رشد ۴٠ درصدی صادرات خراسان رضوی در دو ماه اول سال
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: به یمن سیاستهای تشویقی دولت در توسعه تجارت با کشورهای همسایه و منطقه ای، در ۲ ماه نخست امسال شاهد رشد ۴۰ درصدی صادرات در این استان بودیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امیررضا رجبی در جشن دهه تولید و صنعت و تجلیل از کارآفرینان حوزه صنعت و معدن تربتحیدریه افزود: در یک سال اخیر همچنین شاهد رشد هفت درصدی در صنعت و جایگزینی شاخصهای مثبت بر منفی در حوزه معادن استان بودیم.
وی گفت: همچنین ظرف یک سال اخیر در کارگروه رفع موانع تولید، پرونده ۸۰۰ واحد صنعتی مورد بررسی قرار گرفت و در پیوند با آن هزار و ۱۰۰ مصوبه صادر که این رقم ۲۰ درصد از متوسط کشوری بیشتر بود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز برنامه هفتم توسعه کشور را دارای اشکالات فراوان و آن را "رویا پردازی" توصیف کرد و گفت: این تحلیل بدان دلیل است که در این برنامه پنجساله یک نرخ مستمر رشد اقتصادی هشت درصدی و یک تورم ۹ درصدی در نظر گرفته شدهاست.
فیروز ابراهیمی افزود: همچنین در این برنامه پیشبینی انجام ۵۰ تا ۷۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در کشور شده که بر اساس این مقدمات، بعید میدانم محقق شود.
وی در بخش دیگری گفت: جامعه صنعتی خراسان رضوی پارسال از محل ۹ درصد ارزش افزوده، سه درصد به شهرداریها و دهیاریها پرداخت که رقم آن معادل سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود.
معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه تربتحیدریه نیز با بیان اینکه از مجموع ۱۰ واحد صنعتی تعطیل شده، تاکنون ۶ واحد به فعالیت مجدد باز گشته، گفت: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص میشود که مسوولان بالادستی بدانند، موانع کلی حوزه تولید و صنعت در سطح منطقه برطرف شده است.
علیاکبر کیپور افزود: در برنامهریزی های شهرستان، چند موضوع مهم هدفگذاری شده که یکی از آنها تسهیلگری بخش صنعت و تولید است و خوشبختانه به نقطهای رسیدیم که میتوانیم با افتخار بگوییم در حوضه صنعت و تولید هیچ گره یا مشکلی که نیاز به دخالت مسوولان کشوری باشد، وجود ندارد و تمامی مسائل در سطح منطقه برطرف شده یا میشود.
همچنین رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تربتحیدریه به اولویتهای سرمایهگذاری در این شهرستان اشاره و اظهار کرد: با توجه به وجود بارانداز شرق کشور و افتتاح کشتارگاه صنعتی، نیاز به سرمایهگذاری در بخش صنایع نساجی در این خطه محسوس است.
محمدرضا ملکی افزود: همچنین با توجه به وجود معادن و کانیها، وجود صنایع سلولوزی و اجرام نسوز نیاز منطقه است.
نایب رئیس اتاق صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی تربتحیدریه نیز گفت: ظرف یک سال اخیر، ۲۸ کمیسیون حمایت قضایی برگزار شده که نشان از بذل توجه دستگاه قضایی برای رفع موانع تولید است.
علیرضا ناصری افزود: در منطقه تربتحیدریه شامل چهار شهرستان: تربتحیدریه، زاوه، مهولات و رشتخوار حدود صد پروانه بهرهبرداری معدن صادر شده که تنها ۲۰ درصد آنها فعال و شایسته است دلایل آن مورد آسیب شناسی قرار گیرد.
وی همچنین کارخانه فولاد رخ نیز با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل کمبود السی و خوراک اولیه تعطیل و واحدهای صنعتی مستقر در ۲ شهرک صنعتی گرفتار در زیرساختهای اولیه و دیگر مسایل و از جمله مالیات هستند.