مردانی خبر داد:
تشکیل کارگروه تخصصی گیاهان دارویی خراسان رضوی
مدیر عامل اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی از تشکیل اولین کارگروه تخصصی گیاهان دارویی با هدف رونق کشت اصولی، بازارمحور و صادرات محور گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، پریسا مردانی در این خصوص گفت: این کارگروه تخصصی با موضوع بحث و بررسی در خصوص نیازهای تحقیقاتی و شناسایی و استفاده از پتانسیل های آموزشی موجود در حوزه کشت، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی استان، ترویج و فراهم کردن زمینه های اشتغال و صادرات و همچنین بسترسازی برای ایجاد ارتباط و تعامل هم افزا بین نخبگان و سرآمدان حوزه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، بخش خصوص فعال در این حوزه و دستگاه های اجرایی مرتبط با حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی استان تشکیل شد.
وی ادامه داد: در این کارگروه بر تحقیقات بازارمحور، توجه به فاز تحقیقاتی و اجرایی، همکاری بین بخشی، استفاده از ظرفیت کارشناسان ترویج، استفاده از دانش بومی منطقه و جامعه دانشگاهی، آمایش سرزمینی، تمرکز بر کشت گیاهان دارویی بومی و برندسازی آنها، آموزش مرتع داران در خصوص کشت گیاهان دارویی و آشنایی آنها با گونه های گیاهی مجاز و ممنوع، ترسیم نقشه گیاهان دارویی و ایجاد زیرساخت های فرآوری گیاهان دارویی، تأکید می شود.
مردانی افزود: کشت گیاهان دارویی فرصت خوبی برای استان و به ویژه فارغ التحصیلان بیکار در بخش کشاورزی است و ایجاد یک تشکل قوی در حوزه گیاهان دارویی خراسان رضوی با توجه به پتانسیل استان در حوزه گیاهان دارویی منجر به رویدادی بزرگ می شود که می تواند سهم بسیاری در حوزه اشتغالزایی و رونق اقتصادی استان داشته باشد و در سایهی یک تشکل قوی می توانیم زنجیره ارزش بخصوص بخش بازار را فعالتر کنیم.
مدیر عامل اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد: با راه اندازی زنجیره فرآوری گیاهان دارویی در زمینه های مختلف شامل دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی، تولید گیاهان دارویی طوری باشد که ابتدا بفروشیم و بعد تولید کنیم، یعنی تولید براساس تقاضای بازار باشد.
مردانی گفت: در این کارگروه شناخت بازار و گونه های گیاهی سودآور مهم است و بخش ترویج و تیم فنی که در کارگروه گیاهان دارویی تشکیل میشود باید به این موضوع توجه کند تا از هدررفت وقت و هزینه جلوگیری شود.
مدیر عامل اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی به چالش های موجود در کشت گیاهان دارویی ازجمله بازار، فرآوری و تجارت، مکانیزاسیون اشاره کرد و افزود: در این شرایط انتخاب گونه های گیاهی که صرفه اقتصادی بالا و آببری کمتری داشته باشند، حائز اهمیت است.
وی همچنین از تدوین دستورالعمل شیوه نامه کاشت، داشت و برداشت، نگهداری اصولی گیاهان دارویی و فرآیندهای درنظر گرفتهشده در حوزه فرآوری، روشهای کنترل کیفیت گیاهان دارویی مطابق دستورالعملهای بین المللی و در نهایت بازارسازی و بسترسازی فروش دیجیتال در حوزه گیاهان دارویی در استان خبر داد.