تفاهمنامه مشترک «آموزشکارگران» سطح استان خراسانرضوی به امضا رسید
تفاهمنامه مشترک «آموزش کارگران» سطح استان خراسانرضوی به امضا رسید.
به گزارش ایلنا، محمود احمدی در جلسه «تفاهمنامه مشترک آموزشی بین ادارات کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی، آموزش فنی و حرفه ای، تأمین اجتماعی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و کانون انجمن های صنفی کارگری خراسان رضوی» اظهار کرد: حوادث ناشی از کار در سال ۹۴ نسبت به سال گذشته، ۲۰ درصد کاهش یافته است و استان خراسان رضوی توانسته با ارائه آموزش به کارگران ۳۶ درصد حوادث ناشی از کار را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: بیشترین حوادث مربوط به حوزه ساخت و ساز بود، از این رو برآن شدیم تا با ارائه آموزش لازم به کارگران حوادث ناشی از کار را که صدمات زیادی را متوجه جامعه می کند تا حد امکان کاهش دهیم، این حوادث نه تنها تهدیدی برای کارگر، بلکه برای خانواده و جامعه محسوب می شود.
احمدی ادامه داد: امیدواریم امضای این تفاهمنامه هزینه مستقیم و غیر مستقیم حوادث ناشی از کار را کاهش دهد و این تفاهم نامه منجر به سرعت بخشیدن به بحث آموزش مهارت کارگران شود.
مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای در تعیین صلاحیت انجمن کارگران فعالیت خوبی داشته اند، عنوان کرد: امیدواریم با امضاء این تفاهم نام در سال ۹۵ با عنوان اقدام و عمل صیانت خوبی از جان کارگران صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه هدف از امضای این تفاهم نامه حمایت از کارگاه های کوچک با تعداد کارگران کم تر از ۲۵ نفر است، تصریح کرد: در کارگاه های ۲۵ نفره مسئول ایمنی وجود دارد اما از آن جایی که کارگران ساختمانی مشغول به کار در یک واحد ساختمانی تعدادشان از ۲۵ نفر کم تر است باید به گونه ای دیگر این استانداردهای ایمنی را ارتقاء داد.
احمدی با اشاره به اینکه ایجاد حادثه در کارگران ساختمانی بیش از کارهای دیگر است، عنوان کرد: از این رو از تمامی اصحاب رسانه تقاضا داریم کارگران را با خطرات ناشی از حوادث کار آشنا و آنان را ملزم به رعایت اصول و استفاده از وسایل ایمنی کنیم.
مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با تاکید بر مهارت آموزی کارگران عنوان کرد: کارگران را باید بیش از پیش به رعایت استانداردها ترغیب کرد.
وی ادامه داد: ۴۰ هزار نفر در سال گذشته در مراکز ما شرکت کردند که از این میان ۱۵ درصد ماهر، ۴۲ درصد نیمه ماهر و مابقی فاقد مهارت لازم بودند، از این رو نتوانستیم فرصت شغلی صد در صدی ایجاد کنیم، چرا که کارگر ماهر نداشتیم، حال اگر کارگر ماهر تربیت کنیم شاهد جذب و ایجاد فرصت شغلی بالاتری خواهیم بود.
احمدی با اشاره به آموزش ۸ ساعتی نیروی کار طبق این تفاهم نامه افزود: از امضا تا اجرای این تفاهم نامه زمان است، در واقع امضای این تفاهم نامه میان مدیران استفاده از ظرفیت ها و امکانات سایر ارگان ها به منظور پیشگیری از حوادث ناشی از کار است.
مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: در مرحله نخست اجرای این تفاهم نامه ۱۰۰ هزار نفر کارگر ساختمانی متقاضی ۸ ساعت آموزش مهارت می بینند، در مراحل بعدی هم امیدواریم این اقدام با شمولیت بیشتری تداوم یابد.
متاسفانه به اندازه کافی استاد کار ماهر نداریم
در بخش دیگر، علی سیفی؛ رئیس سازمان مهندسی خراسان رضوی اظهار کرد: مهندسین ناظر و مجری در بخش ساختمان بیش از سایر مهندسین در معرض تهدید ناشی از حوادث هستند، برای سازمان مهندسی ۲ دغدغه نبود کارگران و استاد کاران ماهر و دوم فقدان مصالح ساختمانی استاندارد وجود دارد.
وی با تاکید بر رعایت اصول نظارت در ساخت و سازها تصریح کرد: امید می رود در شرایط پس از تحریم به همت مسئولین کشور مصالح ساختمانی استاندارد وارد کشور شود و تا حد و حدودی اداره استاندارد نظارت کافی را بر این مبحث داشته باشد.
رئیس سازمان مهندسی خراسان رضوی ادامه داد: از اداره کل سازمان کار، تعاون و امور اجتماعی به منظور شناسایی و حل این مشکل سپاسگزاریم که دغدغه موجود را درک کردند و تمام تلاش خود را در راستای دادن آموزش به استادکاران به کار گرفتند.
سیفی با اشاره به اینکه مهندسین باید از ورود افراد فاقد مهارت جلوگیری کنند، اظهار کرد: متاسفانه به اندازه کافی استاد کار ماهر نداریم اما با این حال امیدواریم مهندسین در ملزم کردن کارگران به رعایت نکات ایمنی همت گمارند.
وی با اشاره به اینکه در نبحث اجرای ساختمان ۲۲ مقرارت ملی به مثابه قانون وجود دارد، افزود: مبحث ۱۲ این مقررات به بحث ایمنی اشاره دارد که مهندسین باید این موارد را به کارگران ابلاغ کند.
رئیس سازمان مهندسی خراسان رضوی اظهار کرد: متاسفانه کارگران هیچ گونه اعتقادی به رعایت نکات ایمنی ندارند، حال درصورت حادث شدن هر اتفاقی فارغ از پرداخت های ناشی از خسارت، یک خانواده فاقد سرپرست می شود و کشور یک نیروی انسانی خود را که برای آن سرمایه گذاری کرده از دست می دهد.
در ادامه، دکتر افشین رحیمی؛ مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی اظهار کرد: تفاهم نامه در بحث ایمنی و بهداشت موضوع جدیدی است که سال گذشته مشابه آن را با شرکت توزیع برق استان به اجرا رساندیم و این شرکت برای اجرایی کردن این قرارداد مقررات خاصی را برای حفظ جان کارگر پیمانکار خود به انجام رساند.
وی با بیان اینکه فرهنگ کار آسیب دیده است، عنوان کرد: متاسفانه کسی خود را ملزم به رعایت نکات ایمنی نمی داند از این رو نظام مهندسی باید پای کار بیاید، حال سوالی مطرح است که چرا توجه به رعایت آئین نامه ساخت و ساز مقطعی است حال آن که آموزش های ارائه شده باید متداوم باشد.
رحیمی اظهار کرد: ۶۰ درصد افراد تحت آموزش های فنی و حرفه ای وارد بازار کار شدند البته این امر به معنای آن نیست که ۴۰ درصد دیگر از ورود به بازار کار باز مانده اند، چرا که برخی از سر علاقه و برای افزایش آگاهی به سراغ آموزش های فنی و حرفه ای می روند.
در ادامه، هادی ابوی طرقبه؛ رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران اظهار کرد: هدف از امضای این تفاهم نامه رعایت حقوق کار و صیانت از جان کارگران است، کارگران ساختمانی باید به سمت رعایت اصول ایمنی به منظور حفظ جان شان حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه مشترک آموزش توسط ۵ مدیر امضا می شود، حال آن که خدای نکرده در صورت رخ دادن هر اتفاقی هزینه های ناشی از آن به مراتب بیشتر از امضا این گونه تفاهم نامه ها است.
در بخش دیگری از جلسه، جمشیدی؛ معاون مدیر کل سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی اظهار کرد: بیشترین حوادث در کمیسیون پزشکی مربوط به سال های نخستین اشتغال به کار کارگران است، حال امیدواریم امضا این گونه تفاهم نامه ها جلو فرصت های از دست رفته را بگیرد تا با آموزش قشر کارگر، آنان از عجله در کار و عدم رعایت نکات ایمنی اجتناب کنند.