مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان مطرح کرد:
تخلیه اراضی از آب و آماده سازی برای کشت تابستانه اولویت جهاد کشاورزی خوزستان
مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان گفت: تخلیه مزارع و اراضی از آب و آماده سازی آنها برای کشت های تابستانه و پاییزه استراتژی و اولویت اصلی جهاد کشاورزی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، کیخسرو چنگلوایی در عصر چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، در جلسه بررسی برآورد و پرداخت خسارات سیل به بهره برداران بخش کشاورزی خوزستان اظهار کرد: در سال زراعی ۹۷-۹۸ سه مرتبه با پدیده سیل مواجه شدیم که سیل فروردین ۹۸ به لحاظ وسعت، شدت و مدت زمان و پایداری بی سابقه بوده است به طوری که مزارع شهرستان های دشت آزادگان از آب تخلیه نشده است.
وی ضمن تقدیر از پیگیری های روزانه و مستمر وزیر جهاد کشاورزی از وضعیت سیل در خوزستان، افزود: این جلسه به منظور بررسی خسارات سیل به بخش کشاورزی و اتخاذ راهکارهای مورد نیاز تشکیل شده است.
چنگلوایی با بیان اینکه در حادثه سیل فروردین ماه همه مجموعه سازمان جهاد کشاورزی به عنوان ید واحد عمل کردند، تصریح کرد: بخش های زراعی، صنعت، نیشکر، دام و طیور، زنبور داران، کشاورزی و بسیاری از زیر ساخت ها دچار آسیب شده اند.
چنگلوایی در خصوص اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در سیلاب اخیر، خاطرنشان کرد: تامین ۸۸ دستگاه ماشین آلات سنگین از جمله بیل مکانیکی، کمپرسی، لودر و خودروهای سبک، همچنین جابجایی ۳۵۰ راس دام سبک و سنگین و تامین علوفه ۸۵۰ هزار راس دام و توزیعبیش از ۶ هزار تن علوفه از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: شرکت های مختلف زیر مجموعه سازمان جهاد کشاورزی هر کدام به نوبه خود در جهت تامین مایحتاج مورد نیاز سیل زدگان همکاری های لازم را داشته اند.
مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان گفت: اولویت مجموعه جهاد کشاورزی پس از سیل، تخلیه اراضی از آب و آماده سازی مزارع و زمین های کشاورزی برای کشت تابستانه و پاییزه است و تا کنون ۵۱ هزار هکتار از اراضی از آب تخلیه شده است.
وی با بیان اینکه در کنار تلاش برای خروج آب از اراضی از هر وسیله ای برای برداشت محصولات استفاده کردیم، گفت: ۲۱ دستگاه کمباین شلتوک در شهرستان های خوزستان در برداشت گندم به کار گرفته شدند.
چنگلوایی با اشاره اینکه استراتژی اصلی ما آماده سازی زمین های کشاورزی برای کشت تابستانه و پاییزه است، تصریح کرد: با هماهنگی هایی که با استاندار خوزستان صورت گرفته، برای هر شهرستان، چند دستگاه اجرایی را به عنوان معین قرار دادیم تا بتوانیم نهایتا تا ۱۵ خرداد ماه سال جاری آب باقی مانده در اراضی را تخلیه و برای کشت های آینده آماده کنیم.
وی در پایان بیان کرد: به سازمان آب و برق نیز اعلام شده است در مناطقی که مشکلاتی در شبکه های انتقال و قسمت های دیگر وجود داشت، ورود کرده و کمک کنند امیدواریم از این آزمون نیز سربلند خارج شویم.