همزمان با هفته جهانی کارآفرینی و بسیج؛
اندیشکده کارآفرینی گام دوم در استان خراسان رضوی آغاز به کار کرد
اندیشکده کارآفرینی گام دوم به منظور اجتماعی کردن دانش و رصد مسائل جامعه و تحولات علمی کشور در استان خراسان رضوی آغاز به کار کرد.
دکتر نوبخت در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در مشهد، با اشاره به ضرورت و اهمیت تاسیس این اندیشکده گفت: به منظور اجتماعیکردن دانش، رصد مسائل جامعه و تحولات علمی کشور، جهت دهی و ساماندهی فعالیتهای استادان دانشگاه ها در راستای حل معضلات کشور و جامعه اسلامی و ایجاد قطب های علمی- اندیشه ای در اکثر نقاط کشور بر اساس مزیت نسبی و مسائل مبتلا به استانها و مناطق مختلف کشور و نیز اولویت سازمان بسیج اساتید، اندیشکده های راهبردی کارآفرینی گام دوم در حوزه های مختلف علمی و بین رشته ای تشکیل شده است.
رئیس اندیشکده کارآفرینی گام دوم افزود:عقیده ما بر این است که اندیشکده های کارآفرینی از مهارت ها و توانایی های لازم که مورد نیاز ارزش آفرینی در جهان امروز می باشد، برای ترویج کارآفرینی برخوردار هستند و ارزش هایی را خلق می کند که به جستجوی راه حل های ناشناخته برای مشکلات جدید و قدیمی منجر میشود.
وی روش های تامین منابع مالی این اندیشکده را قراردادهای مرتبط با موضوع با سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی، کمک ها و مشوق های بلاعوض دولتی و خصوصی ، وام ها و تسهیلات بانکی و مشارکت و سرمایه گذاری سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی عنوان کرد.
نوبخت با اشاره به اهمیت موضوع کارآفرینی گفت:کارآفرینی و ایجاد اشتغال علاوه بر جنبه مهم ثروت آفرینی، مفهومی است که همواره همراه بشر بوده و به عنوان یک پدیده نوین نقش موثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها دارد.
وی افزود:در کشور ارزش آفرینی به دلیل آمادگی کشور برای جهش، وجود نیروهای جوان، نخبه و مستعد و همچنین فشار و تحریم های اقتصادی دارای اهمیت بسیار زیادی است.
رییس اندیشکده کارآفرینی گام دوم در رابطه با اهمیت کارآفرینی در جامعه تصریح کرد:کارآفرینی تنها راه خاتمه دادن به فرار مغزها و بهترین انگیزه برای بازگشت مغزها و همچنین به نفع اقتصاد ملی است.
وی ادامه داد:بحث کارآفرینی بهترین دارو برای درمان تب مدرک گرایی ایرانیان، بهترین راه جلوگیری از انحرافات اخلاقی، ضد احساس پوچی ، نمود اقتصادی مردم سالاری در یک جامعه، باعث افزایش روحیه ریسک پذیری و خلاقیت در یک جامعه محافظه کار ، سنتی و کارمند گرا و بهترین راه برای به گردش درآوردن سرمایه های خوابیده است.
نوبخت افزود:تنها راه حل پدیده بیکاری ناشی از واسطه زدایی راهکارهای دیجیتال و تنها راه برون رفت دانشگاه های راکد ایران ،کارآفرینی است.
وی در خصوص ظرفیت علمی و تخصصی قابل بهره برداری در محل گفت:در کشور حدود 8 دانشگاه وجود دارد که سهم استان خراسان رضوی از این میزان صفر است.
نوبخت افزود:متاسفانه آمار دقیقی از افراد متخصص در کار وجود ندارد و همچنین یک رشته در کارشناسی ، 13 رشته گرایش کارآفرینی در کارشناسی ارشد و 7 رشته گرایش دکتری که در پذیرش سال گذشته بدون گرایش اعلام شده وجود دارد.
وی در خصوص کارگروه های اندیشکده نیز گفت:این کارگروه ها در 5 حوزه کارآفرینی سازمانی ، کارآفرینی اجتماعی ، آموزش و پژوهش، آینده پژوهی و منابع انسانی و حقوق و بهبود قوانین کسب و کار فعالیت دارند.
وی ادامه داد:اندیشکده کارآفرینی به عنوان کانون اندیشه گرایی و ارزش آفرینی از نظر کمی و کیفی می تواند به گسترش و ترویج خلاقیت و خلق ایده در جامعه بپردازد.