استاد دانشگاه میجی ژاپن عنوان کرد:
الگوی مصرف ما بازتابی از الگوی تولید ماست
استاد ممتاز دانشگاه میجی ژاپن گفت: ژاپنیها به بازار ایمان دارند اما به دولت و تدبیر آن نیز اعتقاد دارند؛ دولت آنجا نه اینکه مانع باشد بلکه کمک کننده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، پروفسور محمد نقی زاده در همایش اقتصاد ایران در پیچ و خم توسعه که در مشهد برگزار شد، گفت: به اعتقاد من سرمایه های مالی ایران در خدمت صنعت نیست بلکه در خدمت چین و واردات کالا از چین است اما کشور توسعه یافته ای همچون ژاپن سرمایه های ملی خود را صرف واردات نکرده است.
وی افزود: الگوی مصرف ما در واقع بازتابی از الگوی تولید ماست. ژاپنی ها در مقطعی از تاریخ دچار یک انقلاب سخت کوشی شدند، گام اول آنها در مسیر این تحول، پذیرش این موضوع بود که دچار عقب افتادگی هایی هستند. انقلاب سخت کوشی در ژاپن موجب شد تا روحیه خودباوری و ضرورت ایجاد تولید داخل شکل بگیرد. ژاپنی ها به بازار ایمان دارند اما به دولت و تدبیر آن نیز اعتقاد دارند، دولت آنجا نه اینکه مانع باشد بلکه کمک کننده است.
وی گفت: معتقدم که طرز تفکر قالب در کشور ما دارای مشکل است. صنعت به امنیت نیاز دارد. سود سرمایه گذار به اغتشاش و نوسان دچار است اما در حالیکه سرمایه گذار صنعتی به آرامش نیاز دارد. چنین مولفه ای در ژاپن مصداق پیدا می کند و این کشور محیط امنی برای سرمایه گذاری به شمار می آید.