افتتاح ۲ پایگاه مدیریت بحران در مشهد تا پایان سال
رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد گفت: پایگاه مدیریت بحران دانشجو و شهرک شیرین جزو پایگاههایی هستند که تا پایان امسال در این شهر افتتاح میشوند.
به گزارش ایلنا از مشهد، وحید اکلملی درباره آسیب پذیری مشهد در برابر زلزله اظهارداشت: این موضوع نیازمند اطلاعات زیرساختی است، در این زمینه بحث سامانه جامع ارزیابی ریسک در سه مرحله گسلها، جمع آوری آبهای سطحی و فرونشست آغاز شده است.
وی افزود: ادامه این تحقیقات میتواند ما را به نقطه ای برساند که با اطلاعات زیرساختی و نقشه و اطلاعات بافت، طی دو تا سه سال آینده بتوانیم میزان آسیب پذیری مناطق مختلف مشهد در برابر زلزله را به صورت دقیق اعلام کنیم.
اکلملی در خصوص اقدامات انجام شده برای افزایش ایمنی و آمادگی شهر مشهد در برابر زلزله گفت: طی سه سال اخیر بحث افزایش تعداد پایگاههای بحران را در دستور کار قرار دادیم، روی سامانه های پاسخ، شروع به اقدام کردیم، نقشههای اطلاعات زیرساختی را پیگیری کردیم، همچنین برای شتاب نگارها پیگیری شد که قول نصب ۱۵ مورد دیگر از این شتاب نگارها را از راه و شهرسازی گرفتیم.
رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد تصریح کرد: یک سری از بحثهای آموزشی ما در قسمت آمادگی دچار ضعف بود، آموزشهایی که به شهروندان میدادیم نقصهایی داشت، آن آموزشها از دورههای ۲۳ ساعته به دوره های ۴۵ ساعته تبدیل شد، ضعف دیگر در بحث آموزش شهروند بود که بعد از اتمام آموزش از مجموعه جدا میشدند، بنابراین دورههای تکمیلی و کارورزی را برای شهروند تنظیم کردیم، با توجه به شرایط کرونا آموزش های مجازی را هم راه انداختیم و سالانه بین هزار تا ۲ هزار نفر آموزش شهروندی را در دستور کار قرار داده ایم.
وی ادامه داد: تقریبا ۱۲ هزار نفر در شهر مشهد آموزش مقدماتی دیده اند و میخواهیم به سمت تخصصی شدن این حوزهها برویم، یکی از معضلاتی که داشتیم این بود که آموزشها تکراری بود، یعنی فرد در سازمانهای مختلف این آموزشها را میدید و به ادغام این آموزشها اقدام کردیم.
اکلملی در پاسخ به این سئوال که کدام مناطق مشهد در برابر زلزله ناایمن تر هستند اظهار داشت: در بافت فرسوده نگرانی بیشتری را نسبت به بقیه بافت های شهری داریم ولی به این معنا نیست که بگوییم بقیه نقاط به بررسی نیاز ندارد، در همین بافتهای جدید هم با توجه به نقشههای گسل، شهرسازی را پیش میبریم که البته به تایید نیاز دارد و هنوز تایید نشده است.
وی خاطر نشان کرد: در بحث مدیریت پایگاه بحران تقریبا عددی که سالانه اختصاص داده شده حدود ۷۰ میلیارد تومان بوده است، از سال ۱۳۹۸ به بعد، پایگاه مدیریت بحران مجد و منطقه ۳ مهرگان را افتتاح کردیم، پایگاه شاهد ۱۰ و پایگاه دیگری که درمنطقه ۱۰ هستند هم اکنون آماده افتتاح هستند.
رئیس گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد گفت: پایگاه مدیریت بحران دانشجو و شهرک شیرین جزو پایگاههایی هستند که تا پایان امسال افتتاح میشوند، احداث پایگاههای دیگری هم در دست اقدام است که تا سال آینده کار آنها هم انجام میشود.