بیست و یکمین برنامه دیده بانی مشترک ملخ صحرایی به منظور حفظ نباتات در ایران و پاکستان آغاز شد
بیست و یکمین برنامه دیده بانی مشترک ملخ صحرایی ایران و پاکستان از تاریخ ۱۷/۰۱/۹۷ لغایت ۰۵/۰۲/۹۷ (۶-۲۵ آوریل ۲۰۱۸) آغاز شد.
به گزارش ایلنا، مدیر حفظ نباتات استان سیستان و بلوچستان گفت: این دیده بانی برای بیست و یکمین سال متوالی در کشور ایران (استان های سیستان وبلوچستان هرمزگان و جنوب کرمان ) و جمهوری اسلامی پاکستان (ایالت بلوچستان) شروع گردید.
غلامحسین تیموری افزود:براساس توافقات بین المللی با سازمان خوار و بار جهانی (FAO) کشورهای عضو موظفند عملیات دیده بانی ملخ صحرایی که آفت خطرناک مراتع، مزارع و باغات می باشد را به صورت مستمر انجام داده و از طریق دستگاه ELUCOST با جزئیات به اطلاع آن سازمان در مقر فائو (ایتالیا) برسانند. پس از تجزیه و تحلیل کارشناسان فائو آن سازمان پیش بینی می نمایند که خطر طغیان و حمله این آفت از کدام منطقه و کشور میسر می باشد و در این راستا کمک های علمی و لجستیکی به کشورهای عضو می نماید.
تیموری خاطر نشان کرد: عملیات دیده بانی ملخ صحرایی یا ملخ دریایی که آفتی خطرناک و با قدرت پروازی طولانی می باشد و قادر است از کشوری به کشوری و از قاره ای به قاره دیگر مهاجرت نماید در ایران برای بیست ویکمین سال متوالی با پشتیبانی و هدایت مستقیم سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان خوار و بار جهانی (فائو) انجام می گیرد.
مدیر حفظ نباتات استان سیستان و بلوچستان افزود: دیده بانی مشترک به طوری دقیق و منظم انجام گرفته که این امر باعث گردیده که این دیده بانی به عنوان پایلوت سازمان خوار و بار جهانی انتخاب و هر ساله آن سازمان تیم های کارشناسی از سایر کشورهای عضو مانند افغانستان –هندوستان –عمان و سایر کشورها را چند روزی همراه تیم نموده تا آموزش های عملی لازم را در این خصوص کسب نمایند.