رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور:
صلح و سازش میان مردم زندگی دنیوی انسان را آباد میکند

یازدهمین گردهمایی اعضای شورای حل اختلاف استان خوزستان برگزار شد.
ایلنا: رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور در یازدهمین گردهمایی اعضای شورای حل اختلاف استان خوزستان اظهار داشت: در دعای کمیل میخوانیم که گناهان خاصیتهای مختلفی دارند؛ برخی موجب کاهش نعمتها میشوند، برخی نمیگذارند دعای انسان مستجاب شود و برخی موجب نزول بلا میشوند.
به گزارش ایلنا از خوزستان به نقل از دادگستری این استان، حجت الاسلام احمدی میانجی خطاب به حضار در این همایش، ادامه داد: سعی کنید هیچگاه در زندگی نسبت به هیچ انسانی ظلم نکنید، به ویژه آنهایی که جز خداوند کسی را ندارند؛ چرا که اثر آن را در زندگی خود مشاهده خواهید کرد. در نقطه مقابل نیز اگر انسان دست مظلومی را بگیرد، چه آن مظلوم تشکر کند و چه نکند، آثارش را در زندگی خود میبیند.
وی با تقدیر از تلاش اعضای شوراهای حل اختلاف در ایجاد صلح و سازش میان مردم، بیان داشت: هیچ کس، در هیچ زمانی نمیتواند پاداش مناسب به اعضای این شورا پرداخت کند زیرا به واسطه ارزش این کار بزرگ، جز خداوند، کسی توانایی دادن این پاداش را ندارد.
معاون قوه قضاییه گفت: هم اکنون ۱۰ هزار نفر از اعضای این شورا تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتهاند و پنج هزار نفر دیگر نیز طی دو ماه آینده تحت پوشش قرار میگیرند.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی میانجی با بیان اینکه بیمه اعضای این شورا هم شامل درمان و هم بازنشستگی است، افزود: آینده این شورا را روشن میبینم و امیدوارم با تلاشها و پیگیریهایی که صورت میگیرد، بتوان گوشهای از زحمات اعضای شورا را جبران کرد.
در ادامهٔ این همایش، رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: مهمترین مشخصه حکومتهای طاغوتی، سلب حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان است.
محمد باقر الفت اظهار داشت: وجود شوراهای حل اختلاف با حضور مردم به معنای قضاوت مردمی، بیانگر این اصل است.
وی افزود: امروزه مهمترین وظیفه دولتها پس از ارائه آموزش به مردم، نقش دادن به آنان در حاکمیت است؛ که اولین ثمره آن نیز ثبات حاکمیت میباشد.
الفت ادامه داد: حکومتی که با مردم اخت گرفته است و پایگاه مردمی قوی دارد، هم از تهدیدات خارجی مصون میماند و هم جایگاه خود را در عرصههای بین المللی حفظ میکند. از سوی دیگر میتواند برنامههای خوبی برای توسعه کشور تدوین و اجرا کند.
وی گفت: منشاء مذاکرات امروز ایران در عرصههای بین المللی نیز حضور مداوم در عرصههای ملی است.
مقام عالی قضایی در استان خوزستان تصریح کرد: شورای حل اختلاف نهادی است که به حاکمیت کمک میکند تا اطلاعات مربوط به برقراری نظم در روابط خصوصی افراد را ارتقا دهد. حداقل محصول این اقدام، آموزش اعضای این شورا و خانوادههای آنان است تا از خطر آسیبهای اجتماعی و جرائم در امان بمانند.
الفت گفت: شورای حل اختلاف نقشهای متعددی در جامعه ایفا میکند؛ یکی از آنها حفظ و توسعه امنیت است. در استانی مثل خوزستان که بافت عشایری به صورت منسجم و توسعه یافته وجود دارد و آداب و رسوم در فرهنگ مردم ریشه دارد، حضور تعداد قابل توجهی از صاحبان عرف در عرصه حکومت، هم تعدیل کننده و هم تثبیت کنندهٔ نقاط مثبت این عرف است که موجب تأمین امنیت میشود.
وی ادامه داد: صدور احکام ساده و روان و اجرای به موقع احکام از جهاتی است که شورای حل اختلاف امروز به آنها مباهات میکند و همین خصوصیات است که شورا را حفظ کرده است.
رئیس اداره شوراهای حل اختلاف استان خوزستان نیز در این همایش گفت: سالانه حدود ۲۰۰ هزار پرونده به شعب شوراهای حل اختلاف استان وارد میشود که توسط اعضایی که قاضی نیستند ولی با تجربه کاری و گذراندن دورههای آموزشی، موفق به رسیدگی و حل و فصل این پروندهها میشوند، به طوری که بیشتر این رسیدگیها با رضایتمندی همراه است.
ناصر زائری با بیان اینکه درصد زیادی از دعاوی ارجاعی به شوراهای حل اختلاف، به مصالحه ختم میشود، افزود: در بیش از ۷۰ درصد این پروندهها رضایتمندی طرفین حاصل میشود که میتواند امیدوار کننده باشد.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان نیز دراین همایش گفت: تشکلهای انسانی نشانه حیات ملت است و اینکه همه امور در دست دولت نیست.
آیت ا… محمد علی موسوی جزایری افزود: رسیدگی در شورا با اصلاح ذات البین و رضایت طرفین همراه است.
وی گفت: نیروی انسانی ما امروز به بلوغ فکری رسیده است و با اشراف به مسائل منطقه خود به مردم خدمت میکند.
در پایان این نشست از تعدادی از رؤسای شعب، قضات و کارکنان شورای حل اختلاف استان خوزستان تقدیر شد.