ایلنا از خوزستان گزارش میدهد؛
شادگان، شهری با جاذبههای گردشگری بکر + تصاویر
شادگان یکی از شهرستانهای استان خوزستان است که در جنوب غربی ایران واقع گردیده، این شهرستان با اهواز، آبادان، خرمشهر و بندر امام خمینی همسایه بوده و از جنوب به خلیج فارس راه دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، شهرستان شادگان با داشتن ۵۸ کیلومتر مرز دریایی، دارای یکی از بکرترین مناطق دریایی است. در کنار این فرصت بزرگ، تالاب بینالمللی شادگان واقع شده است. تالابی با تصاویر بکر و آمدوشد پرندگانی مهاجر که میتوان از این تالاب بهعنوان یک فرصت جهانی در حوزه گردشگری نام برد.
شهرستان شادگان از سه بخش دارخوین، خنافره و مرکزی با ۲۲۰ روستا تشکیل شده است. روستای سراخیه یکی از روستاهای بخش خنافره بوده که به ونیز ایران معروف است. روستایی که از مصالح بوم آورد ساخته شده است و از جاذبههای گردشگری بکر در شادگان محسوب میگردد.
شهرستان شادگان با ظرفیتهای بالای گردشگری از جمله مناطقی است که اگر کوچکترین شناختی نسبت به این جغرافیا داشته باشیم، محال است در سفر به خوزستان، شادگان را جزو اولویتهای خود نگذاریم.
یکی دیگر از نقاط مهم گردشگری شادگان که در بخش دارخوین قرار دارد، روستای صلیحاویه است. روستایی زیبا در کنار بزرگترین دریاچه آبشور خوزستان.
این روستا که در چندمتری جاده اهواز به آبادان واقع شده، از جاذبههای گردشگری آبی و پرنده نگری استان محسوب میگردد که نیازمند ایجاد زیرساختهایی است تا گردشگر با فراغبال بیشتری برای سفر خود برنامهریزی کند.
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری شادگان در بخش دارخوین، ایستگاه پمپاژ نفت دارخوین است.
این ایستگاه یادگاری است از میراث صنعت نفت ایران که با بناهای فاخر و پمپهای عظیم و محوطه بزرگ، یکی از بهترین ظرفیتها گردشگری صنعتی محسوب میگردد.
بخش خنافره که دارای بیشترین تراکم جمعیتی است در حوزه تالابی شهرستان شادگان واقع شده و دارای سه روستای تالابی صراخیه، رگبه و حدبه خنافره میباشد.
خنافره بهترین مقصد در بخش تالاب گردی است وهم اکنون این حوزه در حال خدماتدهی به گردشگران میباشد.
این روستای هدف گردشگری در چند ماه اخیر توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شادگان و با استفاده از مسئولیتهای اجتماعی در بخش زیباسازی و بهبود کیفیت خدمات، ارتقاء چشمگیری یافته است. گفتنی اینکه، روستا حدبه هم از نوروز امسال شاهد حضور و خدماتدهی به گردشگران خواهد بود.
در بخش صنایع دستی عمده صنایع تولیدی در این شهرستان، اخرازه و حصیربافی است. بیشتر تولیدات در بخش مرکزی قرار دارد، هرچند دو بخش دیگر هم تولید قابل قبولی در این حوزه دارند.
سوغات شهرستان شادگان از تنوع بسیار بالایی برخوردار است.
از سوغاتهای معروف شادگان میتوان به عیش اصفر (نان زرد)، خریط (گیاه زرد رنگی که از نیهای تالاب برداشت میشود)، مای لگاح یا طارونه (که از پودر لقاح نخل تولید میشود)، و ارقام مختلف خرما نام برد.
بازارگردی در بازار آهنگران شادگان از دیگر جاذبههای این دیار بوده که مدتهای مدیدی مغفول مانده است. اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شادگان، سعی دارد در نوروز امسال، در راستای توزیع عادلانه گردشگری و منتفع کردن مردم شهر از این بخش پولساز تورهای گروهی و انفرادی را به بازار هدایت کند و بازخورد خوبی داشته باشد.
شهرستان شادگان یک شهر زنده و پویا در بخش گردشگری آبی و پرنده نگری در فصول مختلف سال است و وجود تالاب بینالمللی شادگان مهمترین دلیل این پویایی میباشد.
گفتنی است، توربافی روستای ناصری، نخریسی روستاهای نهر دلی و نهر امسلم و همچنین کارگاه ساخت قایق روستای حدبه خنافره نیز از جاذبههای گردشگری و از ستونهای اقتصادی شادگان محسوب میگردند که در آینده نزدیک از این مناطق بیشتر شنیده خواهد شد.