خبرگزاری کار ایران

عضو هیات علمی دانشگاه تهران مطرح کرد؛

خودکفایی جامع کشور در گرو امنیت و توسعه صنعت پتروشیمی است

خودکفایی جامع کشور در گرو امنیت و توسعه صنعت پتروشیمی است
کد خبر : ۱۳۱۷۸۱۸

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: دورنمای صنعت پتروشیمی از منظر رقباء و جذابیت آن در نزد دشمنان قطعا موضوع بسیار مهمی است که می تواند محیط خارجی این صنعت را با چالش های عمده ای روبرو سازد.

به گزارش ایلنا از مشهد، عبدالرحمن کشوری در این خصوص افزود: صنعت پتروشیمی نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشورهای مختلف جهان را به عهده دارد. این اهمیت در کنار نیاز روز افزون جوامع به محصولات و تنوع تولیدات آن، این حوزه را به یک صنعت راهبردی تبدیل کرده است. 

وی ادامه داد: پیش بینی توسعه این صنعت در آینده و چشم انداز صنعت پتروشیمی در کشور و ارزش سرمایه گذاری و پتانسیل ارتقاء در بخش پتروشیمی ایران سهم آن در صادرات غیر نفتی و ارزآوری جایگاه آن را در بالاترین سطح قرار داده است.

وی اظهار داشت: دورنمای صنعت پتروشیمی از منظر رقباء و جذابیت آن در نزد دشمنان قطعا موضوع بسیار مهمی است که می تواند محیط خارجی این صنعت را با چالش های عمده ای روبرو سازد.

کشوری گفت: حفظ و ارتقاء پایداری پتروشیمی نیازمند آینده پژوهی و آینده نگری راهبردی است.  یقینا برنامه ریزی توسعه این صنعت بدون توجه به تهدیدات واقعی نوشونده و پیچیده ی جهانی و منطقه ای محقق نخواهد شد. لذا شناسایی تهدیدات و سناریوهای محتمل در دو سطح راهبردی و عملیاتی و تدوین نقشه راه پاسخگوی در سه لایه امنیت ملی صنعت پتروشیمی و تداوم تولید بنگاه (هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی) و استمرار فعالیت های ضروری زیرساخت ها و واحدهای پتروشیمی، ضروری است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: در لایه امنیت ملی صنعت پتروشیمی به تهدیدات عمده از جمله تحریم، رکود اقتصادی، مازاد ظرفیت، فروش تولیدات، دمپینگ و ... می پردازد. در لایه تداوم تولید بنگاه به مقوله های تهدیدزا مانند ذخیره مطمئن محصولات حیاتی مورد نیاز کشور، شناسایی گره ها و حلقه های برنامه ریزی نشده صنعت پتروشیمی، چالش های افزایش تولید،جذب سرمایه، تضمین تامین موا اولیه صنایع حیاتی و باارزش پائین دستی، شناسایی تهدیدات و برنامه ریزی تامین خوراک، شناسایی توانایی ها و قابلیت های توسعه صنعت پتروشیمی می پردازد.

کشوری تصریح کرد: همچنین در لایه زیرساخت ها و واحدهای پتروشیمی: به طرح های عملیاتی مانند: اطمینان از تداوم کارکرد، افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری زیرساخت ها، آمادگی و مدیریت بحران با روش هایی مانند: ذخیره مطمئن تجهیزات و مهم زیرساخت های پتروشیمی، می پردازد.

وی گفت: رعایت اصول پدافند غیرعامل در طراحی ذاتا ایمن صنایع پتروشیمی  علاوه بر مزیت آمادگی مقابله با تهدیدات همچنین موجب کنترل و کاهش مخاطرات خواهد شد. این مهم نیازمند همکاری و تعامل مدیران ارشد شرکت های پتروشیمی و سرمایه گذاران مربوط به طرح های توسعه ای و طرح های در حال بهره برداری می باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان افزود: از آنجا که صنعت پتروشیمی موتور محرک تولید ناخالص ملی و اقتدار دورنی کشور محسوب می شود ترسیم اجرای نقشه راه امنیت آن صنعت در جهت کمک به رشد و شکوفایی کشور امری ضروری است; حمایت از شرکت های نوپا در کنار پیشروان، ترغیب سرمایه گذاران و تشویق و تقدیر ازصنعت گران و کارکنان، چراغ راه تکمیل زنجیره ارزش و چرخه صنعت پتروشیمی و جهش تولید در کشور خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز