یک مقام مسئول در سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد:
مرگ ۵۳ نفر بر اثر سوءمصرف الکل در کشور
تولید و توزیع مشروبات الکلی تقلبی در کشور، هر از گاهی با بروز مسمومیتهایی با متانول همراه است که این امر سبب مسمومیت، مرگ و میر و آسیبهای دائمی در سوء مصرف کنندگان این فرآوردهها میشود.
مسئول امور آموزش آزمایشگاههای سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه مصرف مشروبات الکلی زمینه ساز بسیاری از حوادثمانند سوانح رانندگی، کار و نزاعات خیابانی است، گفت: در هفت ماهه امسال ۵۳ نفر به دلیل سوءمصرف الکل در کشور جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۱.۱ درصد کاهش یافته است.
به گزارش ایلنا از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی کشور، کامبیز سلطانی نژاد به آسیبهای جسمی و روانی ناشی از سوء مصرف و اعتیاد به الکل اشاره کرد و افزود: از آنجا که سوء مصرف و اعتیاد الکل در مصرف کننده با بروز اختلالات روانی از جمله اختلال در قضاوت و نیز تأخیر در بروز واکنشهای مناسب و بهنگام همراه است می تواند زمینهساز بروز بسیاری از حوادثو جرایم مانند سوانح رانندگی، حوادثکار، نزاعها و سایر آسیبهای اجتماعی در کشور شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی در کشور با پدیده سوء مصرف و اعتیاد به الکل همراه است، گفت: مصرف مشروبات الکلی امروزه در کشور به عنوان یکی از معضلات در حوزه اعتیاد، سلامت روان، بهداشت فردی و آسیب های اجتماعی مطرح است و هر چند در کشور ما به علت مبانی شرعی و فرهنگی، مصرف مشروبات الکلی پایینتر از دیگر کشورهاست اما به دلیل گستردگی عوارض مصرف الکل و نیز نقش آن در وقوع حوادثو جرائم مختلف، برای جلوگیری از آثار سوء آن، نیازمند توجه جدی به این معضل هستیم.
عضو هیئت علمی سازمان در ادامه با اشاره به اینکه در کشور ما بر اساس معیارهای شرعی و قانونی، هر گونه تولید، خرید و فروش، حمل و نگهداری و مصرف مشروبات الکلی ممنوع و مشمول مجازات است، اظهار کرد: تولید و توزیع مشروبات الکلی تقلبی در کشور، هر از گاهی با بروز مسمومیت هایی با متانول همراه است که این امر سبب مسمومیت، مرگ و میر و آسیب های دائمی در سوء مصرف کنندگان این فرآورده ها میشود.
سلطانینژاد یادآور شد: هرچند در سالهای اخیر، اقدامات مناسبی در زمینه انجام مطالعات و طرحهای کاربردی با هدف پیشگیری، تشخیص و درمان معتادان به الکل توسط مراجع متولی بهداشت و درمان کشور انجام شدهاست، با این وجود ضرورت برگزاری سمینارهای علمی با هدف شناسایی افراد جامعه به ویژه شاغلان گروه پزشکی با ابعاد بهداشتی، روانی، قانونی سوء مصرف و اعتیاد به الکل بیشتر از گذشته احساس می شود.
وی از برگزاری سمیناری با موضوع سوء مصرف و اعتیاد به الکل خبر داد و گفت: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با هدف آشنایی هر چه بیشتر همکاران گروه پزشکی با وضعیت سوء مصرف و اعتیاد به الکل در کشور و آشنایی با ابعاد تشخیصی، درمانی و قانونی سوء مصرف و اعتیاد به الکل و پروتکل های درمانی آن سمینار علمی دو روزهای با عنوان " سوء مصرف و اعتیاد به الکل از جنبه های طب بالینی و قانونی " برگزار می کند که در آن ابعاد مختلف موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دبیر علمی سمینار سوء مصرف و اعتیاد به الکل به حضور استادان، متخصصان و شخصیت های سیاست گذار و تصمیم گیرنده در در این سمینار اشاره و تصریح کرد: در این سمینار که ۹ و ۱۰ دی ماه سال جاری در سالن شهید بهشتی ستاد سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار می شود، مباحثی از قبیل اپیدمیولوژی سوء مصرف الکل در کشور، فارماکولوژی اتانول و متانول، راهبردهای دارویی و روانپزشکی در درمان مصرف الکل، نگاهی به پروتکل درمان اعتیاد به الکل، مسمومیت جمعی با متانول - علل و همه گیری شناسی در ایران، بیماریابی فعال در مسمومیت های جمعی با متانول، مدیریت و درمان بیمار مسموم با متانول، روش های آزمایشگاهی شناسایی الکل در نمونه های زیستی، آشنایی با شاخص های بیوشیمیایی مصرف الکل، سوء مصرف الکل از دیدگاه پزشکی قانونی، سوء مصرف الکل و تصادفات رانندگی و چالش های اخلاقی در درمان بیمار معتاد به الکل و… بررسی می شود.
یادآور میشود؛ این سمینار برای متخصصان پزشکی قانونی، روانپزشکی، داخلی، سم شناسی، طب کار، مطالعات اعتیاد، پزشکان عمومی، داروسازان، دندانپزشکان، دکترای علوم آزمایشگاهی، کارشناسان ارشد سم شناسی، روان شناسی بالینی و مشاوره و کارشناسان پرستاری دارای امتیاز باز آموزی دورههای آموزش مداوم است. علاقهمندان می توانند برای ثبت نام و شرکت در این سمینار به سایت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به نشانی www. lmrc. ir مراجعه کنند.