
لذا گسترش زیرساخت های مورد نیاز برای تربیت وکلا و ایفای نقش وکالت نیازمند یک اراده ی جدی کانون ها بر عملکرد سیستماتیک روزآمد و نوین است، چرا که اگر این نهاد در آموزش و پرورش وکلای خود از فرسودگی بافت های اجرایی عبور کند به رشد سلولهای بنیادین نوین محوری اقدام نمایند و با اهتمام به فن آوری در نظام آموزشی تربیتی کارآموزان، هنجارمندسازی و جامعه پذیری را معیار سنجش وکیل خوب قرار دهند، قطعا یک نظام دادرسی منصفانه را به ارمغان جامعه بشریت خواهند آورد.
بهمین رو با آموزش های نوین محور در ارتقاء سطح معلومات وکلای آینده کمک خواهند کرد و در نتیجه توسعه ی جامعه مدنی را رقم خواهند زد و آزمون اختبار کانون وکلای دادگستری خوزستان امسال هم تندیسی از عدالت یک نظام نوین آموزش و پرورش را در سنجش صلاحیت علمی اخلاقی کارآموزان بکار گرفت و نشان داد که از نظام تئوریسین های فرسوده و کهن عبور کرده و از شیوه ی مدیریتی علمی، عملی و اخلاقی در قالب یک فرهنگ نوین حقوقی عمل نموده است.
کانون وکلای دادگستری خوزستان در گزینش کارآموزان با یک ادبیات توسعهی وکیل خوب و با رعایت حقوق شهروندی کارآموزان عدالتمندانه ترین و علمی ترین سیستم آزمونی را برای وکلای فردا رقم زد و پیام آور امنیت، عدالت، رفاه و در نهایت نظام دادرسی دموکراتیک به جامعه مدنیت بود.
این نهاد مدنی در استان خوزستان با یک نظام آموزشی نوین بیانگر این موضوع بود که کانون های وکلا سازنده ی اعتماد ملی هستند.
لذا شفافیتی که کانون خوزستان در جهت امنیت و عدالت آموزش بکار گرفته است، بر پایه منطق آزمونی و تحول سیستمی بوده است؛ چرا که بنا به نظرات کارآموزان، برگزاری آزمون اختبار توسط کانون وکلای دادگستری خوزستان مبنی بر روش های ناطق بر حق و عدالتمندانه بوده است و رابطه حسنه اعضای کمیسیون کارآموزی با کارآموزان و فرهنگ نوین برگزاری اختبار کانون وکلای دادگستری خوزستان بنیادی از سین ذکاوت و جسارت و علم و اخلاق را به کارآموزان آموزش داده است که میتوان از آن به عنوان یک تمدن فرهنگی نوین حقوقی یاد نمود که در پرورش یک وکیل حاذق و مدرن تاثیر گذار است که در نهایت میتوان رهگشای مشکلات جامعه ی شهروندی و آرامبخش امنیت و اعتماد سازی برای شهروندان گردد.
امید که کانون های دیگر نیز همچون کانون وکلای دادگستری خوزستان با قرائتی تلفیقی از سیستم آموزش و پرورش در تربیت وکلای فردا اقدام نمایند.
به امید فردایی بهتر با اندیشه ای برتر.