مدیر پایگاه چغازنبیل خبر داد:
توسعه اقتصادی روستای خماط در دستور کار پایگاه میراث جهانی چغازنبیل قرار گرفت
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه از برگزاری اولین جلسه توسعه کارآفرینی در روستای خماط در مجاورت محوطه میراث جهانی چغازنبیل خبر داد.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، عاطفه رشنویی امروز چهارشنبه ۱۰ دیماه ۹۹ با اعلام اینکه اولین جلسه توسعه کارآفرینی در روستای هدف گردشگری خماط در مجاورت محوطه میراث جهانی چغازنبیل برپا شد، از اهمیت میراث فرهنگی در توسعه پایدار سخن گفت و افزود: یکی از اهداف بلندمدت در میراث فرهنگی و در سطحی وسیعتر در میراث جهانی، تلاش برای دستیابی به توسعه پایدار است.
وی بیان کرد: این توسعه پایدار نه صرفاً در محوطههای باستانی که باید در بستر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی محوطههای باستانی و تاریخی در نظر گرفته شود.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه در ادامه عنوان کرد: پایگاه میراث جهانی چغازنبیل با تاکید بر اهمیت بستر فرهنگی محوطه چغازنبیل و با علم بهضرورت توسعه اقتصادی در روستاهای مجاور این محوطه جهانی، اولین جلسه توسعه کارآفرینی را با حضور مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی استان، معاون فرماندار شوش، مدیر دفتر نماینده مردم در شورای اسلامی شهرستان شوش، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شوش و حضور پرشور مردم روستای خماط در این روستا برگزار کرد.
وی با اشاره به اینکه روستای خماط سالها است بهعنوان روستای هدف گردشگری شناخته شده است، افزود: هدفگذاریهای اخیر در تلاش است تا این روستا را بهعنوان روستای محصولمحور با معرفی ارزشهای اصلی روستا در مقوله صنایعدستی و کشاورزی معرفی کند؛ چراکه روستاهای محصولمحور مبتنی بر تواناییهای هر روستا هستند و با شناخت ویژگیها و مزیتهای هر منطقه در مسیر توسعه اقتصادی گام برمیدارند.
رشنویی در ادامه با تاکید بر ضرورت حمایت از کسب و کارهای روستایی در روستای خماط، اعلام کرد: با توجه به هدفگذاری و تصویب روستای خماط بهعنوان روستای محصولمحور، مقرر شد در هفته آتی با تشکیل صندوق خردهمحلی زنان روستایی، بهعنوان اولین گام برای توانمندسازی زنان و معرفی به صندوق کارآفرینی، حرکت به سمت اهداف این صندوق و هدفگذاریها بهصورت رسمی آغاز شود.
وی با بیان اینکه یکی از گروههای هدف صندوق کارآفرینی، حمایت از اشتغالزایی در روستاهای محروم است، عنوان کرد: به پیشنهاد و همت پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه، روستای خماط نیز بهعنوان یکی از روستاهای هدف موردحمایت قرار خواهد گرفت و سالانه روستاهای بیشتری با حمایت این صندوق به راهاندازی و یا ارتقای کسب و کارهای کوچک روستایی اقدام خواهند کرد؛ همچنین این کسب و کارها مشمول قانون اشتغال پایدار روستایی هستند.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه خاطرنشان کرد: در نخستین جلسه توسعه کارآفرینی در روستای خماط ضرورت هدفگذاری در این روستا و توسعه اقتصادی آن با رونق فعالیتهای گردشگری و کشاورزی مورد بررسی و تایید قرار گرفت و طی روزهای آینده نیز با همکاری پایگاه و ساکنان روستا نسبت به شناسایی ظرفیتهای محصولمحور زودبازده اقدام و با هدف اعتلای روستا با هماهنگی کامل برای استفاده از تسهیلات، به صندوق کارآفرینی معرفی خواهند شد.
رشنویی در پایان تأکید کرد: پایگاه میراث جهانی چغازنبیل تلاش خواهد کرد که روستای خماط هر چه سریعتر و دقیقتر در مسیر توسعه اقتصادی پایدار قدم بردارد.