با حضور مسئولان استانی انجام شد؛
افتتاح یک کارخانه قهوه و فرآوردههای جانبی در شهرک صنعتی کلات
به مناسبت هفته جهاد کشاورزی و با حضور مسئولان استانی و شهرستانی مشهد، پروژه کارخانه قهوه و فرآوردههای جانبی در فاز چهارم شهرک صنعتی کلات افتتاح شد.
به گزارش ایلنا از مشهد، محسن داوری فرماندار شهرستان مشهد در مراسم افتتاح کارخانه قهوه و فرآوردههای جانبی کیهان گیتی فرداد، گفت: این هفته به نام جهاد نامگذاری شده است که به واقع این هفته جهادگری است. معنی جهاد از تلاش میآید. جهاد ابعاد وسیعی پیدا کرده است. بیشتر جهاد را جنگ با دشمن معنی میکنیم ولی امروز باید در عرصههای که خدمت رسانی به مردم است، جهاد و تلاش کنیم.
وی افزود: در این هفته در این مکان یک اقدام جهادی اتفاق افتاد که به موسسین آن باید تبریک گفت که امروز از یک واحد صنعتی که توانمندی قابلی دارد بهرهبرداری میکنند. این جوانان باور داشتند که ما میتوانیم و اینکه امیدوار به آینده بودند.
داوری تاکید کرد: کسانی که در عرصههای مختلف حرفی برای گفتن دارند، همه میگویند، از یک کار کوچک و غیر باور شروع کردیم و امروز به اینجا رسیدیم. امروز به موسسین این کارخانه افتخار میکنیم که اینگونه همشهریانی داریم که ارادت و نگاه بزرگی دارند. و آنها نیز باید افتخار کنند که در کشور خودشان هستند.
وی تاکید کرد: ما نه تنها نباید برای کار آنها مشکل ایجاد کنیم که باید کارشان را تسهیل کنیم. من به موسسین پیشنهاد میکنم در حوزههای دیگر وارد و صنعت دیگری را فعال کنند. ما نیز برای توسعه و تسهیل آن مطابق قانون هر کاری که از دست مان بر بیاید کوتاهی نمیکنیم.
غلامرضا قنبری، مدیر کل جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: ایجاد اینگونه واحدها در راستای اشتغال و تامین نیاز کشور است، که در کاهش قیمت در بازار نقش ایفاء میکند.
وی با اشاره به اینکه واردات قهوه بالغ بر ۴۵ هزار تن در سال است، عنوان کرد: در داخل کشور بیشتر در عرصه صنایع غذایی کاربرد دارد. اما به لحاظ خواص و فرآوردههای آن در حوزههای بهداشتی و درمانی، صنایع پوست و چرم از فرآوردههای این محصول استفاده میشود. در داخل کشور در فرآوری این محصول کمبود احساس میشود تا باعث کاهش واردات آن از خارج از کشور شود.
محمد میری دیسفانی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد نیز بیان داشت: شهرستان مشهد در بخش کشاورزی ظرفیت بالایی دارد. در سال ۳۷۴ واحد صنفی فرآوری محصولات کشاورزی را انجام میدهند که اشتغالزایی خوبی را بصورت مستقیم و غیر مستقیم رقم زده است.
وی با اشاره به توسعه صنایع تبدیلی برای عرصه محصولات با قیمت پایین به بازار، ادامه داد: در سه ماهه امسال، ۱۵ واحد پروانه بهرهبرداری و ۱۰ واحد پروانه تاسیس صادر شده است، که باعث اشتعال ۱۲۰ نفر صرفا در صنایع تبدیلی شده است.
میری اظهار کرد: یک اقدام مهم کاهش ضایعات محصولات و افزایش ضریب تبدیل بصورت ضریب انتقال، بهبود صادرات و ممانعت از خام فروشی بوده است که مهمترین نتیجه این عمل، بهبود ارزش افزوده و ظرفیت اقتصادی است.